Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Patchwork Design Wall


Γεια σας και πάλι...
Δεν ρωτάω πώς είστε γιατί φοβάμαι πως η απάντηση θα είναι "Πώς θες να 'μαστε;"Κακά νέα από παντού,όπου και να κοιτάξεις δυστυχία και καμιά ελπίδα για βελτίωση.Υπάρχουν στιγμές που θέλω να κρυφτώ κάτω από το πάπλωμά μου και να μην ξεμυτίσω ξανά.Δύσκολο.Γι' αυτό και ο καθένας μας οφείλει να βρίσκει τρόπους να ξεκολλάει το μυαλό του από την θλίψη,έστω και για λίγο,χωρίς να αισθάνεται τύψεις που κάνει πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο ενώ γύρω μας μοιάζουν όλα να καταρρέουν...

Όλο το παραπάνω ας είναι η απάντηση σε κάποιους που όταν βλέπουν να ασχολείσαι με το χόμπι σου θα πουν "εδώ ο κόσμος καίγεται και....".Το ξέρω πως ο κόσμος καίγεται,το βλέπω.Πρέπει όμως να βρω τρόπους να μην τρελαθώ.....για μένα η ραπτική είναι το παραθυράκι διαφυγής από την θλίψη για λίγο κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα.Πιστεύω πως όσες ασχολείστε μη επαγγελματικά με την ραπτική αισθάνεστε κάπως έτσι και οι ίδιες.

Λοιπόν,αρκετά με τα δυσάρεστα.Σήμερα θα σας δείξω τον "τοίχο" για το πάτσγουορκ που έφτιαξα.






Είναι χρόνια τώρα που έβλεπα αυτούς τους "QUILTING DESIGN WALLS" στα ξένα blogs και μου άρεσαν πολύ γιατί είναι τόσο χρήσιμοι σε όσους ασχολούνται με το quilting.Ιδιαίτερα όταν φτιάχνεις ένα quilt χωρίς πατρόν και αυτοσχεδιάζεις χρειάζεσαι μια επιφάνεια να κάνεις τις δοκιμές και τις πρόβες σου πριν αρχίσεις το τελικό ράψιμο.Έως τώρα αυτές οι πρόβες γίνονταν κατάχαμα.Είχα κοψομεσιαστεί....Και έτσι αφού τώρα έχω χώρο(και τοίχο) αρκετό μπήκα στην πρίζα να τον φτιάξω.Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι φελιζόλ(για μονώσεις) και από πάνω φανελένιο ύφασμα που "κρατάει" επάνω του τα τετράγωνα του quilt μας χωρίς βελόνες.Αλλά το φελιζόλ είναι ένα υλικό που μπορείς να βάλεις και καρφίτσες σε περίπτωση που πρέπει.
Εμένα όλο αυτό τώρα μου φάνηκε βουνό......δεν είμαι και πολύ άνθρωπος που του αρέσει να παιδεύεται.Να ψάξω για φελιζόλ,να κουβαλήσω τα μεγάλα κομμάτια,να τα ντύσω με ύφασμα.....καλά...φέξε μου και γλίστρησα.Μετά σκέφτηκα κάτι κομμάτια χοντρής τσόχας που είχα κάπου καταχωνιασμένα.Δοκίμασα αν τα υφάσματα στέκονται επάνω στην τσόχα χωρίς καρφίτσες.Στέκονταν μια χαρά!Αγόρασα λοιπόν χοντρή τσόχα(πάχους 3mm,αυτή που κάνουμε κατασκευές)σε λευκό χρώμα και την κόλλησα απλά στον τοίχο με ταινία διπλής όψης.Κόλλησε πανεύκολα.Για να είμαι ειλικρινής μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω κανά τρελό χρώμα τσόχας(βγαίνει σε τόσα ωραία χρώματα) αλλά σκέφτηκα μήπως φεγγίζει κάτω από τα υφάσματα και αλλάζει τα χρώματά τους.Οπότε κατέληξα στο λευκό.Ο τοίχος μου είναι περίπου 200x200cm και δεν φτάνει για μεγάλα quilts αλλά προς το παρόν με εξυπηρετεί.Αργότερα ίσως τον μεγαλώσω.

Ήδη έβαλα επάνω τις ροζέτες με τα εξάγωνα που φτιάχνω και είναι πολύ όμορφος!Τις ροζέτες τις έχω καρφιτσώσει γιατί έχουν τα χαρτόνια από πίσω και δεν κολλάνε πάνω στην τσόχα.Η τσόχα δεν είναι τόσο καλή για καρφίτσες όσο θα ήταν το φελιζόλ,αλλά την δουλεία της την κάνει...





Έβαλα και τα τετράγωνα από ένα baby quilt που φτιάχνω.Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και το συστήνω ανεπιφύλακτα.Αλλάζεις θέση στα τετράγωνα εύκολα,βγάζεις φωτό,τις μελετάς και βλέπεις αν σου αρέσει η σύνθεση ή όχι.







Αυτά για σήμερα!
Φιλιά και καλό κουράγιο!

13 σχόλια:

  1. Τι τυχερή που είσαι Γεωργία μου και έχεις ελεύθερο τοίχο στο σπίτι σου, έστω και 2*2μ!!!! εγώ έχω μόνο 0.60*2μ, και γάτες στο σπιτι, που σημαίνει, μόλις βάλω την τσόχα (δεν σου λέω να βάλω κομμάτια ύφασμα!!!) θα έρθει όλο κάτω!! οπότε περιμένω ευλαβικά να μετακομίσω, να βγάλω τις γάτες στην αυλή και να βρω ένα τοίχο κι εγώ να εκφραστώ!!! πολύ όμορφος ο δικός σου τοίχος, ανέβασε και άλλες φωτογραφίες να μας ανεβάζεις κι εμάς τις "'α-τοιχες" τη διάθεση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα, να χαιρετίσω τον τοίχο σου και να σου ευχηθώ να έχει πολλές ιστορίες. Είδα πρόσφατα ένα τοίχο σε μια φίλη φτιαγμένο με λευκή φανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Iδέα δεν είχα, αλλά τελικά είναι τόσο χρήσιμος αυτός ο τοίχος !
    Μπράβο Γεωργία, πού να σκύβεις εκεί κάτω... τέλεια.. καλές δημιουργίες τώρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με γεια σου ή μάλλον γεια στα χέρια σου ακόμα μια φορά. Πόσο μα πόσο χρήσιμος αυτός ο τοίχος, αλλά και πόσο δίκιο έχεις για το παραθυράκι αυτό.
    Πάντως ακόμα και μια βόλτα στο Blog σου μας φτιάχνει τη διάθεση. είναι τόσο όμορφα τα χρώματα σε κάθε σου ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο τέλειος ο τοίχος σου!! Και εγώ α- τοιχη όπως λέει η φίλη μας παραπάνω! Για την ώρα.. Θα παρακολουθώ όμως τον δικό σου -όσο μας αφήνεις να ρίχνουμε κλεφτές ματιές!
    Μπράβο για άλλη μια φορά..Καλές δημιουργικές μέρες πάντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρά στην υπομονή σου ,Γεωργία ,με όλα αυτά τα κομματάκια...!Πάνω στον "τοίχο " σου φαίνονται πανέμορφα και από ότι καταλαβαίνουμε είναι πολύ βολικός!Περιμένουμε και συνέχεια από τα όμορφα quilts που κάνεις!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανεμορφος ο τοιχος σου! Ολο αυτο το χρωμα... ειναι γιατρικο! (Τα ιδια ενοχικα συναισθηματα εχω ωρες ωρες κι εγω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν βαλουμε χρωμα στην ζωή μας και δημιουργοντας ακομα και με μικρα κομματαια υφασματος κανουμε τον χώρο μας πιο χαρουμενο και για λιγο βλεπουμε πιο θετικα τα πραγματα. και εσυ το κανεις πολύ καλα .. να περνας ομορφα με οτι και να κανεις..φιλακιαααα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πανέμορφο!!! είναι τέλειο να φτιάχνεις πράγματα με αγάπη! και εσύ τα κάνεις όλα μοναδικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μα έχεις πάντα τόσο φοβερές ιδέες!πόσο μου άρεσε ο τοίχος σου!!φαντάζομαι πόσο θα σου φτιάχνει τη διάθεση με όλα αυτά τα υπέροχα χρώματα πάνω του!!!
    καλό και δημιουργικό τριήμερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλειος ο τοίχος.... Πολύ ωραία δουλειά! Και είναι και πολύ διακοσμητικός με τόσα φωτεινά χρώματα!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ έξυπνη και χρήσιμη η κατασκευή σου Γεωργία!!! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Από το Blogger.

my Friends