Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Καινούριο βιβλίο ραπτικής


Δε λέω,ωραία τα photo tutorials,ωραία και τα video tutorials αλλά σαν τα βιβλία.....δεν υπάρχει τίποτα!Πρώτα απ' όλα η μυρωδιά ενός βιβλίου από μόνη της είναι αρκετή να σε μεταφέρει σε άλλη ατμόσφαιρα.Οι βελούδινες σελίδες που δεν χορταίνουν να αγγίζουν τα δάχτυλα...Τα βιβλία ραπτικής είναι μεγάλη αδυναμία.Δυστυχώς όμως είναι πανάκριβα για μας καθώς είναι όλα εισαγωγής.Οπότε η δυσκολία απόκτησής τους(λόγω κόστους) τα κάνει ακόμα πιο αγαπημένα και πολύτιμα!



Στα βιβλία ραπτικής τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι φωτογραφίες.Τα λόγια,ακόμα και αν είναι σε μια γλώσσα που φαντάζει....κινέζικη,λίγο ρόλο παίζουν.Το συγκεκριμένο βιβλίο που έφτασε στα χέρια μου και μοιράζομαι σήμερα μαζί σας είναι στα ταϋλανδέζικα.Λίγη σημασία έχει όμως γιατί οι οδηγίες είναι τόσο σαφείς μέσα από τις φωτογραφίες που τα λόγια είναι περιττά.



Είναι ένα βιβλίο με οδηγίες και πατρόν για τσάντες,τσαντάκια,πορτοφολάκια και κλειδοθήκες.Όλα είναι ραμμένα με την μέθοδο του needle turn applique.Quilting στο χέρι(.....όοοχι δεν θα το αντέξω) και γενικά πολύυυυυ ράψιμο στο χέρι.



Το βιβλίο υπονοεί πως γνωρίζουμε πάνω-κάτω μερικά πραγματάκια για το needle turn applique και δεν δίνει λεπτομερείς οδηγίες για την τεχνική.

Σίγουρα δεν είναι βιβλίο για πρωτάρηδες καθώς στις οδηγίες παραλείπονται πολλά βήματα καθώς θεωρούνται αυτονόητες γνώσεις.....άρα είναι για λίγο προχωρημένους ή γι' αυτούς που έχουν διάθεση να πειραματιστούν.Τα σχέδια των απλικέ όμως είναι αρκετά απλά και φαίνονται εύκολα.Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν όλα τα πατρόν για τα projects.

Είναι το πρώτο μου βιβλίο για quilting και απλικέ της σχολής της Ασίας και γι' αυτό είμαι σούπερ ενθουσιασμένη.Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα....








...και ένα μπρελόκ που έφτιαξα από το βιβλίο!ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!Ένα τόσο δα μικρό πραγματάκι και μου πήρε ατελείωτες ώρες να το φτιάξω....

needle turn applique




Σας φιλώ!

10 σχόλια:

  1. μα ειναι τοσο τελειοοοοοοο!!!! Τι φοβερα πραγματα εχει αυτο το βιβλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα τόσο δα μικρό πραγματάκι μου έγινε όμως τόσο όμορφο που το ζηλεύω!!! Μπράβο σου βρε κοριτσάκι μου, έγινε καταπληκτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω τι ομορφιες που εχεις να φτιαξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για κάτι τέτοια βιβλία,... δίνω το βασίλειο μου, Γιωργια! Καλά έργα σου εύχομαι. Φτιάξε, ανάρτησε, κι εγώ θα σε χειροκροτώ! Είσαι μαστορισσα παντως! Ευγε σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι εύκολο να μας πείτε τους τίτλους των βιβλίων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είναι όλα στα Ταϋλανδέζικα,δεν υπάρχει τίτλος στα Αγγλικά,μια φίλη μού το έστειλε από Κορέα...

      Διαγραφή
  6. ειναι ευκολο να δουμε τα εξωφυλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βιβλίο θησαυρό απόκτησες, το μπρελόκ σου κουκλιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχα...νεα πειραματα και καταπληκτικτες δημιουργιες μυριζομαι... το μπρελοκακι, απλα υπεροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτα να σου δωσω συγχαρηρτηρια για την τόσο προσεχτικες καλοδουμενες δημιουργιες σου και μαλιστα στο χερι... υπεροχα τα φτιαχνεις μπραβο σου ξερω απο ραψιμο και ειναι τελεια Γιωργια μπραβΟ ακομα μια φορα.. γιατί θελουν υπομονη και αγάπη γι αυτό που κανεις...καλο σου βραδυ φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends