Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Θήκη για TABLET(tutorial)Το ιδανικό είναι τώρα που θα φύγουμε για διακοπές να μην πάρουμε μαζί μας tablet,laptop και όλες τις σχετικές συσκευές του διαβόλου...χαχαχα!!!! Αλλά επειδή κάποιοι(μικροί και μεγάλοι) δεν θα μπορέσουμε να αντισταθούμε ας τους φτιάξουμε μια θηκούλα για να τα προστατέψουμε από την κακομεταχείριση των διακοπών.Εύκολο,γρήγορο και κυρίως δωρεάν γιατί θα χρησιμοποιήσουμε ρεταλάκια που έχουμε πεταμένα εδώ κι εκεί. Ακόμα και η βάτα που μας έχει περισσέψει μπορεί να φανεί χρήσιμη εδώ.

Το πατρόν όπως καταλαβαίνετε εξαρτάται από το tablet που έχουμε.Παρακάτω βλέπετε το πατρόν που προέκυψε για το δικό μου.Το πατρόν αποτελείται από 3 κομμάτια.

  • Πλάτη=Α
  • Μπροστινό=Β
  • ΚαπάκιΗ θήκη θα είναι καπιτοναρισμένη για να παρέχει προστασία στο tablet.Θα δημιουργήσουμε το καπιτονέ βάζοντας το ύφασμα που επιλέξαμε για φόδρα καλή πλευρά προς τα κάτω,την βάτα μας και το εξωτερικό ύφασμα με την καλή πλευρά προς τα επάνω.
Στο εξωτερικό ύφασμα αποτυπώνουμε το πατρόν μας το οποίο ας το πούμε Α κομμάτι.
Βάτα μπορείτε να βάλετε βαμβακερή σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο quilting.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όμως και τσόχα(φετρίνα.)Και στις δύο περιπτώσεις βάλτε δύο φύλλα για να έχει πάχος η βάτα και να παρέχει την σωστή προστασία στην συσκευή.Το σχέδιο που θα επιλέξετε για το καπιτονάρισμα μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε.Προτιμήστε όμως να είναι πυκνό.Εγώ έκανα το λεγόμενο....μπακλαβωτό!!!χαχα!!!
Τοποθετούμε ξανά το πατρόν μας επάνω,σχεδιάζουμε περίγραμμα,κόβουμε.


Με τον ίδιο τρόπο θα καπιτονάρουμε ένα δεύτερο κομμάτι για το πατρόν Β και ένα κομμάτι για το καπάκι της θήκης.Τώρα θα ρελιάσουμε το επάνω μέρος του κομματιού Β.

Ράβουμε με κρυφοβελονιά στο πίσω μέρος.Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ράψετε ένα κομμάτι velcro για να κλείνει η θήκη.Εγώ δεν το ράβω μιας και είχα velcro που κολλάει με το σίδερο και το έβαλα στο τέλος.

Ας ετοιμάσουμε τώρα και το καπάκι αφού έχουμε έτοιμα τα κομμάτια Α και Β.Το καπάκι όπως παρατηρήσατε στις αρχικές φωτογραφίες είναι πιο στενό(κατά 2 εκατοστά από την πλάτη της θήκης) ώστε να μην πιαστεί στο ράψιμο του ρελιού!
Το ύψος στα 10 εκατοστά είναι μια χαρά ανεξαρτήτως μεγέθους tablet.Με ένα στρογγυλό αντικείμενο στρογγυλεύουμε τις κάτω γωνίες.

Δείτε που πέφτει το άλλο κομμάτι του velcro και ράψτε το αντίστοιχο στο καπάκι.

Συναρμολογούμε την θήκη και τρυπώνουμε(ράβουμε με μεγάλες βελονιές) για να έχουμε όλα τα κομμάτια μας σταθερά πριν ράψουμε το περιμετρικό ρέλι που θα "δέσει" και ολόκληρη την θήκη μας.Το ρέλι μας καλό είναι να είναι λοξό μιας και έχουμε καμπύλες.


Αρχίζουμε να ράβουμε αφήνοντας λίγο ρέλι ελεύθερο(κόκκινο σημάδι στην παρακάτω φωτογραφία).


Γυρίζουμε το ρέλι(το οποίο πρέπει να είναι λοξό) στην πίσω πλευρά και ράβουμε στο χέρι με κρυφοβελονιά. Αν θέλετε μπορείτε φυσικά να ράψετε το ρέλι και στην ραπτομηχανή.Εγώ προτιμώ την κρυφή βελονιά στο ρέλι (...επιρροές από Ασία).
Σε αυτό το σημείο εγώ κόλλησα και τα velcro μου ...Και είναι έτοιμη η θήκη μας!!!

Καλή επιτυχία!!!4 σχόλια:

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Από το Blogger.

follow with e-mail

my Friends