Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Hexagons(εξάγωνα) UPDATE!



Οι νορμάλ άνθρωποι που σκοπεύουν να φτιάξουν ένα πάπλωμα με εξάγωνα(αυτά με τα χαρτάκια λέμε που σας είχα δείξει και εδώ) το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να βρουν ή να σχεδιάσουν το σχέδιο(πατρόν).Βλέπουν πόσο ύφασμα θα χρειαστούν και αρχίζουν να κόβουν σε εξάγωνα τα υφάσματα και τα χαρτάκια.

Αφού κοπούν όλα τα χαρτάκια και όλα τα υφάσματα αρχίζει το ράψιμο των υφασμάτων πάνω στα χαρτάκια.Αφού τελειώσουν με όλα τα χαρτάκια αρχίζει η συναρμολόγηση σύμφωνα με το πατρόν.

Έτσι λοιπόν πράττουν οι νορμάλ άνθρωποι.

Εγώ πάλι που δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως νορμάλ είπα να κάνω την διαδικασία λίγο διαφορετικά.

Κάποια στιγμή μού ήρθε στο κεφάλι να φτιάξω ένα quilt με εξάγωνα με την μέθοδο του E.P.P.Θα μου πεις τώρα γιατί τόσος μαζοχισμός;;;;Ε,λέω θα το ξεκινήσω τώρα και θα το τελειώσω μετά από χρόνια,δεν θα αγχωθώ κιόλας.
Βρήκα ένα πρόγραμμα που σου φτιάχνει το εξάγωνο στο μέγεθος που θες και άρχισα να τυπώνω.Μέγεθος περίπου 3εκ.Τα ήθελα και μικρά τρομάρα μου...Λίγα για αρχή.Τύπωσα,έκοψα.Άνοιξα και ένα συρτάρι με υφάσματα διάλεξα ένα μονόχρωμο και ένα λουλουδάτο και έφτιαξα μια ροζέτα.



Λέω ας φτιάξω κι άλλη μία και μία ακόμα.



Φυσικά κάποια στιγμή βαρέθηκα(όπως ήταν αναμενόμενο).Οπότε σταμάτησα και ασχολήθηκα με άλλα πράγματα.

Οι ροζέτες ήταν όμως εκεί και με κοίταζαν και εγώ αισθανόμουν ενοχές.Όποτε έβλεπα στο facebook ή στα bogs παπλώματα με εξάγωνα ξανάπιανα κι εγώ τα δικά μου.Τύπωνα χαρτάκια,έκοβα χαρτάκια,έκοβα υφάσματα και έραβα μέχρι να μην νιώθω πια τα δάχτυλά μου.



Και κάποια στιγμή λέω πως πρέπει να αποφασίσω τι θα τις κάνω όλες τούτες τις ροζέτες.

Κάτι πρέπει να μπει ενδιάμεσα.Μια φωτογραφία στο pinterest ήταν αρκετή και η απόφαση ελήφθη!Μαύρο,θα γίνει μαύρο!

Και άρχισα να τυπώνω χαρτάκια,να κόβω χαρτάκια,να κόβω μαύρα εξάγωνα και να ράβω μαύρα εξάγωνα.



Μαύρισε το μάτι μου να ράβω μαύρα εξάγωνα και ακόμα είμαι στην αρχή...Κουραστικό το μαύρο χρώμα.Δεν το συνιστώ με τίποτα!!!!




Πολλοί με ρωτούν τι θα το κάνω,τι διαστάσεις θα έχει;Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ.Δεν ξέρω,απλά συνεχίζω να ράβω και κάποια στιγμή θα σταματήσω.Μόλις γεμίσει ο τοίχος μου υποθέτω.

Τα εξάγωνα θέλουν χρόνο αλλά και πολύ χρόνο να έχεις δεν μπορείς να ράβεις ασταμάτητα για πολύ διότι αρχίζουν να πονάνε τα δάχτυλα,κουράζονται τα μάτια,πιάνεται η πλάτη σου.

Είναι πρότζεκτ που θέλει το χρόνο του.

Αλλά το αποτέλεσμα πιστεύω πάντα αποζημιώνει!

Καλό κουράγιο σε όλες τις εξαγωνόπληκτες!!!

7 σχόλια:

  1. Αγαπημένη εξαγωνόπληκτη φίλη, πόσο σε καταλαβαίνω,πόσο πολύ!!! Μα μαύρο κι εσύ??? δεν λέω, το τονίζει, αλλά τα ματάκια σου δεν τα σκέφτηκες καλέ?? πάντως προλαβαίνεις να αρχισεις άσπρα!!! Σε καταλαβαίνω, γιατι κάπως έτσι ξεκινώ κι εγώ τα EPP προτζεκτάκια μου, και μετά λεω, τι τα ξεκίνησα!!! βέβαια μόλις τελειώσουν είναι καταπληκτικά, απλά κάπου στο ενδιάμεσο ή έχω τρυπήσει τα δάχτυλά μου ή έχω βγάλει κάλους!!! Εγώ πάλι ξεκίνησα EPP με ρόμβους 60 μοιρών, λες και δεν μου φτάνουν τα κανονικά εξάγωνα!!! Πάντως, περιμένω με αγωνία να δω το δικό σου έργο τελειωμένο!!! καλή τύχη και υπομονή, θα γίνει και αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κουράγια, Γεωργία μου. Πάντως θα γίνει εντυπωσιακό!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεωργία, για κοίτα κι εδώ: http://www.redpepperquilts.com/2017/02/tutorial-sewing-hexagon-quilt-by-machine.html?utm_source=bloglovin.com&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RedPepperQuilts+%28Red+Pepper+Quilts%29
    Αυτή κάνει τα εξάγωνα με τη μηχανή κι όχι με το χέρι κι έχει και tutorial. Ελπίζω ν' αξίζει τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,το ξέρω πως υπάρχει και αυτός ο τρόπος αλλά με μικρά εξάγωνα είναι επίσης δύσκολο.Σίγουρα δεν συγκρίνεται με E.P.P. αλλά είπαμε,είμαστε μαζόχες!!!χαχα!!!

      Διαγραφή
  4. Nice flowers. They really pop up with the black! I make hexagons when I am in Athens with my daughter. Just random ones. Later on I decide what to do with them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Wow! Πραγματικά χαράς το κουράγιο σου! Είναι όντως ωραίο να ξεκινάς κάτι και να μην ξέρεις πόσο και που θα φτάσει! Καλή δύναμη στη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα βλέπω και θέλω κι εγώ να κάνω, αλλά ξέρω πως θα με πιάσει το άγχος και δεν το αποφασίζω. Έγιναν πάντων υπέροχα τα δικά σου.Περιμένω να το δω τελειωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends