Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Fabric Box Tutorial(υφασμάτινα κουτιά)

   


Καλημέρα σας και καλή,δημιουργική εβδομάδα να έχουμε!

Όταν πριν από 2 χρόνια ξεκίνησα δειλα δειλά αυτό το blog πίστευα πως στην πορεία θα έβρισκα πολλά ελληνικά blogs και αντίστοιχες bloggers που θα μοιράζονταν το ίδιο πάθος με εμένα,το πάθος για την ραπτική!Δυστυχώς ο απολογισμός μου δεν είναι αυτός που ευχόμουν....μπορώ να μετρήσω τα αμιγώς "ραπτικά" blogs από Ελλάδα(και στην ελληνική γλώσσα) χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των χεριών μου και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητα όλα....Μα πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν χιλιάδες bogs που ασχολούνται αποκλειστικά με την ραπτική από όλες τις υπόλοιπες χώρες,να πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα χόμπυ και εδώ να είμαστε τόσο λίγες;;;;;Συναντώ αμέτρητα blogs για μαγειρική(εντάξει το καταλαβαίνω είμαστε ένας λαός που τρώει πολύ και καλά),για decoupage,για scrapbooking,για κοσμήματα αλλά όχι για το ράψιμο.Τι να φταίει άραγε;;;;Υπάρχουν εκεί έξω εκατοντάδες ελληνικά blogs ραπτικής και δεν τα έχω εντοπίσει;;;;

Νιώθω μόνη....ραπτικά εννοώ...Αναρωτιέμαι:"Είναι όλα αυτά που γράφω(σε μια γλώσσα που μιλούν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο)χρήσιμα σε κάποιον όπως ήταν για μένα όλα αυτά που διάβαζα στα ξένα blogs;"

Τα σχόλια σας είναι η μοναδική μου παρηγοριά!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου και κυρίως τις αναγνώστριες που δεν ασχολούνται καθόλου με το σπορ αλλά διαβάζουν πάντα τις αναρτήσεις μου και κάνουν τον κόπο να σχολιάσουν κάτι που στην ουσία τους είναι άγνωστο ή αδιάφορο!




Κλείνω την παρένθεση με τα παράπονα και ξεκινάω το υφασμάτινο κουτι μου!
Τα υφασμάτινα κουτιά είναι από τα πρώτα πράγματα που θες να φτιάξεις όταν παίρνεις τον αέρα της ραπτομηχανής!Είναι όμορφα,χρηστικά και σχετικά εύκολα αφού δεν χρειάζονται πολλά κομμάτια υφάσματος.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ράψει κανείς ένα υφασμάτινο κουτί και στα blogs ραπτικής θα βρεις διάφορες τεχνικές και ιδέες.
Παρακάτω σας δείχνω έναν απ'αυτούς που βρίσκω εύκολο και γρήγορο!

θα χρειαστούμε υλικά που όσοι ασχολούνται με το σπορ έχουν σίγουρα διαθέσιμα.

  • ύφασμα για την εξωτερική όψη
  • ύφασμα για την εσωτερική όψη(φόδρα)
  • θερμοκολλητικό(καρίνα ή φορτέτσα ή χονδρή βλιζελίνη) για το εξωτερικό ύφασμα και τους δύο πάτους,τον εξωτερικό και τον εσωτερικό.
  • βάτα βαμβακερή ή τσόχα λεπτή για επιπλέον όγκο και καλύτερο στήσιμο του κουτιού!


Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπετε την διαδικασία που ακολούθησα για να φτιάξω όχι το κουτί της παραπάνω φωτογραφίας(πουά φούξια) αλλά ένα άλλο το οποίο στην θέση του εξωτερικού υφάσματος έχει ένα πατσγουορκ.Άρα όπου βλέπετε το πατσγουορκ είναι το εξωτερικό ύφασμα.
Οι διαστάσεις φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία:



οι δύο κύκλοι(πάτοι) έχουν ενισχυθεί με καρίνα(βαμβακερό θερμοκολλητικό)ή αν μπορείτε να βρείτε φορτέτσα που είναι ακόμα πιο χοντρή και την χρησιμοποιούμε κυρίως στο ράψιμο τσαντών.

Ο εξωτερικός κύκλος έχει επιπλέον ενισχυθεί με βάτα.Το καλύτερο είναι το θερμοκολλητικό φλις.Εγώ θέλησα να χρησιμοποιήσω κάτι κομμάτια άσπρης τσόχας που είχα παραπεταμένα και χρησιμοποίησα αυτά.Πώς τα κόλλησα;Με θερμοκολλητική αράχνη διπλής όψης!Πολύ καλό αποτέλεσμα!Και πολύ φθηνό!
Μην κολλησετε το φλις πάνω στο ύφασμα.Πρώτα καρίνα και πάνω στην καρίνα το φλις ή την τσόχα ή την βάτα.Διαφορετικά θα αποκτήσει το ύφασμα σας αντιαισθητικές ζάρες....


Την ίδια ενίσχυση κάνουμε και για το εξωτερικό ύφασμα(καρίνα+φλις)

Το εσωτερικό το αφήνουμε όπως είναι.

Αφού ετοιμάσαμε τα υφάσματα αρχίζουμε το ράψιμο.





Ράβουμε όπως δείχνει η παρακάτω φωτό ΑΛΛΑ στο τμήμα της φόδρας αφήνουμε ένα τμήμα  7-8 εκατοστών άραφτο για να γυρίσουμε από το άνοιγμα αυτό το κουτί από την καλή!




Όπως βλέπετε σχηματίσαμε ένα κύλινδρο,πρέπει τώρα να ράψουμε τους 2 πάτους.







Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία συνηθίζω να τρυπώνω(ράβω με το χέρι αραιά)τον πάτο στο κουτί πρώτα και ΜΕΤΑ να τον ράβω στην ραπτομηχανή.Είναι εξτρά χρόνος αλλά κάνει την όλη δουλειά πιο εύκολη.Ράβω τον πάτο με το ποδαράκι που βλέπετε το οποίο είναι ιδιαίτερα στενό και στην ουσία είναι ένα ποδαράκι για φερμουάρ.




Ψαλιδίζουμε το περιθώριο ραφής,ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ.Ο τρόπος φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.Ο λόγος είναι για να μειωθεί ο όγκος στις ραφές όταν γυρίσουμε από την καλή το κουτάκι μας!


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ράβουμε και τον δεύτερο πάτο(της φόδρας) στο άλλο άκρο του "κυλίνδρου" μας,στην φόδρα δηλαδή.


Θέλει υπομονή το γύρισμα από την καλή.Καμιά φορά νομίζεις πως δεν υπάρχει περίπτωση όλο αυτό το χοντράδι να περάσει από μία τέτοια μικρή τρύπα.Κι όμως περνάει.Θέλει τρόπο κι όχι κόπο!



Τοποθετούμε την φόδρα μέσα στο κουτί και ράβουμε το χείλος στερεώνοντας με αυτό τον τρόπο και την φόδρα.





Βάζουμε μέσα ό,τι μας κατέβει στο μυαλό και βουαλά!!!!


Εγώ έχω φτάξει και για τα ραπτικά μου και για το μπάνιο και για το υπνοδωμάτιο και για το σαλόνι και για την κουζίνα....Εσείς τι θα βάλετε μέσα στα κουτιά που θα φτιάξετε;;;









Φιλιά Πολλά!!!


51 σχόλια:

  1. Λίγο παράπονο ( και όχι άδικο) ξεκινάει η ανάρτησή σου και τελειώνει γεμάτη χρώμα, ένα υπέροχο υφασμάτινο κουτί και πολύ αισιοδοξία!!! Η ραπτική είναι λίγο περίεργη υπόθεση, νομίζω ότι αρέσει σε πολλούς αλλά πρέπει να έχεις κάποιον να σου δείξει και προφανώς μετά κολλάς!!! Εγώ έχω μια ραπτομηχανή που από τη μέρα που την πήρα βρίσκεται στο πατάρι...!!!! Ελπίζω κάποια μέρα να την αξιοποιήσω κατάλληλα!!!! Καλή εβδομάδα και καλές δημιουργίες σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακαρι να σε εφτανα στο μικρο σου νυχι!στα αμεσα σχεδια μου ειναι η εξοικειωση με την ραπτικη, κανω κατι ψιλοπροσπαθειες αλλα....στον βροντο!
    ολα οσα μας εχεις δειξει εως τωρα εχουν ακριβεια, λεπτομερεια και ειναι και πολυ ομορφα βρε παιδι μου!οσο για τα ξενα μπλογκς πραγματι ειναι απειρα αυτα που ασχολουνται με την ραπτικη ισως και γιατι οι επιλογες στα υφασματα ειναι περισσοτερες-τί να πω;
    δωσε μου και τα φωτα σου:γιατι το γαζι στην μηχανη μου δεν βγαινει ευθυ αλλα κανει ενα μικρο "v";φταιει εκεινη ή εχω κανει κατι εγω στις ρυθμισεις;(εχω μια singer tradition).
    φιλια πολλα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως τα πολλά και απίστευτης ομορφιάς υφάσματα που υπάρχουν στο εξωτερικό,εδώ δεν θα τα δούμε ποτέ.Ίσως να φταίει κι'αυτό...
      Όσο για το γαζί πρέπει να τσεκάρεις πολλά πράγματα και να πειραματιστείς με διαφορετικές βελόνες,υφάσματα,κλωστές και κυρίως να δοκιμάσεις διάφορες ρυθμίσεις ως προς την ένταση της κλωστής και το μήκος της βελονιάς γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους!Αλλά και η σταθερότητα που οδηγούμε το ύφασμα στην μηχανή,πράγμα που βελτιώνεται με την εξάσκηση!

      Διαγραφή
  3. Γεωργία το timing ειναι φανταστικό!!! Σκεφτόμουν να φτιάξω τέτοια κουτιά για να ονορφυνω το ... εργαστήριο μου και να χωσω μέσα τα άπειρα πράγματα που μαζεύονται, βλέπε ρεταλια, κουμπιά, καρινες, χαράκες κα. Κι ευτυχώς που μου προσφέρεις αυτές τις όμορφες οδηγίες για να βάλω εμπρός χωρίς να χάσω χρόνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσι.. πολύ σε φιλώ και πολύ σε χαιρετώ... Μη μου στεναχωριέσαι... θα πληθύνουμε βρε ... που θα πάει... Να ορίστε! ξεκίνησα κι η αφεντιά μου και μου θέλει και μπλογκ..χιχι.. είπαμε ρε κοπελιά να ράβεις αλλά να τα δείχνεις κιόλας και στην κοινωνία...σαν πολλή φορα δεν πήρες Κατερινάκι.. Σε λίγο που θα πάρω και πιο πολλή φόρα, που ξέρεις ? μπορεί να κάνω κι εγώ tutorial...πού ξέρεις? μπορεί να μη φτάνω ακόμα σε τίποτα όλα αυτά τα θεσπέσια μπλογκς- έμπνευση, σε αυτά συμπεριλαμβάνεσαι κι εσύ Γεωργία, αλλά εντάξει κάνω μια προσπάθεια βρε παιδί μου....κι έτσι λοιπόν σκέφτομαι ότι δεν μπορεί θα πληθύνουμε...
    Για να έρθουμε τωρα στο ζουμί... Όντως,αυτά τα κουτιά είναι θαυμάσια!!! και πρακτικά, και εύκολα και όμορφα, και σούπερ...και σε ευχαριστούμε για τις οδηγίες, είσαι τέλεια!! εγώ έχω φτιάξει ένα και τόχω διπλα μου όταν ράβω για να πετάω τα κλωστουλίδια αυτά τα μικρά που κόβω μπάς και γλιτώσει λίγο το πάτωμα..σκέφτομαι κάπως να το κρεμάσω από τη μηχανή, στο ύψος του τραπεζιού, κάπως να με διευκολύνει..θα τη βρω την πατέντα..Τώρα ομως που το σκέφτομαι θα κάνω κι ένα για τις Μπάρμπες της κόρης μου (δε θέλω ούτε να το βλέπω αυτό το ξυλάγγουρο, αλλά εκείνη έχει τρελαθεί, κι έχουμε τρεις!!!βάλε και τα παντελονο-φουστανο-μπλουζακο-παπούτσια τους ...Χαμός) και ένα για τα τουτούλια του γιού μου...Σε πιο large διαστάσεις...λες να παιδευτώ? Αυτά για σήμερα...τα...ολίγα!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι μια από αυτές που δεν έχω καμία σχέση με το άθλημα !!!
    Μου αρέσουν όλα όσα κάνεις και τα tutorial σου είναι καταπληκτικά!!!!
    Φοβερές φωτογραφίες!!!!
    Το κουτί είναι τέλειο !!θέλω κι εγώ!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πόσο όμορφα! και πόσο περιποιημένα είναι πάντα αυτά που ράβεις!! Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι τελικά νομίζω οτι οι Ελληνίδες προτιμούν το έτοιμο! Πάντως μην πτοείσαι, συνέχισε να μας δείχνεις τα υπέροχα πράγματα που φτιάχνεις, μας εμπνέεις πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παράπονό σου το συμμερίζομαι κι εγώ. Όντως πολύ λίγες ασχολούνται με το ...άθλημα, ίσως γιατί μας λείπει η ποικιλία των υλικών και των υφασμάτων, πολλά από τα οποία δεν τα γνωρίζω παρά μόνο με την αγγλική ονομασία τους, πράγμα που κάνει πολύ δύσκολη την αναζήτησή τους στα καταστήματα της γειτονιάς αλλά και του κέντρου. Ωστόσο θαυμάζω πολύ τα tutorials σου, είναι πολύ επεξηγηματικά, λεπτομερή, με άψογες φωτογραφίες και δουλεμένα με τρόπο που δείχνει ότι δεν είσαι οπαδός της ήσσονος προσπάθειας.
    Ομολογώ ότι δεν σχολιάζω συχνά, όμως παρακολουθώ το blog σου ανελλιπώς και περιμένω με απνυπομονησία την κάθε νέα ανάρτησή σου.
    Περιμένοντας την επόμενη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω θα σου πω το εξης: δεν ξερω αν εισαι ραπτικα μονη, αν και δεν το νομιζω, ξερω ομως οτι ζηλευω τρομερα! μακαρι να μπορουσα να μαθω και εγω! εχω παρει μια ραπτομηχανη της πλακας και αισθανομαι μπουφος! μαλλον δεν το κατεχω ή χρειαζομαι βοηθεια! παρολα αυτα παντα περναω απο εσενα και καποια αλλα σχετικα μπλογκς και σας χαζευω σαν τον χανο!

    γι αυτο -εστω και για την οπτικη μας απολαυση- keep going! εστω και αν ζηλευουμε πολυ!!!
    επισης, σαν αυτα τα πουγκια που εφτιαξες, φαντασου τα μεγαλα για μαζεμα παιχνιδιων, τα βρηκα σε επωνυμο μαγαζι σε εντελως εξωφρενικη τιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγραψες τη φράση που με κέντρισε "αμα πάρουμε τον αέρα της μηχανής"... Εγω έχω όλη την καλή διάθεση Γεωργία μου ν ακολουθήσω τις οδηγίες και το παράδειγμά σου γιατί το ύφασμα το βλέπω σαν καμβά που μπορείς να ζωγραφίσεις τα δικά σου όνειρα,όμως παρότι έχω μηχανή του κουτιού (βλέπε LIDL),δε μπορώ να τη χρησιμοποιήσω.Μου ξεπερνάει την κλωστή.Εχει κι ένα σωρό κουμπάκια και φοβάμαι να πειραματισθώ μήπως τη ζημιώσω. Θα σε παρακολουθώ όμως και θ αναπληρώνω την έλλειψη, μέχρι να διαμαρτυρηθεί το χέρι μου(διότι ο,τι ράβω το ράβω χειρονακτικά,χαχαχαχα).
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο βιβλίο οδηγιών της ραπτρομηχανής σου!Πιστεύω πως θα το έχουν και στα ελληνικά.Είναι κρίμα να έχεις ραπτομηχανή και να ράβεις στο χέρι:)

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς είναι πολύ επιγραμματικό το manual πρέπει μόνη μου να πειραματισθώ τελικά.
      Γιωργία ευχαριστώ που μου απάντησες, προς το παρόν θαυμάζω και μαθαίνω απο τα δικά σου.
      Οσο για το μαγαζάκι που έδωσες τη διεύθυνση μου φαίνεται οτι μόλις ανέβω ΑΘήνα θα πάω ΚΑΙ εκεί!χαχαχα όχι που θα έχανα
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  11. τι να πω.!!!τι να πω!!εχω κ γω ραπτομηχανη..δε λεω...καενενα κοντεμα...το πολυ!!μπραβο για τη δουλεια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλή όμορφη δουλειά!!!!!!!! Δεν έχει ούτε ένα ψεγάδι! Εγώ χρειάζομαι πάντως κι άλλη εξάσκηση με τη ραπτομηχανή! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί να μην έχω ραπτικό μπλογκ, αλλά προσπαθώ να μάθω να ράβω! Από την ώρα που έμαθα τον δρόμο να σου έρχομαι, δεν το παραλείπω, γιατί κάνω και επαναλήψεις στα προηγούμενα που έχω ...κενά!
    Τέλεια η δουλειά σου! Αψεγάδιαστη!
    Επειδή ζω στο εξωτερικό έχω να πω τα εξής! Αν το δεις αναλογικά πολλές Ελληνίδες ράβουν! Και αυτές που ράβουν συνήθως δεν είναι εξπέρ στην πληροφορική. Απλά οι Αγγλόφωνες που συνδυάζουν τα ταλέντα είναι αριθμητικά περισσότερες, γιατί μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους. Στην συνέχεια όπου υπάρχει η παράδοση των παπλωμάτων στα μαγαζιά πουλούν υφάσματα έτοιμα να συνδυαστούν, σε μικρά κομμάτια. Όμως τόση ποσότητα υφασμάτων όση στην Αθήνα δεν υπάρχει, ούτε στην Ν Αφρική, ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ατλάντα που ξέρω! Συνήθως αγοράζουν έτοιμα ρούχα,βλέπεις κάποια κινέζικα είναι και πιο φθηνά να τα αγοράσεις έτοιμα παρά να τα ράψεις... Οι Ινδοί έχουν μεγάλη παράδοση σε κατασκευή και εμπόριο υφασμάτων... Τα μαγαζιά τους εδώ στην Ν Αφρική είναι πελώρια (αλλά μιλάμε για λίγα).
    Μη μου παραπονιέσαι! Μας βοηθάς πολύ να μαθαίνουμε! Αν τολμήσω, θα σου δείξω το φόρεμα που ράβω! (ανάλογα με το αποτέλεσμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ δεν έχω καμιά σχέση με ραπτική ... μπορώ όμως να θαυμάσω την δουλειά σου και τα όμορφα κουτιά σου. Μπράβο σου και σε θαυμάζω που ξέρεις την τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεωργία μου καλησπέρα! Πολύ μου άρεσε πολύ το υφασμάτινο κουτί σου, τόσο πολύ που με έβαλες σε σκέψεις να αγοράσω ραπτομηχανή με την πρώτη ευκαιρία! Μου αρέσουν εξίσου πολύ η φωτογραφίες που βγάζεις! Δυστυχώς είμαι παντελώς άσχετη με την ραπτική (πέρα από ράψιμο κουμπιού και μπάλωμα κάλτσας :P)αλλά με τα tutorials σου με έχεις ξεσηκώσει ! Α! πριν το ξεχάσω το rotary cutter που μπορώ να το βρω; Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό μου το έχω πάρει από Αμερική αλλά κατόπιν εορτής ανακάλυψα ένα φανταστικό μαγαζάκι που έχει όοολα αυτά τα είδη στο κέντρο της Αθήνας και σε νορμάλ τιμές.Αν θες μπορώ να σου στείλω email με την διεύθυνση.

      Διαγραφή
    2. Γεωργία μου ναι αν σου είναι εύκολο σε ευχαριστώ !!! Αρχές Ιουνίου θα έρθω στην Αθήνα για δουλειές και επί την ευκαιρία θα πάρω και τα υλικά μου ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Γεωργία αν μπορείς στείλε μου εμένα τη διεύθυνση. Σ΄ευχαριστώ

      Διαγραφή
  16. Το ράψιμο είναι κάτι που πρέπει να το αγαπάς ,να έχεις πολλή υπομονή και να περάσεις αρκετές ώρες πάνω στην ραπτομηχανή!Είναι η πιο αγαπημένη ασχολία μου και βλέπω ότι ενώ τα αποτελέσματά της αρέσουν σε πολλές,λίγες είναι αυτές που τελικά δοκιμάζουν.Τα κουτιά σου είναι πανέμορφα,συνέχισε να μας δίνεις ιδέες και οδηγίες!!!!Πού ξέρεις ,όλο και κάποια μπορεί να παρασυρθεί!!!!(Τα υφάσματά σου είναι πανέμορφα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kalisperaaaaaaaaa!!!gia ta blog raptikis 8elo na sou po pos den peirazei pou einai liga...einai liga k kala!!!i raptiki einai polu oraio xompi!!!ema8a kapote na ravo se sxoli ,milame gia episimotites... patron raptiki ptuxia....xixixi,k skeftomai na ksanapiasto me tin raptiki....mou exei leipsei polu....
    TO KOUTI APLA TELEIO!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bravo!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φαίνεται από όλες σου οι δημιουργίες σου η αγάπη σου για το ράψιμο! Και όχι μόνον, τα tutorials έτσι όπως τα παρουσιάζεις είναι εκπληκτικά ! Πολύ κατατοπιστικά και λεπτομερή!
    Να'σαι καλά! Και να μας ξαφνιάζεις έτσι υπέροχα με τις εκπληκτικά ραμμένες δημιουργίες σου!
    Καλή εβδομάδα, καλή μου! Και καλά ραψίματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ,,, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΩΜΑ,,,ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΡΑΠΤΙΚΗ,,,ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ LIDL ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΩ,,,ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΣΙΑ ΓΑΖΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ...ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΜΑΘΩ,,,,ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ,,,,,ΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟΤΕ.....ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΩ!!! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα χιλιόμετρα έχω ράψει για να κάνω ίσιο γαζί.....:)

      Διαγραφή
  20. Πολύ πολύ πολύ ωραία δουλειά κάνεις! Συγχαρητήρια!!! Εχω ενθουσιαστεί με τα tutorial σου! Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν έχω καμία σχέση με ραπτική,αλλά με τέτοιες οδηγίες που δίνεις θα το σκεφτώ σοβαρά να επιχειρήσω να κάνω κάτι. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεωργία μου εγώ μπορεί να είμαι εντελώς άσχετη με το αντικείμενο, όμως πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω τις αναρτήσεις σου!
    Μου αρέσει το στήσιμο του blog, ο τρόπος με τον οποίο γράφεις και παρουσιάζεις τις δημιουργίες σου, οι βήμα-βήμα φωτογραφίες σου!
    Είσαι πολύ καλή σε αυτό που κάνεις!
    Τα κουτιά πανέμορφα και πάλι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξαιρετικό tutorial όπως πάντα!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για τη μοιρασιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ μια άσχετη με ραπτική αλλά πιστή σου θαυμάστρια-αναγνώστρια!!! Και πως να μην σχολιάζουμε, όταν γράφεις τόσο όμορφα, ράβεις μοναδικά και είσαι μια υπέροχη ανθρωπίνα(αυτό το έκλεψα απο μια παιδική ταινία!).
    Δεν πειράζει που υπάρχουν λίγα ραπτικά μπλογκς. Καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη δε λένε;;; Μονοπωλείς το ενδιαφέρον μας λοιπόν:)
    Πανέμορφο το fabric box. Μιας και δεν έχω υλικά ραπτικής, θα έβαζα μαρκαδόρους των παιδιων, μικρά lego/playmobil, κρεμούλες κ λοιπά τέτοια, καραμελίτσες. Έχει άπειρες χρήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιωργία, καλά τα λες και με το δίκιο σου! Κι εγώ είμαι μια από τις αναγνώστριες που σε διαβάζουν, σε θαυμάζουν, αλλά δεν έχουν ράψει ποτε με ραπτομηχανή :( (δεν έχω) Πολύ θα ήθελα να ξέρω να ράβω, αλλά αργεί ακόμη εκείνη η μέρα... νομίζω. Έχω κάτι κατα νου, αλλά εσύ είσαι κι εξπέρ, πως να τολμήσει κανείς να δείξει κάτι μπροστά στα αριστουργήματα σου! Μην απογοητεύεσαι όμως, εδώ είμαστε και σε παρακολουθούμε...(εστω και άσχετες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τέλειο αριστούργημα δεν υπάρχει,ο καθένας μας προσπαθεί για το καλύτερο και όσο περισσότερο εξασκούμαστε τόσο καλύτεροι γινόμαστε!Δεν ξέρεις πόσα έχω μάθει και μαθαίνω από bloggers αρχάριες στην ραπτική.Όλοι μας έχουμε να δώσουμε κάτι αλλά και να πάρουμε!Τα λάθη στην ραπτική είναι ΘΗΣΑΥΡΟΣ!Και για'μας τους ίδιους αλλά και για τους άλλους αρκεί να τα μοιραστούμε!

      Διαγραφή
  26. καλημέρα, είμαι καινούργια στην παρέα σας και ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για το υπέροχο επιτέλους Ελληνικό blog. Φτιάχνω κοσμήματα και το Φθινόπωρο άρχισα να σκέφτομαι να πειραματιστώ με το ράψιμο πράγμα που μου φαινόταν βουνό. Τα Χριστούγεννα η πεθερά μου μου έκανε δώρο μια ραπτομηχανή και ξεκίνησα δειλά δειλά να μετατρέπω τα παλιά τζην του άντρα μου σε παιδικά τσαντακια για την κόρη μου και τις φίλες της. Το πρώτο μου πήρε 2 μέρες πάρα πολύ κλωστη και πάρα πάρα πολύ ξήλωμα αφού δεν είχα πατρόν και οδηγείες. Μετά από αρκετή έρευνα στο internet αποφάσισα να βουτήξω στα βαθιά και να φτιάξω τσάντες για μένα. Το craftsy έχει καταπληκτικά μαθήματα σε πολύ λογικές τιμές (κάποια και δωρεάν). Τελικά το πάψιμο είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι πραγματικά ψυχοθεραπεία.Θα συμφωνίσω οτί δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει η πληθώρα των υλικών και οι τιμές είναι στα ύψη.
    Γεωργία μου συνέχισε να μας εμπνέεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποσο δικιο έχεις, είναι αλήθεια ότι είναι πολύ λίγα τα μπλογκ ραπτικής, απλα δεν πιστέυω πως δεν ραβει μια Ελληνίδα, αλλά πως η νέα γενία ειναι αυτη που δεν ράβει πλέον τόσο πολύ, (αν και πιστευω τωρα μεσα στην κρίση γυρναει σιγα σιγα στην ραπτικη καλή ώρα όπως έγω χαχα)η πάλιες που ραβουν απλα δεν έχουν καλή σχέση με το ιντερνετ η δεν εχουν χρόνο για να αφιέρωθουν στα μπλογκς, αλλα μην στενάχωρίεσαι θα γινουν πολλά, εγώ ξεκίνησα σίγα σίγα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμα, αλλα πιστέυω πως θα τα καταφέρω, το κακο είναι ότι είμαι αυτοδίδακτη δεν συμβουλεύομαι καμία μοδίστρα γιατί απλα δεν έχω, και φυσίκα είναι αυτό που λές τα ελληνίκα μπλογκς είναι λίγα, αρα πρεπει να ψαχνω στα αγγλικά, αλλα κ εκει εχω ενα θεματακι δεν καταλαβαίνω τους όρους που χρησιμοποιούν στην ραπτικη, και έτσι μου κάνει την ζωή δύσκολη, αλλα πάλι καλα που έχουμε εσένα και κάτι μαθαίνω, αυτο το συγκεκριμένω θα το δοκίμασω με την πρώτη ευκαιρία...είναι υπέροχα και οι οδηγίες σούπερ!!!!!
    Μια έρωτηση...για να ψαλιδίσω την ραφή θέλω ειδίκο ψαλίδι, η με το κλασικό??? είδες που κόλλησα χιχι(κοκκινίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γειά σου Γεωργία και καλώς σε βρήκα!τι όμορφα υφασμάτινα κουτάκια!μοιάζει χρονοβόρα κατασκευή ε???αλλά είναι πανέμορφο το αποτέλεσμα!μπορεί να το τολμήσω κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεωργία μου και εγώ εδώ !!!!
    Φανατική θαυμάστρια !
    Διαβάζω τις λεπτομέρειες, τις τεχνικές σου και
    μαθαίνω !
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άψογη η ανάρτησή σου και χρήσιμη και, και, και!!!! Χίλια μπράβο, επάξια τα κερδίζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πωπω, τι ωραίες φωτογραφίες και τι ωραίο και καλοφτιαγμένο μπλογκ και πάνω απ όλα τι ωραίες και απλές οδηγίες!μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Hello Georgia I am happy to visit your blog ,your tutorials are very nice , I am sorry if I wrote in Greek it would take me a whole day to write .let me know where in Athens you live maybe one day we can get together I am interested in starting a quilting get together .Have a nice day Theodora Marousi ,Athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Theodora,I would be very interested in your plans about the Quilting get together.I live in the Centre,Gizi.Did I mentioned that I loooove your store????

      Kisses

      Διαγραφή
  33. καταπληκτικά τα κουτιά σου! καλοδουλεμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια.
    εδώ και ώρα χαζεύω τα tutorials και δεν ξέρω με ποιό να ξεκινήσω. θέλω πολύ να κάνω την πυτζάμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εμένα πάλι όλα τα παραπάνω μου φαίνονται βουνό....και ναι είμαι και εγώ από αυτές που έχουν μηχανή (αχρησιμοποίητη) και ναι θέλω σαν τρελή να μάθω να ράβω! Προς το παρόν με ενδιαφέρει να μάθω από που αγόρασες την ετικέτα που γράφει handmade! Εννοείται ότι ξετρελάθηκα και με το κουτί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγώ πάλι που τσαλαβουτάω με τη ραπτομηχανή της μαμάς μου χαίρομαι που υπάρχει το blog σου και χαίρομαι όλα τα turorials τόσο μα τόσο πολύ! Θα το δοκιμάσω το κουτί και φυσικά θα το μοιραστώ και αύριο πρωί-πρωί και εδώ http://on.fb.me/15D9f92

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα !!!
    Ειμαι καινουρια στη παρεα σας...
    Ηθελα να σου πω πωσ δεν είσαι μονη σου !!
    Και εγω λατρευω το ραψιμο αν και νιωθω τωρα οτι κανω πολυ λιγα αφου ειδα τη σελίδα σου
    Ως τωρα τα εκανα στο χερι αλλα απο τι στιγμη που ειδα τι μπορω να φτιαξω θα μαθω και ραπτομιχανη!!
    Ειναι υπεροχη η δουλεια σου !!
    να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπέροχα τα κουτιά σου, Γεωργία!! Το ράψιμο έχει τόσες δυνατότητες!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά!!! ...while sewing!! :)
    Καλό σαββατοκύριακο!!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τι μοναξιές ειναι αυτές;;;;;;;εμένα πάντως με εχεις βάλει στην μπριζα.....πολυ πρόσφατα ήρθε στη κατοχή μου μια παμπάλαια ραπτομηχανή η οποία έχει διακοσμητικό ρολο. Ειναι πραγματικό κόσμημα....να σου στείλω φωτογραφία αν θέλεις να τη δεις. Ξέρεις τι κ εγω έχω κάνει στο χέρι ότι έχω φτιάξει μέχρι τώρα....θα χρησιμοποιήσω ομως τις οδηγίες σου κ θα επανέλθω, είσαι φοβερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends