Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

My homemade wardrobe



Κοιτώντας πίσω στο χρόνο με βλέπω πάντα να ασχολούμαι με κάποιο χόμπι "εσωτερικού χώρου".Ζωγραφική,DIY έπιπλα,decoupage,κέντημα(στο δημοτικό),πλέξιμο,διάβασμα,μαγείρεμα....Ομολογώ πως είμαι άνθρωπος(Υδροχόος)που βαριέμαι γρήγορα και εύκολα χάνω τον ενθουσιασμό μου με ό,τι και αν καταπιαστώ.

Έτσι κατά καιρούς γεμίζω το σπίτι με ζωγραφιές(πολύ παλιά λέμε τώρα),έπιπλα,κεντήματα,πλεκτά(στα οποία είμαι πια αλλεργική),καδράκια-μπουκαλάκια-κουτάκια-βαζάκια-συρταράκια με decoupage,βιβλία,φαγητά-γλυκά(ευτυχώς το έκοψα το συγκεκριμένο χόμπι γιατί σύντομα με έβλεπα τετράπαχη και με διαβήτη) τα οποία κάποια στιγμή-που όσο και αν αναβάλλω κάποτε έρχεται-θα καταλήξουν στο κάδο των σκουπιδιών.Είμαι και από τους ανθρώπους που δεν αντέχουν να ζουν σε ένα σπίτι γεμάτο με συμπράγκαλα...θέλω χώρο λιτό και ελεύθερο.




Υπάρχουν στιγμές που θα προτιμούσα να έχω για χόμπι κάτι που δεν συσσωρεύει πράγματα,πχ τρέξιμο,γυμναστήριο και άλλα παρόμοια.


Η ραπτική πάλι έχει γεμίσει τις ντουλάπες μου με τσάντες(αρκετές τσάντες) και ρούχα,κάποια από τα οποία δεν έχω φορέσει ούτε μια φορά.....όσες ασχολούνται με το σπορ θα με καταλάβουν.Μα πως να πετάξεις κάτι που έκανες τόοοοσο κόπο να ράψεις;;;;;Όχι πως δεν έχω πετάξει "δημιουργίες" που με έφεραν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.....
Ζητείται ελεύθερος χώρος!Μα πού να τον βρεις σε ένα διαμέρισμα 70τμ;;;;;

Έτσι λοιπόν ράβω πια μόνο τα απαραίτητα,δεν ψωνίζω πια έτοιμα ρούχα,δεν παρασύρομαι από ένα πατρόν που έραψε η τάδε blogger ή ένα ύφασμα που μου κλείνει το μάτι με νόημα στο υφασματάδικο....
Έχω καταλήξει σε καμιά δεκαριά πατρόν και ράβω κάθε σεζόν καμιά δεκαριά κομμάτια...ΤΟ ΠΟΛΥ!




Σκοπεύω(Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος) να σας δείξω όλα τα αγαπημένα μου homemade ρούχα τις προσεχείς εβδομάδες.
Αρχίζοντας από το αγαπημένο μου πανεύκολο μπλουζάκι που δεν ξέρω και εγώ πόσα τέτοια έχω ράψει.Είναι από ένα γιαπωνέζικο περιοδικό με πατρόν.Είναι άνετο και δροσερό.Ταιριάζει με τζιν και λινές παντελόνες,σορτσάκια και άλλα πολλά....
Το ιδανικότερο ύφασμα είναι η βαμβακερή ποπλίνα αλλά και το βουάλ.
Στις φωτογραφίες ίσως να μην δείχνει τόσο ωραίο γιατί είναι τσαλακωμένο μιας και το φορούσα όλη μέρα στη δουλειά και μετά έβγαλα την φωτο.Φρεσκοσιδερωμένο είναι πιο ωραίο.Το παντελόνι πάλι μην το λάβετε καθόλου υπόψη.......είναι άσχετο...χαχα!!!!!




Λοιπόν;Εσείς φοράτε όλα όσα ράβετε;Τι ράβετε συνήθως;Σε μανίες ξεκαθαρίσματος πετάτε δημιουργίες σας;

9 σχόλια:

  1. Τώρα ξεκίνησα να ράβω μετά μανίας. Μέχρι πρόσφατα μάζευα υφάσματα μετά μανίας γιατί με παρέσυρε το "ύφασμα". Αλλά πλέον ναι, ακολουθώ την ίδια τακτική με τη δική σου. Τί θέλω να ράψω; Για αυτό και θα αγοράσω ύφασμα. Όμως (θέλω να με δικαιολογήσω κιόλας, δεν μπορώ αλλιώς) καθώς ήμουν αρχάρια δεν μπορούσα να υπολογίσω και πόσο ύφασμα θέλει μία μπλούζα και έπαιρνα πάντα πιο πολύ. Σιγά σιγά μαθαίνω. Προσπαθώ να διώξω ότι παλιό από την ντουλάπα γιατί η βλακώδες λογική μου ήταν ότι "αυτό κάποιος μου το έδωσε, δεν είναι του γούστου μου και αφού έχω αυτό γιατί να μην το βάλω", Οπότε από φέτος ότι μπορεί να μεταποιηθεί σε ρούχα για τα μικρά ανήψια μου μένει στην άκρη, ότι δεν γιατρεύεται το δίνω. Ας ελπίσουμε ότι θα έχω ρούχα για το χειμώνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα ένα άνετο ρούχο γίνεται το αγαπημένο μας και η μπλουζίτσα αυτή φαίνεται πολύ άνετη.
    Καλό Φθινόπωρο και καλά ραψίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να απαντήσω κι εγώ ... αλλά για πλεκτα;;; Εχω μια ντουλαπα γεματη πλεκτα! Εχω σάλια σχεδον σε ολα τα χρώματα, έχω τουλαχιστον 5 μπλουζακια καλοκαιρινα και αλλα τόσα χειμερινα... Εχω χαρισει και πολλα βεβαια πλεκτα - και σαλια και κασκολ... Σε καποια φαση αρχισα να πλεκω και καλτσες (εκει κοντα στην ανοιξη και δεν εχει οληκληρωθει ακομα ο κυκλος της κάλτσας... γιατι επιασε η ζεστη!) ααα έχω και καναδυο κουβερτες! Τραγική κατασταση!!!!!! Αλλα δεν πεταω.. τα λυπαμαι! Ασε που με το πλεκτο υπαρχει παντα το ενδεχομενο να ξηλωσεις και να ξαναχρησιμοποιησεις το νημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lovely blouse! I have started to make my own clothes ...again. Since last year. Years ago I did sew a lot of clothes for myself and my two daughters. Then I got so fed up that I didn't sew for years. In the meantime I also did knit, fix furniture, painted, etc. etc. Never enough time to do all things I would like to! Today I start a linen blouse. Wish me luck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό φθινόπωρο!!...μπορεί να μην ξέρω να ράψω...ούτε κουμπί(που λέει ο λόγος!) Αλλά αν ήξερα...είμαι σίγουρη ότι όλο σε κάποιο υφασματάδικο θα με έβρισκες!!!
    Καλά ραψίματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραία και άνετη μπλούζα, περιμένω να δώ και τις υπόλοιπες δημιουργίες σου, είμαι σίγουρη πως είναι εξίσου ωραίες, Εγώ φοράω όλα τα ρούχα πουυ έχω φτιάξει, ακόμα και αυτά που έχουν ελαττώματα, δεν είναι πολλά άλλωστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν εχω ράψει ποτέ ρούχα. Από φοβο οτι δε θα βλέπονται. Σε θαυμάζω παρά πολύ που έφτασες να στήνεις την γκαρνταρόμπα σου μόνη σου. Είναι τόσες φορές π θελω ένα ρούχο, ακριβώς έτσι έτσι και δεν το βρίσκω στα μαγαζιά και σκάω. Φαντάζει άθλος στα μάτια μου αυτό π κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι υδροχόος και στην πρώτη παράγραφο ταυτίζομαι τόοοοσο πολύ μαζί σου! Χάνω γρήγορα το ενδιαφέρον μου γι αυτό κ έχω δοκιμάσει πολλά χόμπυ.Η ραπτική τότε που πρωτοασχολήθηκα (2010) με είχε συνεπάρει και πίστευα πως εκεί θα σταματούσα αλλά δεν... :- Ρ
    Ρούχα δεν έχω ράψει, ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Καλές δημιουργίες! Περιμένουμε να μας δείξεις και τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends