Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Υφασμάτινη Χριστουγεννιάτικη Μπάλα



'Οχι,δεν έχω στολίσει ακόμα.Βλέπω τα δικά σας στολισμένα δέντρα και πολύ τα χαίρομαι!!!Ομολογώ πως δεν έχω ακόμα μπει στο κλίμα των γιορτών....
Αλλά μόλις είδα τούτη την μπάλα ξετρελάθηκα!!!Με χτύπησε το πνεύμα των Χριστουγέννων κατακούτελα.Με την πρώτη ματιά την ερωτεύτηκα!Φυσικά,αφού είναι από ύφασμα!Φτιάχνεται από πολύ μικρά κομμάτια υφάσματος και το πιο κουφό;;;;Δεν χρειάζεται καθόλου ράψιμο!!!!!OH YES!!!!Μόνο καρφίτσες!Πολλές καρφίτσες!!!!!Και πολύ χρόνο!!!!Ναι,δεν είναι από αυτά τα μπαμ μπαμ projects,σας προειδοποιώ....Ακολουθεί μεγάααααααλη ανάρτηση.




Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε.

Θα χρειαστούμε 3 διαφορετικά τουλάχιστον υφάσματα,αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πολλές "στρώσεις" οπότε και να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα σχέδια.Θα καταλάβετε παρακάτω.
Το μέγεθος της μπάλας φελιζόλ(κόστος 0,50-0,80€) που χρησιμοποίησα είναι 10cm αλλά και μικρότερη να βάλετε(μικρότερη να βάλετε!) ή και μεγαλύτερη δεν παίζει ρόλο.Η μικρότερη θα καλυφθεί με λιγότερες στρώσεις-σειρές και η μεγαλύτερη θα χρειαστεί περισσότερες.Θυμόμαστε πάντα:η πρώτη σειρά θέλει 4 τετράγωνα και κάθε μία από τις υπόλοιπες 8 τετράγωνα.

Όλα τα κομματάκια υφάσματος είναι 7,5 x 7,5 εκατοστά.

Το μπλε πραγματάκι στην φωτογραφία είναι δαχτυλήθρα γιατί με τόσες καρφίτσες που βάζουμε,το δάχτυλο κινδυνεύει να τρυπήσει στο τέλος,άσε που τον πόνο δεν τον αντέχω....

Επίσης θα χρειαστούμε ένα κομμάτι κορδέλα έτοιμη ή θα την φτιάξουμε από τα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Πιστόλι σιλικόνης(....καταραμένο να'ναι.....έκαψα το δαχτυλάκι μου).

1 κουμπί.



Η λογική της κατασκευής είναι απλή και πολύ χαλαρωτική κορίτσια μου.Κάθε τετραγωνάκι μπαίνει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.Πρώτα θα ντύσουμε το ένα ημισφαίριο της μπάλας και κατόπιν επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία για το δεύτερο.

Διπλώνουμε στα τέσσερα για να βρούμε το κέντρο του κάθε τετραγώνου,μπορούμε να πιέσουμε δυνατά με τα δάχτυλα ή και να πατήσουμε με το σίδερο όλα τα τετραγωνάκια μας.Εγώ τα σιδερώνω.



Περνάμε  την  καρφίτσα από την ανάποδη του υφάσματος,στο κέντρο του τετραγώνου.





Και καρφιτσώνουμε σε ένα τυχαίο σημείο της μπάλας μας.Πιέζουμε καλά το κεφάλι της καρφίτσας με την δαχτυλήθρα.





Διπλώνουμε   το τετράγωνο προς τα κάτω κρύβοντας μέσα το κεφάλι της καρφίτσας.





Στην συνέχεια διπλώνουμε τις 2 επάνω γωνίες προς τα κάτω όπως δείχνει η παρακάτω φωτό  και βάζουμε καρφίτσες για να στερεώσουμε.



Βάζουμε και άλλες δύο καρφίτσες στις 2 κάτω γωνίες του τριγώνου που δημιουργήθηκε.Οπότε κάθε τετράγωνο υφάσματος χρειάζεται συνολικά 5 καρφίτσες για να στερεωθεί.Όλα τα τετράγωνα τα οποία μετατρέπονται σε τρίγωνα μπαίνουν με το ίδιο ακριβώς τρόπο!



Το επόμενο τετράγωνο θα μπει στην ακριβώς απέναντι θέση.


Και τα επόμενα δύο με την σειρά που δείχνει η παρακάτω φωτό,έτσι ολοκληρώσαμε την πρώτη στρώση/σειρά.




Η επόμενη σειρά(τα καρό κόκκινα στην δική μου μπάλα)θα καρφιτσωθεί 1 εκατοστο πιο κάτω από το κέντρο της πρώτης στρώσης.Κάθε καρφίτσα μπαίνει ανάμεσα στις πτυχώσεις που έχουν δημιουργηθεί.




Η σειρά που θα μπουν είναι η παρακάτω.





Τελειώσαμε και την δεύτερη στρώση.


Πάμε για την τρίτη(το μπεζ λινό ύφασμα στην μπάλα μου).1 εκατοστό πιο κάτω από την καρό κόκκινη σειρά.




Τελειώσαμε και με την τρίτη σειρά.Πάμε για την τελευταία.Την τοποθετούμε γύρω στα 7 χιλιοστά πιο κάτω από την μπεζ.Φυσικά δεν βάζουμε και χάρακα,με το μάτι υπολογίζονται οι αποστάσεις.



Το ένα ημισφαίριο τελείωσε.Γυρίζουμε τούμπα την μπάλα μας,βρίσκουμε το κέντρο μας και αρχίζουμε από την αρχή την παραπάνω διαδικασία ώστε να καλύψουμε και το δεύτερο ημισφαιριο.



Για να καλύψουμε το κομμάτι με τα ξέφτια και τις καρφίτσες  όπου συναντώνται τα δύο ημισφαίρια θα χρησιμοποιήσουμε φαρδιά κορδέλα.Μπορούμε να την στερώσουμε και αυτή με καρφίτσες ή με ζεστή κόλλα.Εγώ έβαλα από πάνω και μία δεύτερη κορδέλα πιο στενή για ομορφιά.




Για να μπορέσω να κρεμάσω την μπάλα μου πέρασα κλωστή από ένα κουμπί και το κουμπί το καρφίτσωσα στην μπάλα με δύο καρφίτσες με μεγάλο κεφάλι τις οποίες πέρασα μέσα από τις τρύπες του!Έτσι έκρυψα και το σημείο που ενώνεται η κορδέλα.





 Και έτοιμη η μπαλίτσα μας να την κρεμάσουμε!Φαντάζεστε ένα δέντρο μόνο με τέτοιες μπάλες,καθε μία διαφορετική;;;;Θα έπαιρνε αιώνες για το τελειώσουμε....Αλλά θα ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!




Α!Να μην ξεχάσω να δώσω και εγώ τα συγχαρητήριά μου στην Αθηνά για το νέο e-περιοδικό Cook,Craft,Create!Κατατεβάστε το δωρεάν και δείτε πώς να φτιάξετε ένα πουγκί για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας!

http://www.craftaholic.gr/p/craft.html



Μπράβο Αθηνά,πολύ καλό το αποτέλεσμα!Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετέχω σε κάτι που ξέρω πως αγαπάς πολύ!Μπράβο σε όλες τις bloggers που συμμετείχαν!




33 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία αλλά και πάρα πολύ δουλεία! Δεν έχω υπομονή για κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξετρελάθηκα με την μπαλίτσα!!!
    Υπέροχη κατασκευή, ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρωτα απ'ολα να σου δωσω τα συγχαρητηρια μου για την συμμετοχη σου στο περιοδικο cook craft create!!!!ευχομαι ειλικρινα σε ολες οσες δουλεψατε γι'αυτο τα καλυτερα!!!!
    η μπαλα σου εγινε φοβερη!ειχα προσπαθησει στο παρελθον να κανω κι εγω με ομολογουμενως τεραστια αποτυχια!!!!τωρα που ειδα την δικια σου, ζηλευω λιγο, θα ξαναδοκιμασω!!!!φιλια πολλα και καλο σκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπέροχη κατασκευή !!!! Πανέμορφη η μπαλίτσα !!!! Και οι οδηγίες πολύ σαφείς !!!! Θα το προσπαθήσω !!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες !!!!
    καλό Σαββατοκύριακο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρελαθήκαμε,είναι τέλεια!!!!!!!Σίγουρα θα την κάνουμε ,προλαβαίνουμε ακόμη,αξίζει τον κόπο!!!!!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο στολίδι!!! Πρωτότυπο και μοναδικό!! Πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη υπομονή όμως :ρ Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες! Καλό Δεκέμβρη εύχομαι! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ πρωτοτυπο...Αν και θελει δουλιτσα δεν φαινεται και ακατορθωτο...!!Συγχαρητηρια και για το περιοδικο,σε λιγο θα εχω και ραπτομηχανη οποτεθα ξαναδω πολλα εργα σου!!!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι είναι αξιολάτρευτες, όσο και χρονοβόρες (τις είχα κάνει το 2010 http://kantomagapi.blogspot.gr/2010/12/xmas-bomb.html) και μέχρι σήμερα δεν αποφάσισα να ξαναφτιάξω,παρά την πληθώρα κουρελιών.
    Αξίζουν όμως τον κόπο να τις φτιάξει κάποιος κι εσύ τις έκανες πολύ προσεγμένα και με τέλειους συνδυασμούς. Περίεργο; ΚΑΘΟΛΟΥ!είναι πάντα προσεγμένα ο,τι φτιάχνεις
    Καλό Μήνα απο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωργία είναι φανταστική η μπάλα και η ανάρτηση και οι φωτογραφίες σου!!!
    Θα σε αφήσω εσένα να φτιάξεις όσες θες και εγώ θα τις καμαρώνω:)
    Σιγά μην εχω εγώ υπομονή να φτίαξω έστω μία:))) χα χα χα
    Πολλά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο περιοδικό της Αθηνάς. Είναι απίθανο όπως και εσείς, η σούπερ ομάδα που το αποτελείτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελεια η μπαλλλα και πολυ καλα εδωσες τις οδηγιες Γεωργια, φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ιδέα ενός δέντρου στολισμένο με μπάλες από ύφασμα με ενθουσιάζει πραγματικά!
    Είναι σχετικά εύκολη κατασκευή και με τις οδηγίες σου φαίνεται πάρα πολύ απλή η διαδικασία!
    Το αποτέλεσμα φοβερό! Όπως πάντα έχεις δώσει τεράστια σημασία στη λεπτομέρεια και η μπάλα σου είναι απλά άψογη!
    Πολύ όμορφες και οι χρωματικές σου επιλογές!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπεροχη! Σε βάζει με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των εορτών! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο μα πόσο όμορφη, ξετρελαθηκα!,
    Και οι οδηγίες όπως πάντα κατατοπιστικότατες !!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι δουλειά κι αυτή!!! Μπράβο σου!!! Είσαι πολύ καλή!!! Πολύ ωραία ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν και χρονοβόρο, είναι φανταστικό!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεωργία μου, είναι υπέροχο το αποτέλεσμα !!
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο e- περιοδικό,
    πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η πιο πρωτότυπη μπάλα, ομολογουμένως! Το περιοδικό το ξεφύλλισα και το απόλαυσα! Μπράβο κορίτσια για αυτή την πρωτοβουλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μοναδική η μπάλα, πραγματικά πολύ εντυπωσιακή! Το περιοδικό το διάβασα ήδη και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να σε ακολουθήσω στο πουγκί και να φτιάξω κι εγώ. Είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια και νομίζω ότι είναι κάτι που έλειπε, γιατί οι ξένοι που έχουν δηλαδή είναι πιο έξυπνοι...! Μπράβο σε όλες σας κάνατε πολύ όμορφη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντυπωσιακή όσο δεν πάει, αλλά γιατί μου φαίνεται δύσκολη; Δεν έχω τόση υπομονή μάλλον! Τα χρώματα φοβερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εντυπωσιακή η μπάλα σου και χρειάζεται υπομονή!!! Χίλια μπράβο και για το περιοδικό... πολύ ωραίο!!!
    Καλό μήνα και καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκπληκτικό αποτέλεσμα!!!! και μόνο με καρφίτσες. Νομίζω πως βρήκα τη χειροτεχνία του Σαββατοκύριακου.......όσο να'ναι θα μας πάρει κανά 2ωρο να τελειώσουμε από μια μπαλίτσα ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχη η μπαλίτσα σου!!! Αν και δύσκολη το αποτέλεσμα σε ανταμοίβει! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο περιοδικό,πολύ ωραία δουλειά. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καταπληκτική!!! Θα ακολουθήσω τις, όπως πάντα, λεπτομερέστατες οδηγίες σου και θα φτιάξω κι εγώ!!
    Να'σαι καλά, Γεωργία! Φιλιά και καλό ξημέρωμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω πάθει σοκ! Βλέπω την πρώτη φωτό πριν διαβάσω και λέω, πάει τρελάθηκε! Τόσο ράψιμο!!! Μετά διαβάζω τις οδηγίες και λεει δε θέλει ράψιμο... και διαβάζω παρακάτω και σιγουρεύομαι ότι τρελάθηκες!!!! Πολλή δουλειά βρε παιδί μου, χαρά στην υπομονή σου. Το αποτέλεσμα όμως είναι κάτι παραπάνω απο εξαιρετικό! Φαντάζομαι ότι δε στολίζεις ολόκληρο δέντρο με τέτοιες μπάλες... οπότε με λίγη υπομονή.... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τέλειο το αποτέλεσμα!!! Και οι οδηγίες κατατοπιστικότατες! Μπράβοοο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τέλειο....αν κ κατατοπιστικότατες οι οδηγίες σου μου φαίνεται δύσκολο. Ειναι πάντως πανέμορφο, μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ουαου!!! Έπαθα πλάκα!! Τι όμορφο που ειναι!!!!! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έγω κι αν έχω μείνει κάγκελο!!!! Είναι τέλεια! Φανταστική!!!!! Πολλά πολλά συγχαρητήρια και ενα μεγάλο ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας!!! Η ανάρτηση μπήκε ήδη στα αγαπημένα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είμαι ενθουσιασμένη που σε βρήκα. Είναι καταπληκτική και σαν ιδέα και σαν εκτέλεση! Τα κάνεις να φαίνονται απλά και κατανοητά. Δεν έχω ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες κατασκευές αλλά πραγματικά με έβαλες σε πειρασμό. Καλή χρονιά να έχεις και θα τα ξαναπούμε σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. όμορφες κατασκευές , όμορφη παρουσίαση και ωραίες φωτογραφίες!! μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μόλις σε ανακάλυψα μετά την επίσκεψη σου και ειλικρινά λάτρεψα το tutorial με τις μπάλες. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και Καλές Γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεωργια τέλειες οι οδηγίες σου και οι φωτογραφίες σου ....πολύ κατατοπιστικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends