Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

PYJAMA PANTS(TUTORIAL)δεύτερο μέρος

Εδώ είμαι πάλι....


Λοιπόν πού είχα μείνει;Α,ναι!Στο λάστιχο.Γυρίζουμε το επάνω μέρος του παντελονιού 6-7mm περίπου και πατάμε με το σίδερο(δεν σιδερώνουμε!ΠΑΤΑΜΕ!).Ξαναγυρίζουμε άλλα 25mm και ξαναπατάμε με το σίδερο.







Ράβουμε όσο γίνεται πιο κοντά στην δίπλωση.2-3 mm είναι αρκετά καλή απόσταση.ΔΕΝ ράβουμε όλη την περίμετρο της μέσης.Πρέπει να αφήσουμε ένα άνοιγμα για να μπορέσουμε να περάσουμε το λάστιχο!Το λάστιχο το περνάμε με την βοήθεια μιας παραμάνας.



το μήκος ο λαστίχου είναι περίπου η περιφέρεια μέσης αφαιρώντας 5-6cm.Ωστόσο πριν ράψουμε τις άκρες του λαστίχου καλό είναι να φορέσουμε το παντελόνι και να κάνουμε μια πρόβα για το πόσο άνετο είναι το λάστιχο στην μέση μας.






Αφού βεβαιωθούμε για το λάστιχο ράβουμε τις άκρες του και ράβουμε και το άνοιγμα.Έτοιμο!


Το τελευταίο βήμα είναι το στρίφωμα του παντελονιού.Πριν ξηλώσουμε το στρίφωμα της παλιάς μας πιτζάμας καλό είναι να γράψουμε πόσο ήταν γυρισμένα τα μπατζάκια για να γυρίσουμε ακριβώς το ίδιο και τα μπατζάκια του νέου παντελονιού ώστε να μην προκύψει ούτε πιο κοντό ούτε πιο μακρύ.
Τα βήματα που ακολουθούμε είναι παρόμοια με το τρόπο που γυρίσαμε και το ύφασμα για την μέση μας.




Φιλιά!Και καλή επιτυχία...

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!Όταν θα χω χρόνο, θα το προσπαθήσω!Αν και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο εξαιρετικό!χι!χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανέμορφο είναι!!!!!και το ύφασμα τέλειο...από που αγοράζεις υφάσματα??και μια απορία, γιατί το πλένουμε πριν το ράψουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ, μπράβο, τί τέλειο tuturial, και πόσο όμορφο έγινε το παντελόνι σου! Δεν είναι τέλειο, όταν μπορείς και ξεπατικώνεις ένα ρούχο που το αγαπάς και σε βολεύει πολύ, και έχεις το πατρόν του μετά εσαεί;
    Και, ξέρεις, με το ίδιο πατρόν, μπορείς να φτιάξεις και ένα πιο κοντό, τύπου σορτσάκι, το οποίο και δεν θα σου φάει τόσο ύφασμα, και θα είναι πιο δροσερό για τις ζέστες που είναι ήδη εδώ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου αρέσει πάρα πάρα πάρα πολύ το blog σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends