Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παίρνω το καπελάκι μου και......




'Οχι!!!Δεν φεύγω για διακοπές,φέτος διακοπές γιόκ.Εδώ θα είμαι,στο πόστο μου.Εσείς απ'όσο βλέπω την κάνετε σιγά σιγά.Σας εύχομαι να περάσετε καλά όπου κι αν βρεθείτε.
Κι αν φεύγετε για διακοπούλες η σημερινή ανάρτηση ίσως σας φανεί χρήσιμη!



Σπάνια φοράω καπέλο κι αυτό όταν είμαι παραλία.Μου αρέσει να βλέπω γυναίκες με καπέλα,το θεωρώ πολύ όμορφο-και χρήσιμο-αξεσουάρ!Δεν το τολμώ όμως εύκολα....εκτός κι αν είναι άκρως απαραίτητο όπως αυτές τις μέρες καλή ώρα.Ακόμα και πέντε λεπτά να περπατήσεις με αυτή την ζέστη χωρίς καπέλο κι έπαθες ηλίαση.
Στην χώρα μας το καπέλο είναι απαραίτητο,αναρωτιέμαι όμως γιατί οι Ελληνίδες δεν το πολυφοράμε....

Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί να ράψω μόνη μου καπέλο,το θεωρούσα δύσκολο.Αλλά όταν έχασα το μικρό μου καπελάκι που φοράω μέσα στην πόλη,αποφάσισα να το τολμήσω.Δεν μπορούσανα βγω στους δρόμους του κέντρου με την καπελαδούρα που φοράω στην παραλία....

Έτσι λοιπόν βγήκα στην γύρα για πατρόν για ένα "bucket hat".Δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελληνικά αυτός ο τύπος καπέλου...."καπέλο κουβάς"?????

Και εύρηκα!Το Reversible Bucket Hat της Betz White.

Το αγόρασα από το etsy.com σε μορφή pdf.





Αγοράζεις το πατρόν και το κατεβάζεις αμέσως,δεν χρειάζεται να περιμένεις δευτερόλεπτο.Τυπώνεις και ράβεις.Το πατρόν συνοδεύεται από οδηγίες με σκετσάκια.Θα προτιμούσα φωτογραφίες με την διαδικασία βήμα-βήμα.Εξάλλου τα 10,00€ δεν είναι και λίγα...Τέλος πάντων.Ευτυχώς είναι πανεύκολο στην κατασκευή του αλλά όχι για πολύ πολύ αρχάριους όπως γράφει στο πατρόν.







Το πατρόν είναι σε διάφορα νούμερα,έτσι μπορεις να φτιάξεις καπελάκια και για πιτσιρίκια αλλά και για μεγάλους!Εγώ έφτιαξα το Large και μου ταίριαξε απόλυτα!
Τώρα έχω παραγγελία από την εξάχρονη ανηψούδα μου!

Μου αρέσει επίσης γιατί το πατρόν απαιτεί μικρά κομμάτια υφάσματος οπότε φτιάχνεις καπέλο από ρετάλια στην ουσία!Το φτιάχνεις διαφορετικό το μέσα από το έξω και το φοράς και από τις δύο πλευρές!Τέλειο;Δύο καπέλα σε ένα.


Τα κομμάτια του πατρόν εφαρμόζουν τέλεια μεταξύ τους,έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την δημιουργό!
Στο επόμενο καπέλο που θα φτιάξω θα βάλω καρίνα λεπτή βαμβακερή και στα δύο καπέλα(εσωτερική όψη και εξωτερική όψη) για να κρατάει καλύτερα το σχήμα του.Το πατρόν συνιστά να βάλουμε μόνο στο εσωτερικό.





Αν λοιπόν ψάχνετε ένα τρόπο να ξεφορτωθείτε μικρά κομμάτια υφάσματος και ψάχνετε και για καπέλο για σας ή τα πιτσιρικάκια σας,σαν το συνιστώ ανεπιφύλακτα!


Φιλιά!!!
Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνετε.





15 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το καπέλο σου, μεγεία Με τα υφάσματα που διάλεξες, νομίζω το ταιριάζεις με όλα! Κι εγώ έχω το ίδιο θέμα με τα καπέλα, μου αρέσουν τόσο πολύ, αλλά με το ζόρι τα φοράω ακόμη στην παραλία... Δυστυχώς φετος που δεν θα πάω ούτε στην παραλία...καπέλο... σίγουρα δε θα βάλω! Και αγόρασα και καινούριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το καπελάκι με ωραία υφάσματα!!!!!!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οοο! Τωρα μόλις το είδα! Τελειο είναι, πραγματικά! Θα κάνω και εγώ καπέλο Γεωργία, από ένα άλλο πατρον όμως που έχω, αλλα ίδιο κόψιμο έχει. Ελπίζω να βγει όμορφο σαν το δικό σου και φυσικά αν μπορώ το ιδιο καλοραμμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άψογο το καπελάκι! Μπράβο σου! Έχεις βραβειάκι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο το καπελάκι και χρήσιμο και εγώ δυστυχώς ανήκω σε αυτές που δεν το τολμούν.
    με γειά σου. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφο αν κι εγώ δεν φορώ καπέλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλοφόρετο το υπέροχο καπελάκι σου!!! εγώ προσωπικά δε νιώθω άνετα να φοράω καπέλο, δε το έχω συνηθίσει σαν ιδέα αλλά στους άλλους μου αρέσουν πολύ...
    πάντως ό,τι πιάσει το χεράκι σου το κάνει τέλειο, πραγματικά σε θαυμάζω! πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα,

    πολύ ωραίο το καπέλο και πολύ καλοραμένο,
    μου έδωσες ωραία ιδέα και για τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεωργία καθώς έκανα τη βόλτα μου στο blog σου (βλέπεις σκοτώνομαι στη δουλεία, ανθρωπος δεν περνάει ούτε έξω από το μαγαζι), είδα μια παλαιότερη ανάρτησή σου για την αφο΄ρα της ραπτομηχανήσ σου janome mc6600p και ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι ευχαριστημένη και κατα πόσο βρισκέις services και ανταλλακτικά.

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν αγοράζεις μηχανή από εξωτερικό πάντα έχεις το άγχος για το εγχώριο service.Πάντως υπάρχει αντιπροσωπεία εδώ και το μοντέλο πουλιέται και εδώ.Αν υπάρχει χρήμα καλύτερα αγόρασε από Ελλάδα μηχανή.


      Οσον αφορά την ίδια την μηχανή δεν είναι τυχαίο που είναι best seller!

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω,
      ααα... μόλις τελείωσα το καπελάκι της κόρης μου, ενθουσιάστηκε, τώρα θα ξεκινήσοω και του μικρού.
      Ευχαριστώ για την ιδέα!

      Διαγραφή
  10. Εντάξει, δεν έχω λόγια! Τέλειο το καπέλο! Τα λατρεύει η μαμά μου, αλλά δεν το τολμώ να της φτιάξω! Εγώ πάλι δεν τα πολυφοράω, αν και μ'αρέσει να τα βλέπω σε άλλους!
    Οι φωτογραφίες για άλλη μια φορά υπέροχες!!
    Φιλιάααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διακοπές τέλος, μα αυτό το καπελάκι θα το φορούσα άνετα, να είχα κι ένα κήπο να σκαλίζω με το φτυαράκι μου τέτοια εικόνα μου 'ρθε όταν το είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεωργία καταπληκτικό το καπελάκι σου!!!!
    κι μένα μ αρέσουν πολύ τα καπέλα αλλά δύσκολα τα φοράω (ποιός ξέρει γιατί...) τα πάνινα,παρόλα αυτά είναι τ αγαπημένα μου.
    Πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες σου όπως πάντα,εξαιρετικό το αποτέλεσμα ,πολύ ωραία τα υφάσματα που χρησιμοποίησες και βολικό που είναι 2 όψεων μ αρέσει πάρα πολύ!!! καλοφόρετο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιωργια .. το καπελο σου εγινε πολύ ομορφο.. ενα παρόμειο χωρίς τα λουλουδακια με πλε απο την μια μερια και μπεζ απο την αλλη εχω και ειναι πολύ πρακτικο για την παραλία γιτί μονο εκει τπ φοραω...και για πολύ λιγο . μπραβο σου το εφτιαξες τελειο..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends