Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

κουτιά από ύφασμα(FABRIC BOXES TUTORIAL)








Γεια σας,
σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω οδηγίες για να φτιάξουμε πολύ χρήσιμα υφασμάτινα κουτιά!Το αυθεντικό tutorial είναι από το sewmamasew!
Μπορούμε φυσικά να τα φτιάξουμε σε όποια διάσταση θέλουμε οπότε οι διαστάσεις που δίνω είναι ενδεικτικές.Δεν είναι πολύ δύσκολη κατασκευή αλλά ούτε και η πιο εύκολη....θέλει τον κόπο του.

Θα χρειαστούμε
5 κομμάτια ύφασμα 16,5 εκ Χ 16,5  εκ. για την εξωτερική πλευρά
5 κομμάτια ύφασμα 16,5 εκ Χ 16,5  εκ. για την εσωτερική πλευρά
15 τμχ θερμοκολλητικό ενισχυτικό υφάσματος λεπτό 16,5 Χ 16,5 εκ.
5 τμχ θερμοκολλητικό ενισχυτικό υφάσματος  χοντρό 13,7 εκ Χ 13,7 εκ
5 τμχ τσόχα ή βαμβακερή βάτα 14,3 Χ 14,3 εκ
κομμάτια τσόχας για τα απλικέ σχέδια αν θέλουμε.


Το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε τα κομμάτια των 2 υφασμάτων.

Θα φτιάξουμε πρώτα το εσωτερικό κουτί.

Σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σιδερώνουμε ένα κομμάτι λεπτής θερμοκολλητικής ενίσχυσης στην ανάποδη πλευρά.Με ένα υδατοδιαλυτό μαρκαδόρο μαρκάρουμε γραμμές σε απόσταση 1,3 εκ από τις άκρες.Δημιουργούμε μια κορνίζα εσωτερικά με αυτό τον τρόπο.




Μέσα σε αυτή την κορνίζα θα σιδερώσουμε ένα κομμάτι από την χοντρή ενίσχυση και από πάνω θα σιδερώσουμε ένα ακόμα κομμάτι από την λεπτή θερμοκολλητική ενίσχυση δημιουργώντας ένα σάντουιτς στην ουσία.


Κάνουμε το ίδιο και για τα 5 κομμάτια του εσωτερικού υφάσματος.
Το επόμενο βήμα είναι να ράψουμε τα κομμάτια αυτά μεταξύ τους

Πρώτα ράβουμε 2 τετράγωνα μεταξύ τους,καλή με καλή πλευρά,όπως δείχνω παρακάτω.



στην συνέχεια ράβουμε ακόμα ένα τετράγωνο στην άλλη πλευρά του αρχικού μας τεραγώνου οπότε προκύπτει το παρακάτω.Σιδερώνουμε πατώντας τις ραφές προς τις εξωτερικές πλευρές!


Το μεσαίο τετράγωνο είναι η βάση του κουτιού μας.Σε αυτή την βάση τώρα θα ράψουμε και τα 2 άλλα τετράγωνα που μας έχουν περισσέψει,ένα σε καθεμία από τις δύο πλευρές της βάσης.


Προσοχή ράβουμε από γωνία σε γωνία της "κορνίζας" που έχουμε σχεδιάσει με τον μαρκαδόρο μας.Η γραμμή του μαρκαδόρου είναι ο οδηγός μας πάνω στον οποίο ράβουμε.Θέλει μικρό πλάτος βελονιάς,περίπου 2mm για να γίνει γερό το κουτί μας!

Όταν τελειώσουμε και τις δυο ραφές θα προκύψει αυτό


                                              Πάλι θα σιδερώσουμε τις ραφές προς τα έξω!


Στην συνέχεια διπλώνουμε τις άκρες των 4 πλαϊνών τετραγώνων τσακίζοντας στην γραμμή που έχουμε κάνει με τον μαρκαδόρο μας.




Και τώρα ήρθε η ώρα το κουτί μας να πάρει μορφή....κουτιού!Ράβουμε τις πλαϊνές πλευρές μεταξύ τους με τον τρόπο που δείχνει η φωτό.Θέλει λίγη προσπάθεια γιατί το ύφασμα είναι χοντρό και δύσκολα λυγίζει.




Ράβουμε έτσι και τις 4 γωνίες μας,ξεκινώντας από το επάνω μέρος(ξεδιπλώνουμε την τσάκιση που είχαμε κάνει με το σίδερο)και φτάνουμε εως την γωνία που σχηματίζουν οι δυο γραμμές.


Όταν τελειώσουμε με την μια πλευρά θα πρέπει το αποτέλεσμα να δείχνει έτσι




από την ανάποδη δείχνει έτσι
Με τον ίδιο τρόπο θα ράψουμε και τις υπόλοιπες πλευρές μεταξύ τους.Βέβαια είναι κομματάκι δύσκολο να βολέψουμε όλο τούτο το χοντράδι κάτω από το ποδαράκι της μηχανής μας αλλά υπάρχει τρόπος,απλά θέλει λίγη υπομονή!



Και αφού καταφέρουμε να ράψουμε και τις 4 ακμές το εσωτερικό τμήμα του κουτιού μας είναι έτοιμο.



ανάποδη πλευρά,κάτω μέρος
 


Ή σχεδόν έτοιμο.Μας μένει να γυρίσουμε το χείλος του κουτιού μας προς τα έξω,στο σημείο που είχαμε κάνει την τσάκιση με το σίδερο.



Το επόμενο βήμα είναι και το πιο βαρετό,τουλάχιστον για μένα που δεν πολυγουστάρω το ράψιμο στο χέρι.Πρέπει να συμμαζέψουμε λίγο τις γωνίες που πετάνε για να μπορέσει να χωρέσει μέσα στο άλλο κουτί(η καλή πλευρά) που θα φτιάξουμε σε λίγο.

...ελπίζω να είναι καθαρό από την φωτογραφία τι πράγμα πρέπει να κάνουμε.

Αφού τελειώσαμε με το κουτί που θα αποτελεί το εσωτερικό του τελικού κουτιού μας καιρός να ασχοληθούμε και με την εξωτερική όψη.Ακολουθούμε σχεδόν τα ίδια βήματα.Εγώ πρόσθεσα και μια καρδούλα απλικέ σε κάθε κομμάτι υφάσματος.Λοιπόν ξεκινάμε.

Κολλάμε με το σίδερο την ενίσχυση στην ανάποδη κάθε κομματιού και μαρκάρουμε με χάρακα και υδατοδιαλυτό μαρκαδόρο τις γραμμές που βλέπουμε στην παρακάτω φωτό.


Μέσα στην κορνίζα που δημιουργήθηκε από τις γραμμές που κάναμε θα τοποθετηθεί η τσόχα ή η βάτα.


Την στερεώνουμε με μερικές καρφίτσες και ξεκινάμε το quilting(καπιτονάρισμα).

το πιο απλό σχέδιο είναι να κάνουμε ευθείες και κάθετες ραφές σε απόσταση 2 εκατοστών η μια από την άλλη.Το ζητούμενο είναι να ράψουμε την τσόχα πάνω στο ύφασμα,τώρα τι σχέδιο θα επιλέξουμε δεν είναι σημαντικό.Αφού καπιτονάρουμε και τα 5 κομμάτια τα ενώνουμε για να σχηματίσουμε το κουτί μας όπως κάναμε και με το πρώτο




Τώρα τοποθετούμε το ένα κουτί μέσα στο άλλο




Ενώνουμε τα δυο κουτιά στο επάνω μέρος με κρυφοβελονιά....(πάλι θα ράψουμε λίγο στο χέρι αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος που να δίνει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα).


Ουφ!Τελειώσαμε....Νομίζω αφού φτιάξει κανείς καμια δεκαριά μετά τους παίρνεις τον αέρα.


8 σχόλια:

  1. ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία τέλεια ανάρτηση!! Φοβερό tutorial!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν κοπελιά, εσύ είσαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!! Θα πώ το κοινό και τετριμμένο "τέλειο"!!! Δε σου αξίζει τίποτε λιγότερο... Όχι μόνο για το ότι έφτιαξες κάτι τόσο όμορφο, αλλά και για τη διάθεσή σου, να το μοιραστείς με τόσες λεπτομέρειες μαζί μας...
    Εκ μέρους όλων των άσχετων ραφτρών, σε ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω δουλειά! Μπράβο σου και σε ευχαριστούμε που έκανες όλο αυτό το μάθημα βήμα-βήμα! Εγώ δεν ξέρω πολλά από ράψιμο- τώρα ξεκινάω. Θα δοκιμάσω σίγουρα να φτιάξω κουτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό πάλι πώς μου ξέφυγε; Αχ, τι μου κάνεις με τις δημιουργίες σου.....ζηλεύω τα χεράκια σου!!!!! Φιλιά Γεωργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Από το Blogger.

my Friends