Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Phone Case Tutorial(θήκη τηλεφώνου)



Γεια σας συντρόφισσες!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!


Ο καλοκαιρινός καιρός με βρίσκει συναχωμένη με χαρτομάντηλα,αποσυμφορητικά και χάπια παραμάσχαλα....την πάτησα,όπως την πατάω πάντα τέτοια εποχή όταν παίρνω ζακέτα όταν δεν χρειάζεται και γίνομαι μούσκεμα από τον ιδρώτα και βγαίνω με το κοντομάνικο όταν θα έπρεπε να βάλω μπουφάν και ξυλιάζω....Ελπίζω να περάσει γρήγορα....


Το σημερινό  tutorial είναι μια θήκη για το smartphone μας.Η πλάκα είναι πως δεν έχω smartphone....κουλό;;;;Απλά ήθελα να φτιάξω μια θήκη για smartphone βρε παιδί μου....Δανείστηκα λοιπόν του keyman για τις ανάγκες του tutorial.Ο καημένος τρομοκρατήθηκε πως την φτιάχνω για τον ίδιο!!!!Από τις φωτογραφίες δικαιολογείτε πιστεύω τον τρόμο του...!!!!Χαχα!!!!



Η θηκούλα λοιπόν είναι για το Samsung Galaxy S III οπότε όποια έχει το συγκεκριμένο Smartphone  και βρίσκει και την θηκούλα του γούστου της(την εκρού με τα γαλάζια σπιτάκια) μπορεί να μου στείλει μνμ και θα της την στείλω με μεγάλη μου χαρά!

Για τις υπόλοιπες παραθέτω τις παρακάτω οδηγίες να να την ράψουν μόνες τους!!!


Οι διαστάσεις αλλάζουν ανάλογα με το το phone σας .Μετρήστε πλάτος και ύψος.
Προσθέστε στο ύψος +35mm και στο πλάτος +30mm.Ράβουμε με περιθώριο ραφής 6mm(1/4").

Τα εξωτερικά κομμάτια υφάσματος θα είναι καπιτοναρισμένα ώστε να προστατέψουμε το τηλεφωνάκι μας σε περίπτωση που κάνει βουτιά στο κενό....

Το πώς καπιτονάρουμε είναι πλέον γνωστό,σας έχω ζαλίσει το ξέρω.Στην ανάποδη του υφάσματος βάζουμε λίγο από το "μαγικό" σπρέι και κολλάμε την βάτα.Βάτα και ύφασμα είναι μεγαλύτερα από τις τελικές διαστάσεις που θα πρέπει να είναι τα κομμάτια μας.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΟΝΑΡΙΣΜΑ κόβουμε τις τελικές διαστάσεις!





Αφού κάνουμε το καπιτονάρισμα έχουμε τα παρακάτω κομμάτια που θα χρειαστούμε για την θηκούλα μας.
Προσωπικά πριν καπιτονάρω τα εξωτερικά υφάσματα τα ενίσχυσα και με βλιζελίνη λεπτή για εξτρά αντοχή!
Το μπλε πουά(που είναι πολύ στη μόδα φέτος...)θα είναι η φόδρα μας.

Αν θέλουμε  να βάλουμε κάποια ταμπελίτσα στο εξωτερικό κομματι τώρα είναι η στιγμή να το κάνουμε.Ή αν δεν διαθέτουμε θερμοκολλητική ταινία velcro αλλά αυτή που ράβουμε θα πρέπει να ράψουμε ένα μικρό κομμάτι μετρώντας περίπου 6 εκ. από το επάνω μέρος και στο κέντρο του πλάτους.

Τώρα θα φτιάξουμε το κούμπωμα της θηκούλας μας.Κόβουμε ένα κομμάτι από το εσωτερικό και ένα από το εξωτερικό ύφασμα στις διαστάσεις που φαίνονται παρακάτω.



Κολλάμε βλιζελίνη και στα δυο κομμάτια. 
Εαν πρόκειται να ράψουμε κομμάτι χρατς χρουτς τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε.Στο εσωτερικό κομμάτι και πάνω στην καλή του πλευρά υπολογίζοντας πού πέφτει το άλλο κομμάτι του "χρατς-χρουτς" που είναι πάνω στην θήκη μας.

Τα τοποθετούμε καλή με καλή πλευρά.Ράβουμε τις 3 πλευρές αφήνοντας το επάνω μέρος άραφτο για να το γυρίσουμε.Αν θέλουμε τις γωνίες οβάλ στρογγυλεύουμε  με ένα καπάκι μικρό και ράβουμε πάνω στην γραμμή που σχεδιάσαμε.Αφού ράψουμε ψαλιδίζουμε τις γωνίες όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία και στην συνέχεια γυρίζουμε από την καλή.Σιδερώνουμε καλά και ράβουμε ένα διακοσμητικό γαζί 3mm από την άκρη.


Στην συνέχεια τοποθετούμε ένα κομμάτι από την φόδρα(καλή πλευρά προς τα επάνω)το κούμπωμα(το οποίο αν θέλουμε ράβουμε πάνω στην φόδρα για να μείνει σταθερό) και μετά το καπιτοναρισμένο κομμάτι με την καλή πλευρά προς τα κάτω.

Αυτό το κομμάτι θα είναι το πίσω μέρος της θήκης μας.Οπότε αν έχουμε ράψει velcro στο εξωτερικό κομμάτι θα χρησιμοποιήσουμε αυτό που ΔΕΝ έχει velcro!

ΠΡΟΣΟΧΗ αν το σχέδιο του υφάσματος έχει σχεδια που έχουν συγκεκριμένη φορά να το βάλουμε με την σωστή φορά.Όπως για παράδειγμα το δικό μου που έχει σπιτάκια,δεν θα ήθελα να ράψω τα σπιτάκια ανάποδα...!!!!






Ράβουμε την επάνω πλευρά μόνο.Κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα δυο κομμάτια που περίσσεψαν.Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κούμπωμα ανάμεσα.




Τοποθετούμε τα δυο κομμάτια που μόλις ράψαμε το ένα πάνω στο άλλο,καλή με καλή πλευρά προσέχοντας να ταιριάξουμε καλά τα σημεία των ραφών που είχαμε κάνει στο προηγούμενο βήμα.




Ράβουμε περιμετρικά αφήνοντας ένα τμήμα περιπου 5εκ. άραφτο στο κάτω μέρος της φόδρας για να μπορέσουμε να γυρίσουμε την θήκη από την καλή.

Εγώ ψαλίδισα εκτός από τις γωνίες και την βάτα όσο μπορούσα περιμετρικά για να μειώσω τον όγκο στις ραφές .Προσοχή μην κόψετε και ύφαμα κατά λάθος!




Γυρίζουμε από την καλή,πατάμε ένα καλό σιδέρωμα στην φόδρα,ράβουμε το άνοιγμα που αφήσαμε.




Βάζουμε την φόδρα μέσα στην θήκη.Με ένα μολύβι πιέζουμε τις γωνιές μας από μέσα από την θήκη.

Εγώ σε αυτό το βήμα κόλλησα με το ατμοσίδερο τα κομμάτια velcro .


Και για κερασάκι στην τούρτα έβαλα κι ένα κουμπάκι...το οποίο έντυσα με το ύφασμα της φόδρας!
Πώς;;;
Πολύ εύκολα με το κατάλληλο εργαλείο της PRYM!









Ακόμα ένα tip!

Όταν δουλεύουμε πολύ με θερμοκολλητικά υφάσματα είναι πολύ εύκολο να την πατήσουμε και αντί να βάλουμε την επιφάνεια του υφάσματος με την κόλλα προς τα κάτω να την βάλουμε προς τα επάνω με δυσάρεστο αποτέλεσμα να κολλήσει όλη η κόλλα στην πλάκα του σίδερου μας....ουπς!Και τι κάνουμε τώρα???ένα ωραίο υλικό είναι αυτή η πάστα της DRITZ που με την βοήθεια μιας παλιάς πετσέτας την απλώνουμε στην ζεστή πλακα και εξαφανίζει τα υπολείμματα κόλλας!!!




Φιλιά!

17 σχόλια:

  1. καλημερα και περαστικα γεωργια μου!!!!να δεις που θα παρω τετοιο μαραφετι μονο και μονο για να την θηκη!το κατεχεις δεν το συζητω. οι παρουσιασεις σου ειναι παντα τοσο αρτιες και ξεκαθαρες, σ'ευχαριστουμε πολυ πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τέλειο το ύφασμα με τα σπιτάκια! Να ξερα και να ράβω όμως... ίσως να μπορούσα να πειραματιστώ με τις οδηγίες σου, είναι τόσο αναλυτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει δηλαδή τι έγινε να κάνω τη θήκη και μέσα να βάλω το...καρβουνο-phone μου? Θα μου πει κανείς τίποτα? Και μετά να κάνω κι άαλλη μια να βάλω μέσα τα γυαλάκια μου όπως μας είχες δείξει, και μετά άλλη μια για τα CD του αυτοκινήτου που τρέχουν από δω κι απο κει σε κάθε στροφή, και μια για τους φορτιστές του ..Μεγάλου που τρέχουν κι αυτοί αδέσποτοι μέσα στο σπίτι... (Εντάξει κορίτσια δε θα βάλω το ύφασμα με τα σπιτάκια που τόοοσο μου άρεσε, θα του βρω κάτι πιο...με τουτούλια, που λέει κι ο Μικρός, και μπλε...)Ευχαριστούμε Γεωργια, για τις εξηγήσεις, για την έμπνευση, για όλα...Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ ουάου Γεωργία! Ευχαριστούμε πολύ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περαστικα σου!!!ποσο μου αρεσουν τα υφασματα που χρησιμοποιεις....υπεροχη η θηκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλό!!
    μπράβο σου!
    ήθελα κ γω να κάνω μια θήκη για το tablet μου κ με βοήθησες πολύ!
    σευχαριστώ για το σχόλιο σου!
    σε ακολουθώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ συνήθως δεν αργώ να έρθω σε εσένα, το ξέρεις. Αυτή τη φορά έβλεπα το
    σπρέι και μετά όταν άνοιγε την παλιά ανάρτηση !!
    Τελοσπάντων, Γεωργία είναι υπέροχη η θήκη, αυτά τα υφάσματά σου είναι καταπληκτικά !!
    Για αρχή θα ξεκινήσω με τη θήκη γυαλιών, που στο κάτω κάτω γυαλιά έχω !!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δουλειά σου πάντα είναι άψογη , άκρως επαγγελματική και με πολύ γούστο!!!Θαυμάζω τις κατασκευές σου!!Περαστικά σου και φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πόσο χαριτωμένες είναι οι θήκες σου Γεωργία!
    Καλοδουλεμένες, χαρούμενες, χάρμα οφθαλμών!
    Θα φτιάξεις και μια "σοβαρή" για τον keyman ε;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία που βρεθήκαμε Γεωργία μου! Πολύ μου αρέσουν αυτά που φτιάχνεις! Θα μου δείνεις ιδέες!
    Πολύ χαριτωμένα υφάσματα και καλοδουλεμένα αποτελέσματα!
    Πάω να δω και τα προηγούμενα! Θα τα λέμε!
    Φιλάκια από Ν Αφρική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδες για να είμαι άσχετη απο ραφτική? Βουνο μου φανηκε η διαδικασια. Αλλα το δικο σου ειναι γλυκουλι και ομορφο!
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, η θήκη πανέμορφη!!! Τέλειο tutorial και tips χρησιμότατα!!!!!!!!! Ευχαριστούμε!!!!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς σε βρήκα Γεωργία!!!!Είδες ούτε συννενοημένες να ήμασταν για τις θήκες χιχι!!!
    Η δική σου είναι πάντως πανέμορφη!!!!

    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουάου! τελεια! Μακαρι να ειχα αυτη την υπομονή με τα ραψίματα! Φοβερό μάθημα Γεωργία μου πάντως! Αυτο το εργαλείο που φτιαχνει κουμπια, φανταστικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο κοριτσάκι! όπως πάντα μόνο βλαμμένος δεν θα καταλάβαινε....αφού κι εγώ που είμαι πόντια κατάλαβα....χι χι χι! θα την κάνω ...για το δικό μου κινητό....ευχαριστούμε......φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συντρόφισσα Δήμητρα εδώ!! Αν και συντρόφισσα με smartphone, δεν μπορείς να με αποκαλείς:) χα χα χα
    Δυστυχώς δεν έχουμε τη συγκεκριμένη μάρκα. Κρίμα. Λες αν την έκανα δώρο στο σύζυξ να με γιούχαρε ε;;! Φαντάζομαι ήδη τον τρόμο στα ματια του δικού σου κ λιώνω στα γέλια!!!
    Μα δεν του εξήγησες πως θα ήταν προστατευμένο his precious???? Τς τς τς άντρες!!! Τι να πεις!!!
    Θα έχεις γίνει καλά τώρα που σου γράφω αλλά περαστικούλια σου ξαναεύχομαι Γιωργία φοβερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends