Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Θήκη Γυαλιών Νο 2(tutorial)


Ναι,ναι το παραδέχομαι.Είμαι άθλια blogger.Οι αναρτήσεις μου είναι τόσο αραιές που σχεδόν αισθάνομαι τύψεις.Τύψεις που έχω παραμελήσει το blogάκι μου που τόσο λατρεύω!!!!
Αχ,τι να κάνουμε όμως;Έτσι είναι η ζωή.Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με όσα μας ευχαριστούν....Από την άλλη σιχαίνομαι τις αναρτήσεις δίχως περιεχόμενο...μόνο και μόνο για να δηλώσεις παρών.Απαπά.....καλύτερα λίγες αναρτήσεις και καλές!Για τα ενδιάμεσα υπάρχουν κι άλλα μέσα.Με πιάνεις;;;;

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας πώς φτιάχνω μια πανεύκολη,γρήγορη και πολύ χρήσιμη θήκη γυαλιών.Λίγο ύφασμα χρειάζεται,τέλεια για να ξεφορτωθούμε μικρά κομμάτια υφασμάτων.Τέλεια για σένα που το Πάσχα θα φτιάξεις πραγματάκια για να δωρίσεις σε μπαζάρ!



Στις παρακάτω οδηγίες θα δείτε μια θήκη με εξωτερική όψη από απλό ύφασμα και μια πάτσγουορκ.Μην μπερδευτείτε,η διαδικασία είναι ίδια!

Τα υφάσματα που θα χρειαστούμε είναι τα παρακάτω,τα εμπριμέ είναι για την εξωτερική όψη,τα μονόχρωμα για το κανάλι που θα περάσει το κορδόνι και για την φόδρα.


Στα εξωτερικά κομμάτια θα βάλουμε ΚΑΙ βάτα,για να προστατεύσουμε τα γυαλιά μας.

Εάν έχουμε βάτα θερμοκολλητική(fusible fleece) την κολλάμε κατευθείαν στην ανάποδη πλευρά των δύο εξωτερικών κομματιών.(2 κομμάτια 12 x 18εκ) Εγώ αποφεύγω την θερμοκολλητική βάτα διότι δεν μου πολυαρέσει γι'αυτό και κάνω την παρακάτω διαδικασία.

Η βάτα είναι κατά ένα 1 εκ. μικρότερη σε όλες τις πλευρές από το ύφασμά μας.
Τοποθετώ την βάτα κατευθείαν πάνω στο ύφασμα και από πάνω κολλάω ένα κομμάτι βλιζελίνη για να εγκλωβίσω μέσα την βάτα.Η βλιζελίνη είναι στις ίδιες διαστάσεις με το ύφασμα!





Το παρακάτω κομμάτι(ύφασμα-βάτα-βλιζελίνη)θα είναι στο εξής το εξωτερικό μας κομμάτι.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο εξωτερικό κομμάτι φυσικά.


Στην συνέχεια του tutorial ως εξωτερικά κομμάτια χρησιμοποιώ δύο quilted κομμάτια που είχα φτιάξει με την μέθοδο quilt as you go.Εσείς χρησιμοποιείτε τα παραπάνω.Ελπίζω να μην σας μπερδέψω.

Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε τα δύο κομματάκια υφάσματος που θα αποτελέσουν το κανάλι από όπου θα περάσουν τα κορδόνια μας μιας και η θήκη θα κλείνει με δύο κορδονάκια.

Διπλώνουμε και πατάμε με το σίδερο τις μικρές πλευρές  5 χιλ. και μετά ξανά άλλα 5 χιλ.


Κάνουμε ένα γαζί 3 χιλιοστά από την άκρη και στις δύο πλευρές όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.



Διπλώνουμε(ανάποδες πλευρές μαζί) στην μέση και πατάμε με το σίδερο.



Επαναλαμβάνουμε και για το άλλο κομματάκι.

Τώρα παίρνουμε το εξωτερικό ύφασμα(καλή πλευρά επάνω),βάζουμε επάνω το κομματάκι που μόλις ράψαμε και από πάνω το κομμάτι της φόδρας(καλή πλευρά κάτω)



Ράβουμε στην επάνω πλευρά με περιθώριο ραφής 1εκ.


Ανοίγουμε τα υφάσματα και σιδερώνουμε όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες.



Στην συνέχεια κάνουμε ένα εξώγαζο πιάνοντας το εξωτερικό ύφασμα και όλα τα περιθώρια ραφής.Με το ειδικό ποδαράκι ράβουμε 3 χιλ. από την άκρη.



Το μπλε τόξο δείχνει το γαζί που μόλις κάναμε.


Ακολουθούμε τα ίδια βήματα για να ράψουμε και το δεύτερο κομμάτι μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε τα δυο κομμάτια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο,καλή με καλή πλευρά.



Προσοχή στις ραφές μας να συμπίπτουν.


Ράβουμε γύρω γύρω με Π.Ρ. 1 εκατοστό αφήνοντας άραφτο ένα κομμάτι 5 εκ. στην φόδρα προκειμένου να γυρίσουμε από την τρύπα αυτή την θήκη μας από την καλή.


Ψαλιδίζουμε γωνιές διαγώνια.


Γυρίζουμε από την καλή.


Σπρώχνουμε τις γωνίες με ένα τσοπ στικ που περνάμε μέσα από το άνοιγμα.
Ράβουμε το άνοιγμα στην φόδρα στο χέρι ή στην ραπτομηχανή.
Πριν βάλουμε την φόδρα στην θέση της σιδερώνουμε καλά.



Κόβουμε δυο κορδόνια 50 εκ. περίπου.Μπορούμε να βάλουμε φυσικά και κορδέλα αλλά προτιμώ το φυσικό ακατέργαστο βαμβακερό κορδόνι.Με την βοήθεια μιας μεσαίας παραμάνας περνάμε τα κορδόνια.Είσοδος από το ένα τόξο,έξοδος από το άλλο τόξο.Περνάμε το δεύτερο κορδόνι στην αντίθετη πλευρά.Δένουμε κόμπο τις άκρες.


Έτοιμη η θήκη μας!Αν βάλουμε και απλικέ στοιχεία επάνω νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο μοναδικό!Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες.Παιδικά υφάσματα για παιδικά γυαλάκια και και και.....







Ράψτε τις δικές σας και στείλτε μου φωτογραφίες για να τις βάλω στην επόμενη ανάρτηση!Θα χαρώ πολύ πολύ!

Στην επόμενη ανάρτηση θα σας πω και για το γατοπαπλωματάκι μου.

Μέχρι τότε....φιλιά!


10 σχόλια:

  1. Καταπληκτικές, ονειρεμένες θήκες!!!! Εν τω μεταξύ οι πολύτιμες οδηγίες που μας δίνεις, με κάνουν ακόμα πιο άχρηστη και άτολμη να επιχειρήσω χαχαχαχα Μα κάθε φωτογραφία τέλεια, πανικός με πιάνει Γεωργία μου :)))) Μπράβο σου!!!!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χε, χε!!! Τέλειες Γεωργία οι θηκούλες. Και ξέρεις, έχω αδυναμία στο πατσγορκ οπότε έγιναν οι αγαπημένες μου. Τώρα περιμένω να δω και το πάπλωμα. Δώσε ιδέες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχες... Τρωγονται τα χερια μου να ασχοληθω... αλλα δε φτανει ο χρόνος!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά είναι όντως υπέροχες!!!Το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο που θέλω να το επιχειρήσω...!!! Μπράβο Γεωργία!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα που εχω αρχίσει και εγω τα παιχνίδια με την ραπτομηχανή μου, θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες σου και θα φτιάξω κι εγω!! Να'σαι καλά, Γεωργία ! Καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεωργία, για άλλη μια φορά συγχαρητήρια !!!
    Αυτό δεν μου φάνηκε δύσκολο, θα το επιχειρήσω και
    εγώ !
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία και εύκολα που τα κάνεις όλα βρε Γεωργία! Ραπτομηχανή δεν έχω, αλλά το ράψιμο είναι σχετικά λίγο και ίσως θα μπορούσα να αποπειραθώ με ράψιμο στο χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίες! Πολύ εύκολες οδηγίες και ωραία χρώματα! Το παπλωματάκι έργο τέχνης! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Από το Blogger.

my Friends