Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Basting Glue


Δεν είναι ωραίο όταν διαβάζεις για ένα κολπάκι ή ένα προϊόν που θα σου κάνει την ραπτική ζωή ευκολότερη και στην συνέχεια το δοκιμάζεις και διαπιστώνεις πως δουλεύει;;;!!!!Εγώ το βρίσκω σούπερ!!!....και το αντίθετο εκνευριστικό....


Αυτό έπαθα με την basting glue και το πατσγουορκ.Είχα διαβάσει σε διάφορα ξένα blogs για την τεχνική αυτή αλλά δεν έβρισκα την κόλλα αυτή εδώ για να δοκιμάσω.Ίσως και να υπάρχει βέβαια κάτι παρόμοιο και στην ελληνική αγορά αλλά δεν είμαι σίγουρη,για να είμαι ειλικρινής βαριόμουνα και να ψάξω.Οπότε κατέληξα στο παγκόσμιο μαγαζάκι που λέγεται ebay και παρήγγειλα μια basting glue.Η οποία κόλλα είναι προσωρινής συγκόλλησης και φεύγει με το νερό+απορρυπαντικό ΑΛΛΑ το καταπληκτικό είναι πως είναι πολύ δυνατή.
Είχα αγοράσει και στο παρελθόν παρόμοιες κόλλες σε μορφή στικ αλλά ΚΑΜΙΑ σχέση,καλές μεν αλλά για άλλες εφαρμογές.
Η συγκεκριμένη όμως είναι σαν να έχεις βάλει καρφίτσες να συγκρατήσεις δυο υφάσματα μαζί αλλά δεν χρειάζεται να αφαιρείς καρφίτσες καθώς ράβεις.Επίσης παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα από το τρύπωμα με καρφίτσες.Και το καλύτερο;Μπορείς να ράψεις με την ραπτομηχανή πάνω από την κόλλα ή και  στο χέρι(λίγο πιο δύσκολο) χωρίς προβλήματα.
Αν κάνεις λάθος την τραβάς και ξεκολλάει σχετικά εύκολα.Στεγνώνει αμέσως αν την "πατήσεις" με ζεστό σίδερο.
Προς το παρόν την έχω χρησιμοποιήσει στο piecing του πάτσγουορκ και είμαι σούπερ ενθουσιασμένη.Απόλυτα ταιριασμένες ραφές.Χωρίς καρφίτσες!!!!





Βάζουμε μια μικρή ποσότητα στις ραφές που θέλουμε να ενώσουμε/ταιριάξουμε.


Η κόλλα σταθεροποιείται με το σίδερο σε 3-4 δευτερόλεπτα.



Γυρίζουμε από την καλή για να τσεκάρουμε πως κολλήσαμε σωστά.


Ράβουμε και voilà!!!!



Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από ένα παπλωματάκι που  ετοιμάζω και ελπίζω να τελειώσω σύντομα για να σας το δείξω.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει πώς θα κάνω το quilting.



Ελπίζω η ανάρτηση να σας φανεί χρήσιμη και περιμένω τις δικές σας εμπειρίες αν έχετε χρησιμοποιήσει και εσείς το συγκεκριμένο προϊόν.

Φιλιά!

7 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμένο προϊόν, όχι δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθώς δεν το γνώριζα. Αφού όμως έκανες εσύ το test drive και έμεινες ευχαριστημένη, ναι, θα το χρησιμοποιήσω κι εγώ, που πάντα μα πάντα κατατρυπάω τά δάχτυλά μου με τις καρφίτσες.....
    Περιμένω ανυπόμονα να δω το παπλωματάκι σου τελειωμένο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται πολύ καλό! Επειδή δεν το έχω με το ράψιμο χρησιμοποιώ συχνά κόλλα υφασμάτων, μόνιμη, γιατί δεν αντέχω την διαδικασία καρφίτσωμα, ξεκαρφίτσωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ έξυπνη λύση, η κόλλα! Το παπλωματάκι θα είναι καταπληκτικό, στα σίγουρα :))) Αδημονώ Γεωργία μου! Ελπίζω να είσαι καλά! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά έ? σούπερ η κόλλα που ανακάλυψες!!! η αλήθεια είναι πως οι καρφίτσες δε βολεύουν!!! ευχαριστούμε πολύ!!!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα είναι τέλεια λύση πιστεύω! Ούτε ήξερα την ύπαρξη της κόλλας! Σε φιλώ Γεωργία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραίες ιδέες!! Το blog σου είναι φανταστικό!

    www.fashionizein.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends