Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Εκτύπωση σε ύφασμα.


Υπάρχουν φορές που θέλουμε να εκτυπώσουμε κάτι σε ύφασμα για να φτιάξουμε κάτι και αυτό το κάτι δεν πρόκειται να το πλύνουμε.Αν θέλουμε να το πλύνουμε θα πρέπει να πάμε κάπου που κάνουν ψηφιακές εκτυπώσεις σε ύφασμα και να μας το τυπώσουν σε ειδικό εκτυπωτή ή να χρησιμοποιήσουμε σιδερότυπο χαρτί εκτύπωσης ή να χρησιμοποιήσουμε ειδικό ύφασμα για εκτυπωτή όπως είναι της PRYM που πωλείται σε πακέτο φύλλων Α4.
Εάν όμως δεν πρόκειται να το πλύνουμε και επιθυμούμε μια γρήγορη,οικονομική και εύκολη λύση μπορούμε να εκτυπώσουμε ένα κομμάτι απλό ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μας.Πώς;Προσωπικά δοκίμασα δύο τρόπους,δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλοι.

1ος τρόπος:
Κόβουμε ένα κομμάτι ύφασμα(ανοιχτόχρωμο φυσικά) λίγο μεγαλύτερο από ένα φύλλο Α4.Εγώ χρησιμοποίησα κάμποτο.
Κόβουμε ένα κομμάτι "αράχνη" πάλι λίγο μεγαλύτερο από ένα φύλλο Α4.

πώς εκτυπώνω ύφασμα στον εκτυπωτή

Κολλάμε το ύφασμα πάνω στην αράχνη με το σίδερο.Θέλουμε μια επίπεδη επιφάνεια χωρίς ζάρες!
Στην συνέχεια με τον χάρακα και το κοπίδι-ρόδα κόβουμε το ύφασμα με την αράχνη επάνω σε διάσταση Α4.Το κάνουμε με την βοήθεια μια κόλλας χαρτιού από τον εκτυπωτή μας.
Στην συνέχεια βάζουμε το "χαρτί" μας στον εκτυπωτή όπως βάζουμε και τα συνηθισμένα χαρτιά μας.Στις επιλογές της εκτύπωσης επιλέγουμε "βέλτιστη ποιότητα" και εκτυπώνουμε.

πώς εκτυπώνω ύφασμα στον εκτυπωτή

Αφού εκτυπώσουμε αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.Ξεκολλάμε το χαρτί της αράχνης και κολλάμε το ύφασμα πάνω σε ένα άλλο ύφασμα,σιδερώνουμε για να κολλήσει.
Ή μπορούμε να το κόψουμε σε όποια διάσταση θέλουμε και να το απλικάρουμε όπως έκανα εγώ στο παρακάτω ημερολόγιο που έφτιαξα για την ανιψιά μου(που είναι τρελή και παλαβή με τις κούκλες Monster High).Στο συγκεκριμένο όμως ύφασμα κόλλησα από πάνω και lamifix matt της VILENE ώστε αν πέσει κατά λάθος νερό να μην χαλάσει.

πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου


πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου



πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου



πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου

πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου






2ος τρόπος
Αντί για αράχνη μπορούμε να βάλουμε στο πίσω μέρος του υφάσματος και freezer paper.Βέβαια δεν ξέρω αν μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα freezer paper.Εγώ είχα πάρει ένα ρολό κάποτε από εξωτερικό και το έχω ακόμα.Το κακό με το freezer paper είναι πως μου μάγκωσε πολλές φορές στον εκτυπωτή.Δεν μπορούσε να τραβήξει το χαρτί.Θέλει πολύ καλό σιδέρωμα και να μην υπάρχει ούτε ένα ξέφτι.Τι να πω;Δεν ξέρω τι έφταιξε αλλά μου έβγαλε το λάδι για να μπορέσω να το τυπώσω.Δοκίμασα και με πιο λεπτό ύφασμα,τίποτα.Ίσως να είναι θέμα εκτυπωτή.Το καλό όμως με το freezer paper είναι πως αφού εκτυπώσεις και βγάλεις το χαρτί έχεις ένα κομμάτι ύφασμα καθαρό,χωρίς κόλλα στο πίσω μέρος(όπως στην περίπτωση της αράχνης).

Ένας τρίτος τρόπος για τον οποίο διάβασα αλλά δεν δοκίμασα(οπότε και δεν προτείνω)είναι να κολλήσεις το ύφασμα πάνω σε μια κόλλα χαρτιού Α4 με κόλλα σε σπρέι προσωρινής συγκόλλησης(τύπου ODIF).Μετά εκτυπώνεις κανονικά.

Με τους παραπάνω τρόπους μπορείς να φτιάξεις ευχετήριες κάρτες,ταμπελίτσες για τα χειροποίητα πραγματάκια που φτιάχνεις,γενικά οι ιδέες είναι απεριόριστες!Μπορείς να εκτυπώσεις και φωτογραφίες και να τις κάνεις καδράκια μέσα σε μικρά τελάρα κεντήματος.

πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου

πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου



πώς εκτυπώνω ύφασμα στον inkjet εκτυπωτή μου

Αυτά για σήμερα.....
Περιμένω σχόλια  από τις δικές εμπειρίες!

7 σχόλια:

  1. τρέλανε μας!
    ...τι άλλο θα σκεφτεί πια αυτό το πολυμήχανο μυαλό σου??????
    Πιστεύω η Κατερίνα θα ξετρελάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχερή Κατερίνα!
    Είχα διαβάσει σε κάποια στιγμή ενα κόλπο για να μην μαγκώνει το freezer paper, και σπάω το κεφάλι μου να το θυμηθώ, αλλά δε μού'ρχεται, να πάρει!
    Πάντως, και με τις μεθόδους που χρησιμοποίησες, βγήκε τέλειο το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξετρελαθει η Κατερίνα και με το δίκιο της!!!! Μπράβο Γεωργία για τις συμβουλές. Δεν εχω δοκιμάσει ποτε κατι ανάλογο αλλα κάπου είχε πάρει το μάτι μου οτι μπορουμε να βουτήξουμε το εκτυπωμένο ύφασμα σε ξύδι για να σταθεροποιήσουμε τα χρωματα. Μαλλον τα κοριτσια που κάνουν ντεκουπαζ θα ξέρουν κατι παραπάνω να μας πουν :-) . Φιλακια και καλο Πασχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω δει σε αμερικάνικα tutorials για ένα ειδικό υγρό που βουτάς το ύφασμα πριν το εκτυπώσεις,το αφήνεις να στεγνώσει και μετά η εκτύπωση που θα κάνεις είναι ανεξίτηλη,αλλά πού να το βρούμε αυτό το υγρό εδώ άραγε;;;

      Διαγραφή
  4. Το ημερολόγιο έγινε τέλειο,εικόνες τυπώνω συχνά,τώρα για το χαρτί έχω πάρει από έξω το freezer paper αλλά σε φύλλα Α4 και τα χρησιμοποιώ περίπου τρεις φορές το καθένα δεν μου τα έχει μασησει ποτέ. Για να σταθεροποιηθεί η τυπωμένη εικόνα την περνάω με υγρό που αδιαβροχοποιει το ύφασμα το πείρα απο τη Μάγια.Και μία εναλλακτική λύση είναι το χαρτί που τυλίγουν το κρέας απο το κρεοπωλείο το χρησιμοποιείς όπως και το freezer paper εγω με αυτό ξεκίνησα πριν πάρω το freezer paper.Το καλύτερο είναι του σκλαβενιτη χαχα .Αυτά απο τη δική μου μικρή πείρα. Τώρα αυτό το lamifix matt της VILENE δεν το ξέρω, το σιδερώνει από επάνω? Και απο που μπορούμε να το προμηθευτούμε? 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα!Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τις πληροφορίες.Θα το δοκιμάσω σίγουρα αυτό το σπρέι!
      Το lamifix το πήρα από το kangaroo craft.Tο σιδερώνεις πάνω στο ύφασμα αλλά μετά δεν μπορείς να το πλύνεις.

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφα όλα.
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends