Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Backpack tutorial 2(σακίδιο πλάτης)Όσο το Giveaway μου τρέχει δεν ξεχνώ πως χρωστάω την συνέχεια του tutorial.Λοιπόν κορίτσια μου(ή και αγόρια μου.γιατί όχι;)σήμερα θα ράψουμε το εξωτερικό κομμάτι και την φόδρα(εσωτερική τσάντα).

Το εξωτερικό τμήμα έχει και μία τσεπούλα.Οι διαστάσεις έχουν δοθεί στο προηγούμενο tutorial αλλά τα ξαναβάζω και εδώ.Στην δική μου τσάντα το εξωτερικό κομμάτι της τσέπης είναι patchwork,εσείς θα το κάνετε με ένα απλό ύφασμα.Όπου βλέπετε πατσγουορκ στο tutorial εσείς θα βάλετε το σκέτο κομμάτι υφάσματος το οποίο αν δεν είναι χοντρό(π.χ. καραβόπανο) θα το ενισχύσετε με βλιζελίνη ή καρίνα ή ό,τι άλλο βάζετε για ενίσχυση.


Αφού κόψουμε τα 2 κομμάτια της τσέπης και το κομμάτι για το ρελάκι ράβουμε ως εξής:

Εξωτερικό κομμάτι πάνω στο εσωτερικό(ανάποδη με ανάποδη πλευρά)
Τα πιάνουμε μεταξύ τους ράβοντας την επάνω μόνο πλευρά με Π.Ρ.  6 χιλιοστά.Αραιό γαζί.Τώρα θα ράψουμε το ρέλι.


Γυρίζουμε το ρέλι στην πίσω πλευρά της τσέπης,διπλώνουμε 1 εκατοστό και ράβουμε στο χέρι στην εσωτερική πλευρά της τσέπης με κρυφοβελονιά.


Την τσέπη που μόλις φτιάξαμε θα την ράψουμε στο κεντρικό κομμάτι της τσάντας μας.

Παίρνουμε το κεντρικό κομμάτι μας (38x21cm),κολλάμε την βλιζελίνη και στην συνέχεια τοποθετούμε επάνω την τσέπη που μόλις ράψαμε.Στερεώνουμε ράβοντας με αραιό γαζί τις 3 πλευρές της τσέπης,αφήνοντας άραφτη την πλευρά με το ρέλι.
Στο κεντρικό αυτό κομμάτι θα βάλουμε και το υπόλοιπο κομμάτι του μαγνητικού κουμπώματος.Εγώ ξέχασα να το βάλω,το θυμήθηκα στο τέλος....γι'αυτό και στις φωτογραφίες δεν φαίνεται...ουπς!
Μετράμε 8,5 εκ. από το επάνω μέρος,βρίσκουμε το κέντρο και σημαδεύουμε(κίτρινο σημάδι στην παρακάτω φωτογραφία).Ο τρόπος που βάζουμε την σούστα περιγράφεται στο πρώτο tutorial.
Διπλώνουμε το ύφασμα για να μπορέσουμε με το ψαλίδι να κάνουμε τις τρύπες για να περάσουν τα ελάσματα της σούστας.


Τώρα θα "συναρμολογήσουμε" το εξωτερικό κομμάτι.Έχουμε κόψει το εξωτερικό μεγάλο κομμάτι και του έχουμε κολλήσει την βλιζελίνη,έχουμε το κεντρικό κομμάτι με την τσέπη και θα κόψουμε και τον πάτο από το πατρόν που σας έδωσα στο πρώτο tutorial.Ο πάτος θέλει εξτρά ενίσχυση γι' αυτό και βάζω βλιζελίνη,μετά τσόχα ή βάτα και μετά πάλι βλιζελίνη.Θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα υλικά όπως φορτέτσα αλλά η βάτα δίνει και λίγο όγκο που μου αρέσει.Την βάτα ή την τσόχα(αν επιλέξετε να την βάλετε θα την κόψετε χωρίς περιθώρια ραφής όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.Στον πάτο θα ράψουμε τώρα τις θηλιές των ιμάντων.Θυμάστε τις είχαμε φτιάξει στο προηγούμενο tutorial.Τώρα που έχουμε και τα τρία κομμάτια που συνθέτουν την εξωτερική τσάντα ας τα ράψουμε μεταξύ τους.Το παρακάτω σχέδιο δείχνει πως ενώνουμε το Α και Β κομμάτι.
Αφού ράψουμε τα δύο κομμάτια,πατάμε με το σίδερο τις ραφές προς το κομμάτι Α και κάνουμε ένα εξωτερικό γαζί όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία 1/4" από την άκρη.


Στο παραπάνω κομμάτι θα ράψουμε τώρα τον πάτο.Διπλώνουμε την τσάντα και σημαδεύουμε για να βρούμε τα κέντρα της,το μπροστινό,το πίσω και τα πλαϊνά(στα τέσσερα).


Το ίδιο κάνουμε και στο πάτο προκειμένου πάτος και τσάντα να είναι ευθυγραμμισμένα.

Με μπούσουλα αυτά τα 4 σημαδάκια ράβουμε τον πάτο στην τσάντα,καλή με καλή πλευρά φυσικά.Στα σημεία των ιμάντων ράβουμε 2-3 φορές εξτρά για αντοχή!

Όταν φτάσετε στις καμπύλες ψαλιδίστε λίγο το περιθώριο ραφής(της τσάντας,όχι του πάτου) προκειμένου να κάτσει καλά πάνω στο πάτο.Αφού ράψουμε ψαλιδίστε όλες τις καμπύλες όπως δείχνει η παρακάτω φωτό.Με προσοχή μην ψαλιδίσουμε το γαζί.
Έτοιμη η εξωτερική μας τσάντα.
Με τον ίδιο τρόπο θα ράψουμε και την φόδρα.Εκεί έχουμε βέβαια μόνο δύο κομμάτια και είναι πιο εύκολο.

Στο επόμενο και τελευταίο Tutorial θα τελειώσουμε το σακίδιό μας.

Έως τότε....φιλιά και καλά ραψίματα.

5 σχόλια:

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

follow with e-mail

my Friends