Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Απλικέ(needle turn applique)



Σας έχει τύχει να ράψετε κάτι και να το χαζεύετε συνέχεια λες και είναι το ομορφότερο πράγμα που φτιάξατε ποτέ;;;;;;Αυτό έχω πάθει εγώ με τούτο το τσαντάκι.Ξέρω πως έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου να διανύσω για να μάθω needle turn applique (απλικέ με γυρισμένες άκρες)και πως ακόμα βρίσκομαι στην αρχή αλλά αυτή η πρώτη προσπάθεια με γέμισε με πολλή χαρά!Για να είμαι ακριβής είναι η τρίτη μόλις απόπειρά μου και η πρώτη σε τέτοιο μέγεθος.



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις αυτού του είδους το απλικέ.Έχω δοκιμάσει 3-4 και σκοπεύω να κάνω μια ανάρτηση σχετικά στο μέλλον.Το δύσκολο είναι φυσικά στα πατρόν μικρών διαστάσεων,τα μεγάλα είναι σχετικά εύκολα αν του πάρεις τον αέρα.
Θέλει πολλή ώρα για να γίνει μιας και το ράψιμο είναι στο χέρι.Οπότε καταλαβαίνετε πως quilts που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα με την τεχνική αυτή είναι ανεκτίμητης αξίας και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς επί του θέματος!
Για να ράψω αυτό το τόσο μικρό τσαντάκι μου πήρε πολλέεεεεες ώρες.Πολλά τρυπήματα και κάποιες στιγμές ομολογώ απελπίστηκα.Αναρωτήθηκα,ποιος ο λόγος για τόσο κόπο;Όταν το είδα όμως τελειωμένο κατάλαβα...Δεν έχει καμιά σχέση με το απλικέ που κάνουμε με αράχνη στην μηχανή(το οποίο φυσικά λατρεύω επίσης και θέλει και αυτό την μαστοριά του).Αυτή η αίσθηση του τρισδιάστατου και των βελονιών που φαίνονται τόσο "του χεριού" δίνουν μια πιο ζεστή,ζωντανή αίσθηση στα έργα που είναι ραμμένα με αυτόν τον τρόπο!



Προτείνω να το δοκιμάσετε αλλά σας προειδοποιώ πως είναι άκρως εθιστικό.Απαιτεί ελάχιστο ύφασμα και πολύ κόπο!Εκεί που λες στον εαυτό σου "αυτή είναι η τελευταία βελονιά,θα σηκωθώ να πάω να μαγειρέψω ή να βάλω πλυντήριο" βρίσκεσαι ώρες μετά να ράβεις ακόμα και οι κατσαρόλες άδειες και τα ρούχα άπλυτα...!!!!Βασανιστήριο!!!!











Σας φιλώ και περιμένω τις εμπειρίες σας!!!!

16 σχόλια:

  1. Τι χαριτωμένο που είναι! Υπέροχα χρώματα και μοναδικό το αποτέλεσμα.
    Μπράβο κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πραγματικά υπέροχο!!Φανταστικά τα χρώματά σου! Και το τσαντάκι σαν σύνολο τόσο όμορφο που δεν μπορείς να σταματάς να το κοιτάζεις! Μην το δώσεις ποτέ & σε κανέναν!!
    Καλές δημιουργίες πάντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε νομίζω ότι θα το φτιάξω, με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά μπορώ να έρχομαι εδώ, στο σπιτάκι σου και να το χαζεύω όσο θέλω, ναι, πίστεψέ με, μπορώ! Φιλιά πολλά Γεωργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς υπερβολή, το ομορφότερο που έχω δει! Χίλια μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που θα μας πάρει για να φτιάξουμε κάτι με τα χέρια μας,αλλά τ'αποτέλεσμα μετράει.Που εσένα σε δικαίωσε με το παραπάνω,είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!γεια στα χέρια σου!!!!!!!
    Καλό ξημέρωμα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελειο, τελειο τελειο!!! (Κι ακομα κατι προστεθηκε στη λιστα με τα πραγματα που θέλω να κανω....!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lovely little pouch, so cute! I love needle point applique, but....it takes time !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεωργία είναι τέλειο, άξιζε τις ατελείωτες ώρες που χρειάστηκε! εμένα μ' αρέσει το ράψιμο στο χέρι, το ανακάλυψα πέρσι όταν έφτιαξα ένα παλτό για τον πατέρα μου και χρειάστηκε να μάθω pad stitching, το βρίσκω άκρως χαλαρωτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μα τι ομορφο! και με υπεροχα χρωματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι τρισχαριτωμένο τσαντάκι είναι αυτό;;;;
    Και τι φοβερή δουλειά είν' αυτή που έκανες;;;
    Καλά, είσαι απίστευτη στις λεπτομέρειες και την τελειότητα του φινιρίσματος!!!!
    Καλό μήνα και
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απλά υπέροχο....δεν υπάρχουν λόγια!είσαι χρυσοχέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ονειρεμένο!Τα χρώματα σου φτιάχνουν τη διάθεση μόλις το βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταπληκτικό αποτέλεσμα! Την τελευταία φορά που έκανα απλικέ ήταν στα μωρουδιακά των παιδιών μου και αυτό ήταν στην μηχανή. Γειά στα χέρια σου και την υπομονή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υπέροχο,μαγικό,καταπληκτικό, δεν έχω λόγια να το περιγράψω! Και οι φωτογρα φίες σου βέβαια επαγγελματικές, νάσαι καλά να δημιουργείς τέτοια αριστουργή ματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το τσαντάκι το ξέρουμε, για σένα είναι παιχνίδι...
    Το απλικέ σου,όμως, εξαιρετικό, το μελετάω και περιμένω
    αναλυτικές οδηγίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends