Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κάλυμμα Σιδερώστρας Διπλής Όψης(ironing board cover)


Το σιδέρωμα πολλοί(μάλλον πολλές,δεν ξέρω αν έχει βρει καμιά σύντροφο που να έχει αναλάβει εκείνος το σιδέρωμα)εμίσησαν,ένα όμορφο κάλυμμα για την σιδερώστρα μας όμως ουδείς!



Γιατί αντιπαθούμε τόσο πολύ το σιδέρωμα;Ίσως γιατί όσο και να προσπαθούμε να το τελειώσουμε το καλάθι με τα ασιδέρωτα είναι πάντα εκεί,γεμάτο,στην γωνία του δωματίου να μας κοιτάζει με νόημα σαν να μας λέει:"Δεν θα απαλλαγείς ποτέ από μένα...."Ο αγώνας είναι άνισος και όσες μάχες και αν κερδίσουμε στον πόλεμο αυτό πάντα θα είμαστε οι χαμένοι!
Και πιστέψτε με κάνω τα πάντα για να δω το σιδέρωμα με καλύτερο μάτι.Και ωραίο σίδερο έχω και η σιδερώστρα στην μέση του σαλονιού για να βλέπω και τηλεόραση και ωραίο κάλυμμα έφτιαξα μπας και μου έρθει η διάθεση για σιδέρωμα.....αλλά ποτέ δεν καταφέρνω να αδειάσω το καλάθι......πάντα εκεί....πάντα γεμάτο.
Τέλος πάντων,πάντα ελπίζω πως θα εφευρεθεί το πλυντήριο που θα  βγάζει τα ρούχα όχι μόνο πλυμένα και στεγνά αλλά και σιδερωμένα!

Τι λέγαμε;Α,ναι για το κάλυμμα της σιδερώστρας.Ένα ωραίο κάλυμμα μάς φτιάχνει την διάθεση και ίσως την όρεξη για σιδέρωμα....λέμε τώρα.....

Και θα το φτιάξουμε και πανεύκολα και μπαμ μπαμ.

Τι θα χρειαστούμε:
Δύο ειδών υφάσματα(βαμβακερά 100%) μηκους όσο το μήκος της σιδερώστρας + 20 εκατοστά και πλάτους τουλάχιστον 70 εκατοστών.
Λάστιχο πλάτους 1/4"
Ραπτομηχανή και τα συνοδευτικά της.


Αν έχετε κανένα παλιό σεντόνι που δεν το θέλετε για το κρεβάτι σας είναι ό,τι πρέπει για να το ανακυκλώσετε!

Στρώνουμε κάτω στο πάτωμα το ένα από τα δύο κομμάτια υφάσματος και βάζουμε από πάνω την σιδερώστρα για να φτιάξουμε το περίγραμμά της.



Αφού σχεδιάσουμε το περίγραμμα θα κάνουμε και μία άλλη γραμμή περιμετρικά με την κιμωλία μας 8 εκατοστά πιο έξω από την πρώτη.Σε αυτή την γραμμή θα κόψουμε με το ψαλίδι μας!


Εσείς ελπίζω να μπορέσετε να κόψετε.....γιατί εγώ όπως βλέπετε έχω τεχνικά προβλήματα.Σας το έχω ξαναπεί,αυτό το σκυλί μη με δει να στρώνω πανί κάτω έρχεται και τσουπ θρονιάζεται!



Αφού κόψουμε λοιπόν το ένα ύφασμα θα το χρησιμοποιήσουμε ως πατρόν για να κόψουμε και το άλλο ύφασμα μας.



Βάλτε τώρα το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο,καλή με καλή πλευρά,καρφιτσώστε και πατήστε ένα γαζί γύρω γύρω,αφήνοντας ένα κενό περίπου 7-8 εκατοστά για να το γυρίσουμε από την καλή.Περιθώριο ραφής είναι περίπου 1 εκατοστό.




Γυρίζουμε από την καλή και σιδερώνουμε.




Αφού πατήσουμε καλά θα κάνουμε δύο περιμετρικά γαζιά,το ένα περίπου 3χιλιοστά από την άκρη και το άλλο 1 εκατοστό από το πρώτο,έτσι θα σχηματίσουμε το κανάλι που θα περάσουμε το λάστιχο.Στο πρώτο γαζί(αυτό που είναι 3 χιλιοστά από την άκρη)και στο σημείο που είχαμε αφήσει άραφτο και απ'όπου γυρίσαμε από την καλή το κάλυμμα,θα αφήσουμε ένα διάστημα περίπου 2,5 εκατοστά που δεν θα το ράψουμε.Αυτή θα είναι και η τρύπα για να περάσουμε το λάστιχο.





Με μία μικρή παραμάνα περνάμε το λάστιχο.Επειδή το κανάλι είναι μικρό δημιουργείται μια πολύ ωραία σούρα!





Πριν δέσουμε το κόμπο στο λάστιχο περνάμε το κάλυμμα στην σιδερώστρα.Κρατάμε το παλιό κάλυμμα που έχει και το αφρολέξ και βάζουμε το καινούριο από πάνω.Στην σιδερώστρα που έχω (vileda)το μεταλλικό κομμάτι που ακουμπάμε το σίδερο βγαίνει οπότε ήταν εύκολο να περάσω το κάλυμμα και σε αυτό το σημείο.Το δύσκολο βέβαια ήταν να το ξαναβάλω.....αν είστε μόνη μην το επιχειρήσετε.Χρειάζονται τέσσερα χέρια.Εάν το ακουμπηστήρι αυτό στην δικιά σας σιδερώστρα δεν βγαίνει απλά προσπαθήστε να περάσετε το ύφασμα ανάμεσα με την λαβή ενός κουταλιού/πιρουνιού.



Τώρα τεντώνουμε το λάστιχο και δένουμε κόμπο.Μην το τσιτώσετε πολύ ώστε να μπορέσετε να βγάλετε το κάλυμμα αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε από την άλλη πλευρά ή για να το πλύνετε!





Αυτό ήταν!Πίστέψτε με πως το συγκεκριμένο κάλυμμα έχει τέλεια εφαρμογή και είναι καλύτερο από οποιοδήποτε έτοιμο κάλυμμα της αγοράς!





Θα ήθελα να σας ευχηθώ και Καλή Χρονιά μιας και αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση για το 2014!Γεμάτη υγεία,υγεία σωματική,ψυχική και πνευματική!Τις πιο πολύτιμες ευχές μου σε όλους σας!
Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την επίσκεψή σας και τα σχόλιά σας!

Φιλιά και καλά σιδερώματα....

28 σχόλια:

  1. Τα κάνεις να δείχνουν τόσο εύκολα όλα! Λατρεύω το μπλοκ σου γιατί τα εξηγείς αναλυτικά και όμορφα για μένα την άσχετη δηλαδή και το αποτέλεσμα της δουλειάς σου είναι τέλειο! Γέλασα πολύ με το σκυλάκι σου και τις ατάκες σου! Καλή μέρα να έχεις και φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει .... θα το κάνω κι αυτό.... μπας και δω άσπρη μέρα .... μπας και δω τους μπόγους να μειώνονται... να δω τι άλλο θα κάνω η νοικοκυρά!!! Καλή Χρονιά κορίτσι... !!! κι ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού έχει φωτογένεια ο μικρός, άστον να την απολαύσει!! Πολύ ωραίο το κάλυμμα!! Καλή χρονιά γεμάτη χαρά & δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τολμήσω να το πω; Θα το πω....μου αρέσει το σιδέρωμα! Ακόμα περισσότερο μου άρεσε το κάλυμμα σου, άψογη ιδέα και υλοποίηση!!! Το κορίτσι σου γλύκα! Αυτό με τα στρωμένα υφάσματα, προς κοπή, το είχαν και τα δικά μας σκυλιά. Ο ένας μάλιστα έτριβε την μούρη του στο χέρι που κρατούσε το ψαλίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Γεωργία με παρακολουθείς; Σοβαρά τώρα! Σήμερα έψαχνα tutorial για να φτιάξω ένα κάλυμμα για τη σιδερώστρα μου! Χαχα!
    Μόλις το βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μουτράκλα ειναι αυτή; Για πολύ ζούλιγμα!!! ;-)
    Με το σιδέρωμα κι εγώ δεν έχω πρόβλημα, τζάμια και καθρέφτες μη με βάλεις να σου καθαρισω!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία έγινε η σιδερώστρα. Με το πατσουορκ σιδερώνω συνέχεια! Εχω κι μια μικρούλα σιδερώστρα για μανίκια που έχει άγρια επιφάνεια. Καλή ιδέα να ντυσω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σου!!! Είσαι καταπληκτική!!!!...κι ο σκύλος σου απίθανος!!!
    Πολύ χρήσιμη και η σημερινή σου ανάρτηση!!
    Καλή Χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mε σκοτώνεις.. θέλω να το φτιάξω οπωσδήποτε αλλά πότε να βρώ χρόνο?? Eπίσης το μεγάλο πρόβλημα μου είναι ότι το αφρολέξ μου διαλύθυκε οπότε θα πρέπει να κάνω καμιά πατέντα γιατί τώρα σιδερώνω πάνω στο μεταλλικό πλέγμα και όλα τα ρούχα βγαίνουν με ανάγλυφα σχέδια ! Tις σπάνιες φορές που σιδερώνω δηλαδή γιατί το moto μου είναι : Life is too short for ironing! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σου Γεωργία και καλή χρονιά με υγεία !! Τί γλύκα που είναι η σκυλίτσα σου..!!!...και γέλασα πολύ με την ατάκα στην φωτογραφία..χάχά...τόσο ταιριαστή !!! Όσο για το σιδέρωμα...κι εγώ το απεχθάνομαι και πραγματικά..η μάχη είναι άνιση, άσε που έχουμε και τέσσερις γάτους και για πότε πάνε τα ρούχα στα άπλυτα μόνο και μόνο για τις τρίχες..δέν φαντάζεσαι..ούφ...έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις είναι...το καλάθι παντα γεμάτο να σου κλείνει το μάτι...γκρρρ...χάχά...έχεις πολύ πλάκα πάντως...και το blog σου αλλά και οι ραφτές σου δημιουργίες... είναι όλα υπέροχα !!! Πολύ όμορφη η θήκη για την σιδερώστρα...σίγουρα φτιάχνουν τη διάθεση τα χρώματα...έστω και στο σιδέρωμα ! Μου άρεσε πολύ το ρητό της daf...συμφωνώ...χέχέ !
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, να είσαι καλά !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καθε φορά που διαβαζω τις αναρτησεις σου αναρωτιεμαι : "ποτε θα ασχοληθω με την ραπτομηχανη;;;" ! (στη συνταξη ειναι η σωστη απάντηση!!!)
    Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ καλή ιδέα και δεν έχει την δυσκολία των άλλων σου κατασκευών.
    Θα το φτιάξω σίγουρα, γιατί αυτά τα πανιά του εμπορίου δεν "κάθονται καλά" στη
    σιδερώστρα.
    Πολλά φιλάκια Γεωργία κούκλα, ευχές για την νέα χρονιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεωργία είναι υπέροχο!!!! Βέβαια έχεις ένα δίκιο~~ όσο όμορφο και αν είναι το κάλυμμα, η σιδερώστρα και το σίδερο ούτε και μένα μου κάνει ποτέ όρεξη να σιδερώσω!! Άμα μάθεις τίποτα για το πλυντήριο που αναφέρεις μη με ξεχάσεις plz!!! χε χε.. Φιλάκια πολλά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεωργία καλή χρονιά με υγεία! Πολυ χρήσιμο το tutorial αλλά για άλλη μια φορά η λατρεμένη Μάγια κλέβει την παρασταση.Δεν εχω λόγια πάντως, με τις υπέροχες φωτογραφίες σου κάνεις κάθε ανάρτηση ξεχωριστή. Πολυτάλαντη μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά αυτό με το σιδέρωμα είναι γνώρισμα όλων μας! Η πολυθρόνα που βάζω τα ασιδέρωτα κοντεύει να χτυπήσει ταβάνι, με έβαλες στον πειρασμό αφού σήμερα βρέχει και δε θα απλώσω τουλάχιστον να σιδερώσω! Το γέλιο το μεγάλο η Μάγια με το ύφασμα... χαχαχα! Καλή χρονιά σε φιλώ!!!! Υπέροχο το κάλυμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ ωραιο εγινε το καλυμμα,αλλα πιο ωραια η σκυλιτσα σου!!!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Γεωργία και καλή χρονιά με υγεία!!!
    Καταπληκτική ιδέα, υπέροχη σου έγινε η σιδερώστρα, μπράβο!
    http://syntageskardias.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντα ήθελα να φτιάξω ι εγώ ένα αλλά όλο το ανέβαλα. Βλεποντας όμως το δικό σου με βάζεις ξανά σε πειρασμούς!!!! Πολύ όμορφα υφάσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλά καλά...το κάλυμμα είναι τέλειο...οι οδηγίες επίσης αλλά η Maya είναι το αστέρι εδώ!!! χαχαχα....πόσο κούκλα είναι καλέ και πόσο αστεία φάτσα???να τη χαίρεσαι Γεωργία μου!!! Καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πωπωω Γεωργία!!!!!!!!! Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου!!
    Καλή χρονιά και να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπράβο! πάντα σε απολαμβάνω αλλά σήμερα γέλασα πολύ .....μου θύμισες τα κόμικς και μου άρεσε αυτό το ανάλαφρο με το γλυκουλάκι σου παρέα....φιλάκια κουκλίτσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεωργία τέλεια η σιδερώστρα δε λέω αλλά θα προτιμούσα στη δική μου να το ετοιμάσεις εσύ!!!! Μου φάνηκε πολύ δύσκολο…!!!! Χα χα χα!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!! (σχολιαζει η μάμα της οικογενειας) Εισαι χρυσοχερα!Χιλια μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν είχα ένα τέτοιο νομίζω δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να σιδερώνω..χαχα..
    Ένα βραβείο σε περιμένει στο blog μου..ελπίζω να το χαρείς!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κούκλα η σιδερώστρα με το καινούριο της συνολάκι, συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αα, σε ξαναείδα πάλι! ...και σένα και την 'μικρούλα' σου! Πολύ μου αρέσετε!
    Καλά, το κάλυμμα δεν το σχολιάζω, ξέρεις εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends