Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Japanese Sewing Books



Την αγάπη μου για τα γιαπωνέζικα βιβλία ραπτικής την γνωρίζετε.Σας την έχω ομολογήσει χίλιες φορές στο παρελθόν.Αν είχα πολλά λεφτά θα αγόραζα όοοοολα τα γιαπωνέζικα βιβλία και περιοδικά ραπτικής που υπάρχουν στην αγορά και αφού θα είχα πολλά λεφτά και δεν θα χρειαζόταν να εργάζομαι θα περνούσα τον χρόνο μου διαβάζοντάς τα και ράβοντας ρούχα από αυτά!Λατρεύω την αισθητική των Ιαπώνων!Λατρεύω και τα υφάσματά τους αλλά είναι πολύ ακριβά για την τσέπη μου....σνιφ!



Από ένα τέτοιο βιβλίο λοιπόν έραψα την μπλουζίτσα  που βλέπετε παρακάτω.Είναι μια Dolman sleeve blouse....!!!!!Τι είναι αυτό;;;;Δεν ξέρω βρε κορίτσια πώς το λένε στα ελληνικά.Οι έμπειρες μοδίστρες της παρέας παρακαλώ ας μας δώσουν τα φώτα τους.Όπως βλέπετε είναι μια μπλούζα που στην ουσία δεν έχει ξεχωριστά μανίκια αλλά αποτελούν προέκταση των ραφών των ώμων.Όσα καταλάβατε κατάλαβα....
 Είναι ριχτή,σε πολύ άνετο στυλ και δένει στο κάτω μέρος με ένα κορδονάκι δημιουργώντας μια ελαφρά σούρα!Την ξεπετάς σε μία μέρα το πολύ!Και ειλικρινά φοριέται με όλα.Και με στενό και με φαρδύ παντελόνι.

Το πατρόν είναι από  το παρακάτω γιαπωνέζικο βιβλίο.Σε ελεύθερη(πολύ ελεύθερη)μετάφραση θα μπορούσαμε να πούμε πως ο τίτλος του είναι:"Ευκολοφόρετα ρούχα,με καθαρές γραμμές,για γυναίκες".



Περιέχει πατρόν για ρούχα που ανάλογα με το ύφασμα που θα επιλέξουμε προορίζονται για όλες τις εποχές του χρόνου!













Το βιβλίο έχει και οδηγίες ραφής με φωτογραφίες για κάποια πατρόν και για τα υπόλοιπα με σκετσάκια.Εντάξει δεν είναι για πολύ αρχάριους αλλά σίγουρα είναι διαφωτιστικά για ανθρώπους του δικού μου ραπτικού επιπέδου.Για τους πολύ έμπειρους είναι σίγουρα περιττά.


Έχει και φωτογραφίες με ιδέες για το πώς μπορούμε να φορέσουμε και να συνδυάσουμε τα ρούχα όλες τις εποχές του χρόνου!

Το βιβλίο φυσικά είναι στην Ιαπωνική γλώσσα αλλά χάρη σε αυτό το καταπληκτικό site όλα είναι λίγο πιο εύκολα.Τα γιαπωνέζικα βιβλία ραπτικής είναι φυσικά εθισμός όχι μόνο για μένα αλλά και για εκατομμύρια άλλους αναγνώστες παγκοσμίως,γι'αυτό και κάποια κυκλοφορούν και στα αγγλικά,αλλά ακόμα είναι ελάχιστα.

Όπως σας είπα ήδη έχω φτιάξει την παρακάτω μπλουζίτσα και ......













...........και το παρακάτω πουκαμισάκι

 



Πουκάμισα δεν έχω φτιάξει πολλά.Ομολογώ πως ακόμα μου φαίνονται δύσκολα....Μου αρέσουν πολύ όμως και πρέπει να τους πάρω τον αέρα!!!

Το ύφασμα του πουκαμίσου είναι από την σειρά Quilt Blocks by Ellen Luckett Baker for Moda Fabrics.Πιο εύστοχο δεν γίνεται!Το είχα πάρει σε τιμή προσφοράς και δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην το....φορέσω!






Καλό Χειμώνα σας είπα;Όχι;Καλό Χειμώνα λοιπόν!Μπρρρ,ψυχρούλα σήμερα ε;Καλά τι να πουν βέβαια και αυτοί που είναι πιο βόρεια;;;;
Όοοοοχι δεν παραπονιέμαι!Αυτός ο καιρός είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!!!!

 Φιλιά!

16 σχόλια:

  1. Με γεια και με χαρά η καινούρια μπλούζα!
    Είναι ωραία και ευκολοφόρετη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαταπληκτικές οι ραφές σου, τα εξώγαζα άψογα, αλλά και η χειροποίητη κουμπότρυπα τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο το μπλουζάκι Γεωργία! Και το πουκάμισο το ίδιο! Πάντως αυτό που το μανίκι δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι αλλά συνέχεια της μπλούζας, πολύ μου αρέσει. Όπως και να το κάνεις το μανίκι ένα κόπο τον έχει...Μπράβο σου και καλοφόρετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικά σχέδια και πάρα πολύ καλή δουλειά από σένα!!!την μπλουζίτσα την λάτρεψα!!!:)
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρεσει παρα πολυ η μπλουζα σου! Σουπερ ανετη !
    Καλα το υφασμα του πουκαμισου είναι εκπληκτικο!
    Μπράβο για αλλη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή αν πάρεις τον αέρα των πουκάμισων πόσο καλύτερα θα τα ράβεις;Μάλλον για πιο γρήγορα θα εννοείς!!!!!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και η μπλούζα και το πουκάμισο έχουν υπέροχα χρώματα και βέβαια είναι καλοραμμένα! Την μπλούζα την ΄΄ζήλεψα΄΄!!!
    Καλό μήνα με κρυουλάκι
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. パーフェクト .πολυ ομορφο στιλ το ιαπωνικο και τα χερια σου εχουν φτιαξει παπαδες! η μπλουζα ειδικα μ'αρεσει πολυ.καλημερα φθινοπωρινη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή η μπλούζα σου, το πουκάμισο όμως είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!!! Τι να πει κανείς για τα εμφανή γαζιά σου, την κουμπότρυπα, τις στρογγυλάδες στο γιακά, τη μανσέτα, την πατιλέτα... Τι να πει κανείς; Γεια στα χέρια σου τα προκομμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ ψηφίζω μπλουζί!!! είναι τέλειο!!! με τα πουκάμισα έχω ένα θέμα... δε μου κάθονται καλά και τα αδικώ, ενώ να , καλή ώρα μπορείς να δεις φανταστικά κομμάτια... Μπράβο βρε Γεωργία!!! Μ'αρέσει τόσο αυτό το στυλ.. αλλά δεν τολμώ ακόμα να ξεκινήσω ρούχο... μου φαίνεται επιστήμη!! μήπως είναι καιρός να αρχίσω τα γιαπωνέζικα? ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδετε? (και γλώσσας και ραπτικής?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλεια και τα δυο, μπράβο!
    Ευχαριστούμε και για το link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διχάζομαι. Δεν ξέρω τι μου αρέσει περισσότερο... Νομίζω το πουκάμισο είναι πιο εντυπωσιακό (*η λεπτομέρεια του κουμπιού με σκοτώνει!!! ) Όσο για τα Ιαπωνικά, σε λίγο καιρό σε έχω ικανή να τα μάθεις για να διαβάζεις άνετα όοοολα τα βιβλία που θέλεις! Παλίοτερα είχα πέσει κι εγώ σε 1-2 ιαπωνικά βιβλία ραπτικής που μου άρεσαν, αλλά αφού δε ράβω... έμεινα μονο στην ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εμένα το πουκάμισο με ενθουσίασε. Και βέβαια πολύ γλυκιά η μπλούζα.
    Καλό χειμώνα Γεωργία μου, περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα φτιάξεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο σου!!! Τα κατάφερες υπέροχα με την μπλούζα και νομίζω ότι και τα υπόλοιπα σχέδια που πόσταρες θα αποτελέσουν τα επόμενα δημιουργήματα σου!!! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Γεωργία τέλειο το ραψιμό σου ακόμα και στις λεπτομέρειες!!!
    Μ αρέσει πάρα πολύ η μπλούζα άνετη και στυλάτη όσο για το μανίκι παλιά μοδίστρα η μαμά μου το έλεγε ζαπονέ ή κιμονό -εντελώς Ιαπωνική υπόθεση δηλαδή... κι έμενε μ αρέσει πολύ το χαλαρό ευκολοφόρετο που έχουν τα πατρόν αυτών των Γιαπονέζικων βιβλίο,οπότε σ ευχαριστώ ιδιαίτερα που μας τα δείχνεις!
    Το πουκαμισάκι τέλειο αν και δεν το λες κι ευκολο να ράψεις πουκάμισο ,έγινε σούπερ !!!
    Με γειά και με χαρά!! φιλιά καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kawaii!!!!, που λένε και οι Ιάπωνες, πάρα πολύ όμορφες οι μπλουζίτσες σου, και όπως πάντα τέλειες στη λεπτομέρειά τους (πού να τολμήσω εγώ να δείξω τέτοια κοντινά από τα ρούχα που ράβω, θα με πάρουνε με τις πέτρες). Έχεις δίκιο, τα ιαπωνικά βιβλία χειροτεχνιών γενικότερα (όχι μόνο της ραπτικής) είναι υπέροχης αισθητικής, και διαβάζονται ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από ιαπωνική γλώσσα. Αρκεί να κοιτάς τις εικόνες- είναι πολύ κατατοπιστικές, δε χρειάζονται τις περισσότερες φορές οι γραπτές οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends