Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

A baby quilt and my new Janome sewing machine table!(Βρεφικό παπλωματάκι και το νέο μου τραπέζι ραπτομηχανής).


Αυτός δεν είναι τίτλος ανάρτησης είναι σιδηρόδρομος.Είναι όμως κατατοπιστικός για το περιεχόμενο ε;
Καταρχάς έχω να δηλώσω πως τέλειωσα το παπλωματάκι για το μωρουδέλι της αδερφούλας μου!


Τα υφάσματα ήταν σε τόσο χαρούμενα χρώματα και σχέδια που ειλικρινά η όλη διαδικασία με ξετρέλανε!Το μέγεθος μικρό και άρα εύκολο στο quilting(σε σχέση με τα 3 μεγάλα που έχω φτιάξει).Γρήγορο μιας και επέλεξα απλά να ενώσω μεταξύ τους τετράγωνα ενός charm pack(S'more love by moda fabrics).Ήθελα κάτι γρήγορο μιας και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος.Το quilting κι αυτό απλό σε ευθείες γραμμές.Βάτα χρησιμοποίησα βαμβακερή φυσικά αφού πρόκειται για μωράκι και στο πίσω μέρος απαλή και ζεστή φανέλα.Έγινε τόσο ελαφρύ,αφράτο και απαλό!Φυσικά έφτιαξα και ένα ζευγάρι απλά ασορτί παπουτσάκια αγκαλιάς,είπαμε τα λιλιπούτεια βρεφικά  παπουτσάκια είναι κόλλημα.Τώρα καταλαβαίνω την Αναστασία,χαχα!!!





Σας παρακαλώ να το φανταστείτε τούμπα μιας και από την βιασύνη μου το φωτογράφισα από την ανάποδη,με τα πουλάκια και τα αυτοκινητάκια ανάποδα.....ούπς!!!




 Είναι λίγο μεγαλούτσικο για να μπορεί να σκεπάζεται με αυτό και του χρόνου!












Τώρα θα φτιάξω και ένα για το κορίτσι μου γιατί το είδε και ζήλεψε....:)



Δεν πιστεύω να κουραστήκατε γιατί η ανάρτηση έχει και συνέχεια...

Για την  ραπτομηχανούλα μου υπάρχει από την Janome ειδικό τραπέζι στο οποίο η ραπτομηχανή πάει και χώνεται μέσα και το πλατώ είναι στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του τραπεζιού.Είναι σούπερ σας λέω!Η τιμή του βέβαια(499 usd)δεν είναι καθόλου σούπερ και επίσης δεν πιστεύω πως είναι διαθέσιμο στην χώρα μας.Και να ήταν βέβαια πάλι δεν θα το αγόραζα.



 




Άρχισα το λοιπόν να σκέφτομαι διάφορα,έδειξα την φωτογραφία στον keyman(που θα έκανε και την περισσότερη δουλειά) και τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους!



Το παλιό μου τραπέζι μεταμορφώθηκε με μία σέγα και κάτι παλιά κομμάτια ξύλου που είχαμε παραπεταμένα.






Τώρα θα μου πείτε γιατί τόσος κόπος.Γιατί οι επαγγελματικές μηχανές έχουν πλατώ στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του τραπεζιού;Ξεκούραστο ράψιμο,καλύτερη ορατότητα,καλύτερο μανουβράρισμα των ρούχων,ευκολότερο quilting.Ας μας πουν και την γνώμη τους οι έμπειρες μοδίστρες της παρέας.


Αυτά κορίτσια μου,δεν έχει άλλο,μην ανησυχείτε.....



The end.

34 σχόλια:

  1. τέλεια τεχνική!ζηλεύω αφόρητα!μπράβο!και το τραπέζι και οι φώτο!η κόκκινη ξυλομπογιά πολύ θα ήθελε να ξέρει να ράβει.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαταπληκτικό το πάπλωμα, να 'ναι καλά το μωράκι που θα το σκεπαστεί! Οσο για το τραπεζι, απλα..............ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ζηλευω αφορητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα, χα, μόλις τώρα πρόσεξα ότι και η κ'οκκινη ξυλομπογιά ''ζηλεύει αφόρητα''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικός ο συνδυασμός χρωμάτων που επέλεξες για άλλη μια φορά ... έχω αρχίσει σοβαρά να σκέφτομαι πως πρέπει να αγοράσω ραπτομηχανή... μόνο και μόνο για να δοκιμάσω όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που φτιάχνεις!! Η κάθε σου δημιουργία είναι καλύτερη από την προηγούμενη!!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουκλίστικα τα παπουτσάκια και το παπλωματάκι!!!!!!!!!!Όσο για το τραπέζι ...τέλειο!!!!!!Ζηλέψαμε!!!!!!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο!! Πολύ όμορφη δουλειά. Αλλά εκτός από τη δουλειά, πόσο πολύ βοηθάνε τα υφάσματα στο τελικό αποτέλεσμα. Δε βοηθάνε δηλαδή απλώς. Το απογειώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μετά λέω κι εγώ πως έφτιαξα εκεί 3 παπλωματάκια...Μπράβο ,μπράβο και ξανά μπράβο!!!!Δεν είχα παρατηρήσει ότι ασχολείσαι τόσο με το ράψιμο ,χαζομάρα μου.Είσαι εξαιρετική!Εγώ έχω καιρό να πιάσω την ραπτομηχανή στα χέρια μου και μπορώ να σου πω ότι μου λύπει πολύ.Αν είχα και τον δικό μου χώρο όπως εσύ, τότε είναι που θα γάζωνα ότι έβρισκα και δεν θα ξεκολλούσα από εκεί!!!!Μπράβο όμως και στον σύζυγο που βοήθησε ε?Πολύ καλή δουλειά κάνατε!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν έχω δικό μου χώρο παρά μία μικρή γωνιά στο σαλόνι μας,μακάρι να είχα το δικό μου δωμάτιο ραπτικής!Αυτά είναι άπιαστα όνειρα....

      φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Ονειρεμένο ύπνο θα κάνει το μωρό σε τέτοιο παπλωματάκι! Άξια τα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο το παπλωματάκι !...Μπράβο σου Γεωργία μου!
    Μπράβο όμως και στον μάστορή σου!..μια χαρά τα κατάφερε με το τραπέζι!
    Καλό βράδυ και στους δυό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς.......
    Το πάπλωμα εξαιρετικό όχι μόνο σαν δουλειά, έτσι και αλλιώς δεν περίμενα
    και τίποτα λιγότερο από εσένα....... αλλά αισθητικά, αριστούργημα !!!!
    Τυχερή που δουλεύεις σε τέτοιο περιβάλλον, με τέτοιον εξοπλισμό.....
    Φιλάκια Γεωργία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο πάπλωμά σου τέλειο με σημασία στη λεπτομέρεια (βλέπε γωνία ρελιού, ίσια γαζιά...), όσο για το handmade τραπέζι σου είναι εξαιρετική ιδέα και οι φωτογραφίες του δυνατό κίνητρο για τον δικό μου σύζυγο-ερασχιτέχνη μάστορα! Νομίζω πως μόλις τον έβαλες σε μεγάλους μπελάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ραπτική σου είναι καθαρή ,άριστη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!!! Από ότι φαίνεται εσύ και ο άντρας σου είστε ένα ζευγάρι προκομένο και τα χεράκια του κάνουν θαύματα και μπράβο σας!!!! να είστε πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα θαύμαζα την ραπτική αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα. Τέλεια δουλειά! Το παπλωματάκι είναι υπέροχο και όσο για το ανάποδο που μπήκαν τα αυτοκινητάκια μην σε απασχολεί καθόλου! Είναι αριστούργημα! Το τραπέζι για την ραπτομηχανή σου super! Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειο το παπλωματάκι, κουκλίστικο και καλοδουλεμένο. Με γεια και το τραπέζι πολύ πρακτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανέμορφα μπράβο σου!!!
    Και το τραπέζι μια χαρά βόλεψε, τέλεια ιδέα.
    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ένα καλύτερο από το άλλο!!!! Γεια στα χεράκια σου!!! Είναι πανέμορφα όπως και το τραπέζι για την ραπτομηχανή. Η παλιά Singer της μαμάς μου είναι ένα τέτοιο τραπέζι που η μηχανή βυθιζόταν μέσα κι αυτό γινόταν τελείως επίπεδο!!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Γεωργία!
    Τι όμορφο το παπλωματάκι με τα παπουτσάκια!
    Τυχερό το ανιψάκι, να τα χαρεί εύχομαι!

    Εξαιρετικός μάστορας ο keyman, πολύ καλή η δουλειά που έκανε!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην αρχή θα σχολίαζα το φανταστικό πάπλωμα, μετά τα ξελογιαστικά παπουτσάκια, αλλά εν τέλει έμεινα έκπληκτη με τη μεταμόρφωση του τραπεζιού σου! Και να σκεφτείς ότι κι εγώ κοιτάω εδώ και καιρό κάτι αντίστοιχο στο Αμέρικα για να μπορώ να δουλεύω καλύτερα τα παπλώματα. Μου έδωσες υπέροχη ιδέα!!!! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πωπω! Έχω μείνει άφωνη. Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο παπλωματάκι!! Με τόσο ωραία χρώματα και τόσο καλοραμμένο, νομίζω δύσκολα θα το αποχωριστεί μέχρι τα... 20 του! Για το τραπέζι της ραπτομηχανής, εκτός του ότι είστε πολύ ικανό ζευγάρι και ότι πιάνετε γίνετε χρυσός..., δεν έχω απόψη καθότι δε ράβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένα μέγαλο μπράβο για σένα κορίτσι μου! Τι ραφή είναι αυτή καλέ... αλφάδι! Εν συνεχεία ένα μεγάλο μπράβο και στον Keyman! Γιατί όπως όλοι τους μπλέξανε μαζί μας, ανέχονται τα ατελείωτα υφάσματα και τις κλωστές και όχι μόνο, μας βοηθάνε κιόλας! Τί καλά παιδιά είναι αυτά? Τί καλά παιδιά!!! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλειο το quilt, τέλεια τα παπουτσάκια και ο keyman άξιος, επίσης! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέλειο! Πάρα πολύ όμορφα χρώματα! Εξαιρετικά τα παπουτσάκια! Πολύ καλή δουλειά! Σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλέ πανέμορφο είναι!!!!! και τα παντοφλάκια ασορτί!!! απίθανα τα έφτιαξες!!! είσαι κορυφαία!!!! για το τραπεζάκι δεν έχω λόγια!!!! υπέροχη κατασκευή!! μπράβο και στον keyman για τη βοήθεια!!! φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τωρα να μην σου πω ψεματα:εχω σκασει απ΄την ζηλια μου!!!!θελω κι εγω!και τραπεζακι αλλα και να μαθω να φτιαχνω αυτα τα καταπληκτικα quilt!!!!ειναι φανταστικο!!!και ποσο καλοραμμενο!δικιο εχει το κοριτσι σου που θελει κι αυτο!τους επαινους μου στον keyman!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Tι να πω ...τέλειο το παπλωματάκι φανταστικά υφάσματα άψογο ράψιμο,ακόμα και στις λεπτομέρειες!!
    Συγχαρητήρια!!! όσο για το τραπέζι θέλω κι εγώ ,έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως θα έχει και η δική μου μηχανή το τραπεζάκι της γιατί μέχρι τώρα είναι κλωτσοσκούφι πότε εδώ πότε εκεί.Πάντως το δικό σου είναι καλύτερο από τα επαγγελματικά!!μπράβο πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Γεωργία! Πολύ όμορφο το παπλωματάκι! Υπέροχα χρώματα και επαγγελματική εκτέλεση!
    Το Patchwork μια φορά που το προσπάθησα, μου έβγαλε την ψυχή! Θέλει μεγάλη ακρίβεια! Μπράβο σου!
    Να είναι γερό και χαρούμενο το μωρό που θα την χαρεί!
    Η γωνιά σου πανέμορφη! Να τον χαίρεσαι τον keyman!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Lovely quilt for the newborn and I adore the little shoes, so cute!
    I would be thrilled if I had my machine stuck in the table. So steady, easy sewing etc. etc. And,...keyman did a wonderful job. It looks great! Much better than the "official" one.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγγίζεις την τελειότητα πραγματικά!!!
    Όντως. η ραπτομηχανή όταν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το τραπέζι, κάνει τη δουλειά σου αφάνταστα πιο ξεκούραστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. δεν έχω λόγια...ζηλεύω αφόρητα τα πάντα!!! από τα υλικά και την έμπνευση και από το ταλέντο και την υπομονή ως το μοναδικό αποτέλεσμα!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλώς σε βρήκα!!!! Υπέροχα χρώματα υφασμάτων, έμπνευση, διάθεση, πολύ ράψιμο!!!! Να΄σαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εκπληκτικά όμορφο πάπλωμα. Έχω μείνει άναυδη...δεν ήξερα ότι μπορεί κάποιος να δημιουργήσει κάτι τόσο όμορφο με κομμάτια ύφασμα. Μπράβο σου...φυσικά δεν θα το έκανε οποιοσδήποτε έτσι. Έχεις γούστο και είσαι προσεχτική στη δουλειά που έκανες!Μπράβο για ακόμα μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όντως κόλλημα είναι τα άτιμα! χαχα!

    Η κατασκευή του keyman δείχνει πολύ χρήσιμη! Ελπίζω, κάποια στιγμή στο μέλλον (όταν αποκτήσω λίγη εμπειρία πάνω στο ράψιμο) επιχειρήσω και εγώ κάτι αντίστοιχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends