Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Νecesser απαραίτητο!





Ναι ,ναι και είμαι ακόμα εδώ.Που αλλού να πάω;;;Διακοπές;;;Απαπαπααπα!!!!Δεν θέλω,μπορώ αλλά δεν θέλω....λέμε τώρα.Αχ,πάει λάλησα από την ζέστη.

Τέλος πάντων στο θέμα μας.ΤΗΝ ΡΑΠΤΙΚΗ!

Το συγκεκριμένο τσαντάκι είναι πολύ βολικό και πολύ του γούστου μου διότι το φερμουάρ του είναι λιγάκι κολπατζίδικο και ανοίγει πολύυυυυ ώστε να βλέπεις καλά καλά όλο το περιεχόμενο και να μην κάθεσαι με τις ώρες να προσπαθείς να πιάσεις αυτό το κάτι τοσοδούλικο που έχει κρυφτεί καπου εκεί στα σκοτεινά και δεν θέλει να παραδοθεί στην αναζήτησή σου.

Χρειάζεται λίγο ύφασμα,λίγη βλιζελίνη,ένα φερμουάρ,κλωστή,βελόνα και τα αυτονόητα....



Το εσωτερικό μπορεί να είναι και από διαφορετικό ύφασμα αλλά συμβουλή μου είναι να είναι ανοιχτόχρωμο για να διακρίνουμε καλύτερα το περιεχόμενο.



Πρώτα ράβουμε ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό κομμάτι πάνω στο φερμουάρ με τον τρόπο που φαίνεται παρακάτω.Προσοχή στην γωνία που διπλώνουμε την άκρη του φερμουάρ.





H παραπάνω φωτό δείχνει πώς τραβάμε προς τα υφάματα το φερμουάρ ώστε να ΜΗΝ το πιάσουμε στην ραφή.
Αυτό που θα προκύψει είναι η παρακάτω φωτογραφία όταν το γυρίσουμε από την καλή πλευρά.


αυτό το κομμάτι τώρα θα το τοποθετήσουμε πάνω στο δεύτερο εξ.κομμάτι μας(αυτό με την βλιζελίνη).Τα δόντια του φερμουάρ προς τα κάτω.Η καλή πλευρά του εξωτερικού κομματιού να κοιτάει προς τα επάνω.Ακολουθούμε τα ίδια βήματα.Τρύπωμα.Πιάνουμε με λίγη κλωστή σε γωνία την άκρη του φερμουάρ.




 Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο εσωτερικό κομμάτι(καλή πλευρά προς τα κάτω)


Ράβουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και τα δυο πρώτα κομμάτια
Προσωπικά με βολεύει να ανοίγω το φερμουάρ και να το ράβω ώστε να μην με εμποδίζει το πιαστράκι του.Στο πορτοκαλί σημαδάκι σταματάμε,τραβάμε πάλι το φερμουάρ στα αριστερά και συνεχιζουμε να γαζώνουμε.



Το γυρίζουμε από την καλή και αυτό είναι που πρέπει να προκύψει.




Τώρα θα βάλουμε τα εξωτερικά κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο(καλή με καλή πλευρά),Και τα εσωτερικά κομμάτια το ίδιο.Το φερμουάρ είναι τώρα στη μέση.


Ράβουμε περιμετρικά αφήνοντας ένα κενό 8εκ. περίπου(στα εσωτερικά κομμάτια)για να μπορέσουμε να το γυρίσουμε από την καλή.
ΤΟ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΡΑΒΟΥΜΕ!

 
Δεν πρέπει να πιαστεί το κομμάτι του φερμουάρ που περισσεύει στην ραφή μας.Το τραβάμε στο εσωτερικό του νεσεσέρ.Ράβουμε 1 εκατοστό μέσα από την άκρη του υφάσματος.



Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε τις γωνιές.Θα κάνουμε το ίδιο και για τις τέσσερις.






Γυρίζουμε από την καλή μέσω της τρύπας που αφήσαμε άραφτη.Εδώ θέλει υπομονή.Γιατί η τρύπα είναι μικρή και τα κομμάτια με την βλιζελίνη χοντρά.
Αφού το γυρίσουμε από την καλή ράβουμε την τρύπα που είχαμε αφήσει.Στο χέρι ή στην μηχανή.


Το σιδερώνουμε και κάνουμε ένα γαζί 3χιλ. περίπου πιο κάτω από το φερμουάρ.Σιγά σιγά με προσοχή όταν φτάνουμε στις πλαϊνές ραφές που είναι χοντρές.



 

 Κόβουμε το φερμουάρ αφήνοντας αέρα περίπου 5 εκατοστά.




Τώρα θα φτιάξουμε το πιαστράκι του φερμουάρ.Θα χρειαστούμε ένα κομματάκι ύφασμα 5 Χ 8 εκατοστά το οποίο θα τσακίσουμε όπως δείχνουν οι φωτό με το σίδερο.





Στο τέλος κάνουμε κι ένα γαζί γύρω-γύρω και δεξιά κι αριστερά από τα δόντια του φερμουάρ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!





Δοκιμάστε να φτιάξετε και ένα πάτσγουορκ και καπιτοναρισμένο!Απλά αντικαταστήστε τα 2 εξωτερικά κομμάτια με 2 quilted!






Η ιδέα και το αυθεντικό tutorial  είναι από την Anna 

14 σχόλια:

  1. Kαλημερα Γεωργια!!!Πανεμορφο εγινε και με αναλυτικες οδηγιες!!!!!Δεν σου κρυβω πως εχω την ραπτικη στο προγραμμα για τον χειμωνα μαζι με το πλεξιμο.Καλη σου μερα Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοια θα με κάνουν να ονειρεύομαι μηχανή..πολύ όμορφο έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα!!!πολύ όμορφο...και θέλω και εγώ μηχανήηηηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά η άσχετη στην αρχή διάβασα βαζελίνη...χαχαχαχα...το τσαντάκι τέλειο και γενικά τα tutorial σου πολύ κατατοπιστικά...και φυσικά δε θα αποτελέσω εξαίρεση...θέλω ΚΑΙ εγώ μηχανή!!
    (τα υφάσματα από που τα παίρνεις?δεν είναι ακριβά γενικά?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φανταστικόοοο και πολύ ωραίο ύφασμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!

    Τα υφάσματα στο κέντρο της Αθήνας είναι πάμφθηνα,υπάρχουν τιμές από 2,5€ το μέτρο.Όρεξη και χρόνο να έχεις για ψάξιμο.

    Σήμερα η αγορά μιας απλής ραπτομηχανής δεν είναι άπιαστο όνειρο όπως πριν από 10 χρόνια.Οι τιμές έχουν πέσει.Όλες οι εταιρίες έχουν και πολύ οικονομικά μοντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ φτιάχνω πλεχτά νεσεσέρ και τα φοδράρω αλλά πρέπει να φτιάξω και τέτοια!!! τα πιαστράκια στα φερμουάρ είναι τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοπελιά, είναι πανέμορφο!! Πιο κατατοπιστική ανάρτηση για νεσεσέρ δεν έχω ματαδεί!!! Κρίμα που δεν σε είχα ανακαλύψει πριν 3 βδομάδες, όταν ζήτησε η κόρη μου να της φτιάξω 4 για ένα πάρτυ (θα τα ανεβάσω σύντομα στο μπλογκ μου και θα δεις πόσο χάλια είναι!!)...
    Για τις φίλες που δεν έχουν μηχανή και ζηλεύουν (και καλά κάνουν) έχω να πω το εξής (και δεν ξέρω αν κάνω διαφήμιση, αλλά ελπίζω να μην το πάρετε έτσι, γιατί κι εμένα κάποια άλλη μου το είπε): Το Lidl, βγάζει κάθε Σεπτέμβρη ραπτομηχανές. Τις έχει γύρω στα 80-90 ευρώ (τέτοια τιμή δεν υπάρχει πουθενά - μιλάμε για 200 η φθηνότερη) και είναι και καλής ποιότητας. Ράβουν ακόμη και τζήν (και για τις έμπειρες, αυτό σημαίνει κάτι). Εγώ πήρα τη δική μου πέρυσι, κι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Αυτά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο tutorial φανταστικές φωτογραφίες και επιτέλους με έσωσες!!
    βλιζελίνη είναι η λέξη που έψαχνα!!!!!
    (από πού το παίρνεις;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεωργία κατ' αρχάς ευχαριστώ για την εγγραφή σου σαν μέλος στο μπλόκ μου!Επειδή βρίσκομαι σε διακοπές και έχω δανεικό ιντερνέτ(κωδικό) μπαίνω όταν είναι δυνατόν η όταν γυρίζω σπίτι γιατί οι διακοπές μου γίνονται με διακοπές....Με εντυπωσίασε η εξαιρετική ανάρτηση σου για το νεσεσέρ πιο τέλεια δεν γίνεται ,άριστη δουλειά επιμελημένη και στην τελευταία λεπτομέρεια.Σου το λέω επειδή γνωρίζω πολύ καλά την ραπτική με όλα της τα δύσκολα!!! εντυπωσιάστηκα !!!Συγχαρητήρια θα κάνω συχνές επισκέψεις αν δεν έχεις αντίρρηση ....Καλό Σαβ/κο Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεωργία μου, το έφτιαξα!!! Δες εδώ!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατατοπιστικές οι οδηγίες σου καλώς σε βρήκα και στο σπιτάκι σου!!!!!!! θα χαρώ να τα λέμε και από το σπιτάκι μου!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Blog Archive

Από το Blogger.

my Friends