Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

pillowcase with piping(μαξιλάρι με διακοσμητικό κορδόνι)Μέρος 2o

Καλημερούδια!!!


όχι,όχι δεν έχω κέφια!Το προσπαθώ όμως.Αλλά αυτή η ζέστη με έχει κάνει ρετάλι.Δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου.Η ζέστη όταν είσαι στην πόλη και ιδιαίτερα στην Αθήνα είναι σωστή ΚΟΛΑΣΗ!
Λοιπόν,χρωστάω το 2ο μέρος των οδηγιών μου και επειδή δεν μου αρέσει να χρωστάω....ιδού!
Το πίσω μέρος με βάση τις διαστάσεις που έχω δώσει θα προκύψει μεγαλύτερο από το μπροστινό.Πάντα το κάνω αυτό όταν κάνω μαξιλάρια γιατί η εφαρμογή του φερμουάρ μπορεί να "αλλάξει" λίγο τις διαστάσεις του υφάσματος(ιδιαίτερα αν είναι λίγο λεπτό) και να βρεθούμε προ εκπλήξεως.Οπότε το κάνω μεγαλύτερο,το ράβω με το μπροστινό μέρος και μετά κόβω με το ψαλίδι ό,τι περισσέψει.Ο παρακάτω τρόπος είναι γουστόζικος γιατί με ένα απλό και ωραίο κολπάκι κρύβει το φερμουάρ και δεν φαίνεται τίποτα.Οπότε επιτυγχάνεται ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα!
Το πρώτο βήμα είναι να ράψουμε το φερμουάρ στο ένα από τα 2 κομμάτια μας.Το φερμουάρ είναι μεγαλύτερο από το ύφασμα,πράγμα που βολεύει πολύ.Οπότε αφήνουμε και λίγο "αέρα"(2cm) στο φερμουάρ και ράβουμε από'κει και πέρα.Οι φωτογραφίες είναι χίλιες λέξεις οπότε μην σας ζαλίζω άλλο με μπλα μπλα...











Ράβουμε με το ποδαράκι για φερμουάρ όσο πιο κοντά στα δόντια γίνεται.Μήκος γαζιού περίπου 3mm.




Ανοίγουμε λίγο το φερμουάρ(για να μπορέσουμε να γυρίσουμε την θήκη από την καλή).Τοποθετούμε το κάτω μέρος επάνω στο "επάνω" μέρος.Καλή με καλή πλευρά.Το φερμουάρ να πέφτει στην μέση του μαξιλαριού.Ράβουμε την περίμετρο με το ειδικό ποδαράκι-φιλέτο πάλι.Εδώ είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της θήκης μας.Θέλει χαμηλή ταχύτητα η ραπτομηχανή και να πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να νιώθουμε το κορδόνι κάτω από όλες αυτές τις στρώσεις,ώστε να ράβουμε πολύ κοντά σε αυτό αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ η βελόνα να διαπεράσει το κορδόνι.Προσοχή όταν φτάνουμε κοντά στα δόντια του φερμουάρ.Καλό είναι να κινούμε την μηχανή με το χέρι σε αυτά τα σημεία.Aφού τελειώσουμε το ράψιμο κόβουμε περιμετρικά το ύφασμα(το γαλάζιο στην δική μου θήκη) που περισσεύει ώστε το πάνω και το κάτω μέρος να έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος και ύψος.



Γυρίζουμε από την καλή πλευρά και είναι έτοιμο!Του πατάμε κι ένα σιδερωματάκι,βάζουμε μέσα το μαξιλάρι και το βάζουμε στον καναπέ μας,ανάβουμε τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό μας,φτιάχνουμε κι ένα παγωμένο τσάι και καλές ξάπλες!

ΦΙΛΑΚΙΑ

9 σχόλια:

  1. Γεωργία μου καλώς σε βρήκα και εγώ στο σπιτάκι σου και σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο!!!Έκανα μια βόλτα στο μπλογκ σου και διαπίστωσα πως κάνεις υπέροχα πράγματα!!!Μπράβο!!!Θα σε παρακολουθώ και θα τα λέμε!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολη εποχή για δημιουργίες!Το ίδιο βασανιζόμαστε κι εμείς,εδώ στην ύπαιθρο.Πάντως,βλέπω ότι δεν πτοείσαι!Μπράβο!Και οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές.Τις κατάλαβα κι εγώ,που δεν ξέρω τίποτα από ραπτική.
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zέστη, ζέστη αλλά και οι δημιουργίες δημιουργίες!! Έτσι πρέπει!! Αμα κάποια στιγμή, ασχοληθώ με τη ραπτική θα ξέρω πού να κοιτάω για (προχωρημένα!) tutorials!!
    Φιλάααακιαααα,
    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικές οι οδηγίες σου, εξαιρετικές!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαιρομαι που σς βρισκω κοριτσι..να σαι καλα που περασες απο το λημερι μου..πολυ ομορφο το εκανες..τελοιες οι οδηγιες..καλα να περνας..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Γεωργία, ας ευχηθούμε
    να δροσίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρελαινομαι για τις οδηγίες σου,ειναι οτι πρεπει για μας που κανουμε τα πρώτα μας βήματα! Να σε ρωτησω, το cutting mat και το rotary cutter απο που τα έχεις παρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναλυτικότατες οδηγίες ακόμα και για αρχάριες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος με τον οποίο έκρυψες το φερμουάρ! Δεν το είχα ξαναδεί και σίγουρα θα τον χρησιμοποιήσω με την πρώτη ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends