Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Amy Butler's Barcelona Skirt και Καλά Χριστούγεννα!


Όταν άρχισα να ερωτεύομαι(έρωτας είναι....αφού πέφτω για ύπνο και σκέφτομαι τι θα ράψω την επόμενη μέρα...!) την ραπτική δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως κάποτε θα φορούσα κάτι ραμμένο από μένα...πίστευα πως θα έμενα μόνο σε quilts και πράγματα για το σπίτι(μαξιλάρια,κουρτίνες κτλ).Μου φαινόταν έργο επιστημονικής φαντασίας αφού δεν είχα και πρόθεση να παρακολουθήσω μαθήματα.Και τώρα ανοίγω την ντουλάπα μου και σχεδόν όλα μου τα ρούχα είναι χειροποίητα.Δεν είναι καλοραμμένα σαν τα έτοιμα,έχουν δεκάδες ψεγάδια αλλά τα αγαπώ!Με ένα περίεργο τρόπο τα αγαπώ...Σπανίως θα βγω έξω και δεν θα φοράω τουλάχιστον ένα δικό μου κομμάτι.Περνάω μπροστά από βιτρίνες με ρούχα και δεν ρίχνω ούτε μία ματιά.Δεν με νοιάζει τι είναι στην μόδα,τι φοριέται και τι είναι ξεπερασμένο.

Στα 36 μου(σχεδόν 37)έχω πάψει πια να φοράω "ρούχα της μόδας".Έχω ένα συγκεκριμένο στυλ που ειλικρινά αν δεν έραβα θα ήταν δύσκολο να το ακολουθήσω...



Αλλά φτάνει η εισαγωγή.Ας περάσουμε στο ζουμί της ανάρτησης.Σήμερα θα πω την άποψή μου για το διάσημο πατρόν της Amy Butler το Barcelona Skirt.Όπως καταλάβατε είναι ένα πατρόν για φούστα σε σχήμα "Α" όπως λέγεται και σε 2 παραλλαγές.Νούμερα XS-XL.
Εγώ έραψα την απλή εκδοχή.
Το πατρόν έχει μόνο 2 κομμάτια οπότε φαντάζεστε πως είναι πανεύκολο.Απαιτεί την τοποθέτηση αόρατου φερμουάρ και έχει και φόδρα.



Το πατρόν είναι ψιλοακριβό όπως και όλα τα είδη της διάσημης σχεδιάστριας.Νομίζω πως γι'αυτό που προσφέρει θα έπρεπε να είναι φθηνότερο.Επίσης δεν είναι από αυτά που μπορείς να κατεβάσεις και να τυπώσεις στον εκτυπωτή σου.Υπάρχει μόνο "χάρτινο",με σάρκα και οστά...:)

Εύκολο στην εκτέλεση με πολύ καλές οδηγίες για πρωτάρηδες,αν έχεις και το ειδικό ποδαράκι για την τοποθέτηση του αόρατου φερμουάρ,τότε την τελειώνεις σε μία μέρα και την φοράς την επόμενη στη δουλειά σου!Μπαμ μπαμ!



Η συγκεκριμένη που βλέπετε είναι από ύφασμα μάλλινο(όχι 100%) και την διακόσμησα με απλικέ κύκλους από μάλλινη τσόχα.Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν...μέχρι τώρα έχουν αντέξει 2 πλυσίματα(στο χέρι φυσικά).Το ύφασμα κόστισε 9 ευρουλάκια και η φόδρα 2,50€.

Το πατρόν το πείραξα λιγάκι γιατί το original ήταν πολύ ανοικτό στο κάτω μέρος και δεν μου άρεσε καθόλου.Επίσης δεν θυμάμαι καν ποιο νούμερο έφτιαξα γιατί ήταν κάτι ανάμεσα σε δύο νούμερα...


                                                       Πίσω όψη με το αόρατο φερμουάρ


 Έχω ράψει άλλες δύο,από κοτλέ και από denim αλλά η αυτοφωτογράφιση είναι για μένα πολύυυυυ δύσκολη οπότε και δεν έχω φωτό.Άσε που όταν γυρίζω σπίτι έχει πια βραδιάσει και να βγάλω φωτό με φλας για μένα αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα...
Μου φαίνεται και παράξενο να φορέσω ένα ρούχο και να στηθώ και να πω σε κάποιον να με φωτογραφίσει....δεν μου κάθεται καλά.Δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν.Οπότε προσπαθώ να με φωτογραφίσω μόνη μου με ένα τρίποδο.
Ά!Και την Μαγιούσκα μου να απορεί γιατί μετακινώ έπιπλα και στέκομαι ακίνητη μπροστά σε αυτό το "πράγμα".Άσε που πρέπει συνέχεια να είμαι σε ετοιμότητα μη μου ρίξει το τρίποδο και ποιος με ακούει μετά.....

Αν μπορούσατε να δειτε το "μέικιν οφ" που λέμε θα ρίχνατε πολύ γέλιο....:)Εγώ να προσπαθώ να μείνω ακίνητη και η Μάγια να ανεβαίνει πάνω μου και να μου κάνει παιχνίδια....Αυτό το σκυλί πότε θα ωριμάσει;;;






Άσε που όταν φοράω φούστα έχει την τάση(ως φυσιολογικό σκυλί) να χώνει την κεφάλα της από κάτω...όσοι έχετε σκυλιά θα καταλάβετε τι εννοώ....Το καλοκαίρι ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΦΟΥΣΤΑ ΠΟΤΕ!!!Χαχαχα!!!


"Μμμμμ για να δω και το από μέσα να δω αν το έκανες καλό...."




Στην denim φούστα που έχω ράψει έβαλα απλικέ λουλούδια.


Ελπίζω να πήρατε μια ιδέα για το πατρόν....


Αυτά κορίτσια μου!Κι επειδή δεν θα τα πούμε ξανά μέχρι τα Χριστούγεννα σας εύχομαι να περάσετε όπως επιθυμείτε(όπως πραγματικά επιθυμείτε) τις ημέρες που έρχονται.Να ξεκουραστείτε και να βρεθείτε με ανθρώπους που αγαπάτε!Καλά Χριστούγεννα!

29 σχόλια:

  1. Υπέροχες οι φούστες !!!!! Καλοφόρετες !!!!! Κι εγώ ράβω διάφορα αλλά όχι ρούχα !!!! Νομίζω πως θα το τολμήσω !!!!! Η τζιν φούστα μου έκλεψε την καρδιά !!!! Το σκυλάκι σου σκέτη γλύκα !!!!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα, γέλασα πολύ με τη φωτογράφιση, είστε και οι δυο τσαχπίνες τελικά!! Μια χαρά τα καταφέρατε! Η φούστα είναι υπέροχη και το καλύτερο απ΄όλα είναι ότι την έφτιαξες με τα χεράκια σου. Μεγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα Τι γελιο εκανα με την Μαγια!!!δεν ξερω τι ψεγαδια βλεπεις αλλα εμενα μου φαινεται τελεια!!Καλοφορετη!!! Καλα Χριστουγεννα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια! Σε θαυμάζω και σε ζηλεύω. Σε θαυμάζω γιατί μπορείς να έχεις το δικό σου στυλ, με ρούχα φτιαγμένα από σένα την ίδια και με μικρό κόστος και πανέμορφα. Σε ζηλεύω για τους ίδιους λόγους και γιατί εγώ δε θα φτάσω ποτέ σ΄αυτό το μαγικό σημείο....γαμώτο!
    Φιλιά σε σένα και στη Μάγια, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχες οι φούστες! Είσαι πραγματικά χρυσοχέρα ΚΑΙ καλλίγραμμη :) ! Η Μάγια απίθανο ζουζούνι!!! Καλά Χριστούγεννα να έχετε, να περάσετε όπως αγαπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα με την Μάγια και σε θαύμασα που φτιάχνεις ωραία πράγματα για το ντύσιμό σου.
    Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφες οι φούστες σου, ειδικά η τζιν! Αυτή όμως που κλέβει τις καρδιές χωρίς δεύτερη κουβέντα είναι η Μάγια... Θεά!!! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγαπημένους ανθρώπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε φορά που σε επισκέπτομαι μένω με το στόμα ανοιχτό με αυτό που έχεις φτιάξει!
    Πολύ σε θαυμάζω που μπορείς να ράβεις μόνη σου τα ρούχα σου. Πραγματικά τα οποιαδήποτε ψεγάδια προσδίδουν ακόμα περισσότερο στη γοητεία τους!
    Η φούστα μου αρέσει πάρα πολύ και η διακόσμηση της με τους κύκλους την κάνει πάρα πολύ ιδιαίτερη και χαριτωμένη!
    Η Μάγια αποθέωση!
    Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατάφερες να βγάλεις αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες,μόνη σου!!!!Είσαι φοβερή!!!Και οι φούστες και η οι φωτογραφίες,μοναδικές!!
    Καλές γιορτές,γλυκιά μου!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί πλάκα έχει το Μαγιούλι, οι φωτογραφίες φοβερές και το κεφάλι μέσα στη φούστα... ΤΟ γέλιο! Φιλιά είναι μοναδικές. Αυτό με το να ξαπλώνω και να μου ρχονται διάφορα DIY έλεγα να το κοιτάξω κάποια στιγμή αλλά αφού είναι κοινό μυστικό, εντάξει τον γλύτωσα τον γιατρούλη για την ώρα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και φωτογράφος λοιπόν!!! Μπράβο σε όλα και οι φούστες και οι φωτογραφίες που τις αναδεικνύουν είναι υπέροχες!!! Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γλυκό μου κορίτσι κάνεις φοβερή δουλειά, το βλέπουμε και από το αποτέλεσμα που μας παρουσιάζεις κάθε φορά. Καλά Χριστούγεννα και να περάσεις τέλεια αυτές τις μέρες ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το χειροποίητο δεν συγκρίνεται, είναι εξ'ορισμού μοναδικό. Πολύ όμορφη η φούστα αλλά νομίζω πως τελικά την παράσταση έκλεψε η Μάγια σου!! Καλές γιορτές και στις δυο σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι φούστες σου ειναι παρα πολυ ωραίες κ φαίνεται οτι έχουν πολυ καλη εφαρμογή (βοηθάει βέβαια και το σώμα). Με έχεις κινητοποιήσει κ σκέφτομαι με τη νέα χρονια να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο ψάξιμο....σιγουρα θα χρειαστώ τη βοήθεια σου. Έχω ενα project στο μυαλό μου το οποίο δείχνει αρκετά εύκολο....θα επανέλθω με λεπτομέρειες κ ερωτήσεις. Να περάσεις υπεροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. είσαι φοβερή, ασύγκριτη!!! εσύ έβαλες και φόδρα!!! δεν παίζεσαι!!!!!! καλά το σκυλάκι όλα τα λεφτά!!! χαχαχαχα.. εμάς ευτυχώς δεν το κάνει αυτό το κόλπο, βέβαια είναι και ένα σκατουλίνι μικρό (μαλτέζ)! με γεια!!! υπέροχες και οι δυο!! με το δίκιο σου που δεν ζηλεύεις τις βιτρίνες!!! αφού αν πεις πως κάτι θα φτιάξεις το κάνεις τόσο τέλειο!!! καλές γιορτές Γιωργία μου, φιλάκια πολλά, να περάσετε υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΄Ομορφη η φούστα, με γεια Γεωργία !!
    Μου άρεσαν τα απλικέ λουλουδάκια, επίσης είναι καλύτερα που
    την στένεψες προς τα κάτω.
    ΄Εχεις εξελιχτεί σε μεγάλη ράφτρα, πολλά φιλιά και τις ευχές
    μου για καλές γιορτές !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεωργία μου αγαπημένη μου , πολύ όμορφες οι φούστες σου....και για το ύφασμα που ήθελες πολύ καλά έκανες και το πείραξες το πατρόν ( όχι που δεν θα το πείραζες εσύ!) το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και μου άρεσε πολύ και το χρώμα της πρώτης.....καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές να έχεις .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά χρυσοχέρα και καλά Χριστούγεννα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά, καλές γιορτές να περάσεις. Τέλεια η φούστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨. *
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨ **
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨***o***
    ¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
    ¨¨¨¨¨**♥**o**o**
    ¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
    ¨¨¨*****♥*o**o****
    ¨¨**♥**o*****o**♥**
    ¨******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥ *
    ¨¨¨¨¨____!_!____
    ¨¨¨¨¨\_________/¨¨

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ & ΕΙΡΗΝΗ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάθε φορά που μπαίνω στο σπιτάκι σου, θαυμάζω τα ραψίματά σου!! Υπέροχα κομψά και αισθητικά άψογα!
    Καλές γιορτές, Γεωργία μου! Να'χεις μιαν όμορφη και χαρούμενη χρονιά!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά Γεωργία! η φούστα σου είναι φανταστική όπως πάντα ,μέχρι και στις λεπτομέρειες της !
    Μόλις βρήκα πως θα ράψω ένα κοτλέ ύφασμα που πήρα πέρυσι.
    Παρα λίγο να το ξεχάσω,έχω ένα βραβειάκι γιά σένα έλα μιά βολτίτσα να το παραλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χρονια πολλαααα! και να εισαι παντα τοσο αστειρευτη κ δημιουργικη!εχω μεινει αναυδη με οσα ειδα μαζεμενα οτι εχεις φτιαξει μιας κ ελειπα αρκετο εως πολυ καιρο απο τ γειτονια!!!! εχεις εξελιχθει σε μεγαλο ταλεντο!δεν εχω λογια ειναι ολα εξαιρετικα, με ωραιο γουστο κ μια φοβερη απλοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι πανέμορφες φούστες!!!!!!!! Πολύ καλό ότι δίνεις οδηγίες και για μας τις αρχάριες.Χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλή χρονιά!!! Γεμάτη υγεία, όμορφες δημιουργίες και μπόλικη ευτυχία!!! φιλάκια πολλά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία ιδέα, δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω ρούχα, μπορεί κάποτε να δοκιμάσω, πάντως οι δικές σου είναι υπέροχες.
    Συνέχισε να ανεβάζεις, είσαι πολύ καλή,

    Φιλιά και Καλή Χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλή Χρονιά και δημιουργική, πολύ ωραίες οι φούστες σου, ίσως κάποτε προσπαθήσω να ράψω ρούχα για μένα. Keep going, μας αρέσουν ότι φτιάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιωργια μου η φουστα σου πολυ ομορφη μπραβο σου , ειδες πως αποκτας δικο σου στυλ οταν μπορεις και ραβεις και σχεδιαζεις τα ρουχα σου , εχεις τη δικη σου προσωπικοτητα, καλη χρονια και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά αυτές οι φωτογραφίες με την Μάγια μου έφτιαξαν τη μέρα! Και η φούστα καταπληκτική αλλά και το σιδερόπανο, φιλάκια ελπίζω να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends