Τρίτη 3 Μαΐου 2011

JANOME 6600P

Aυτή είναι η αγαπημένη μου ραπτομηχανή!Μετά από οικονομίες μηνών και μηνών κατάφερα να αγοράσω την ραπτομηχανή των ονείρων μου.Όχι πως δεν είχα όνειρα και για άλλα,καλύτερα μοντέλα αλλά δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν συμβαδίζουν συνήθως με τα όνειρά μου... οπότε κατέληξα στην Janome 6600P.Η προηγούμενη ραπτομηχανή μου ήταν μια SINGER,εξαιρετικά απλή αλλά την δουλειά της την έκανε.Κανά στρίφωμα,καμιά κουρτινούλα,κανα μαξιλαράκι αλλά η καημενούλα δεν άντεξε όταν άρχισα πραγματικά να παθιάζομαι με το σπορ της ραπτικής.Έτσι όταν άρχισε να βγάζει καπνούς άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά μιας πραγματικής ραπτομηχανής.Την πήγα για φτιάξιμο και άρχισα να κάνω οικονομίες για την JANOME 6600P.
'Οταν την πήρα στα χέρια μου και μετά από μερικές μέρες πειραματισμών και όταν της πήρα τον αέρα,απόρησα πώς έραβα μέχρι τώρα.Η μηχανή αυτή είναι καταπληκτική!Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι best seller.Tα πάντα έγιναν πιο εύκολα ξαφνικά.Τελικά τα σωστά εργαλεία είναι το Α και το Ω σε κάθε δουλειά και ειδικά όταν είναι κάποιος άσχετος με την ραπτική όπως εγώ..Είναι μια πολύ ευκολοδούλευτη ραπτομηχανή για αρχάριους .Λίγο ψάξιμο και καλό διάβασμα των οδηγιών και είναι έτοιμη να ράψει τα πάντα.
Βέβαια η τιμή της είναι κομματάκι τσουχτερή αλλά προορίζεται για ερασιτέχνες που θα ράβουν σε εβδομαδιαία βάση και όχι για κάποιον που ράβει μια φορά τον μήνα.Και ιδιαίτερα όταν έχεις περιοριοσμένο χρόνο να ασχοληθείς με το χόμπυ σου,θέλεις εργαλεία που σου λύνουν τα χέρια και όχι να σου κάνουν την ζωή δύσκολη.

Τι με ενθουσίασε
  • Το αυτόματο κόψιμο της κλωστής.Δεν χρειάζεται να ψάχνεις συνέχεια για εκεινο το μικρο ψαλιδάκι που έχει πάντα την τάση να χάνεται κάτω από υφάσματα και πατρόν.
  • Η επιλογή ταχύτητας ανεξάρτητα από την ταχύτητα που ελέγχεται από το πεντάλ.Το extra slow είναι αυτό που λατρεύω για τις λεπτομέρειες.Ειδικά όταν είσαι αρχάριος είναι μια απαραίτητη λειτουργία.
  • Σου τελειώνει η κλωστή στο μασούρι και είσαι στη μέση του ραψίματος;Μπορείς ταυτόχρονα να ράβεις και να γεμίζεις με κλωστή το μασουράκι,φοβερό;;;;
  • Το walking foot που είναι ενσωματωμένο στο ποδαράκι της μηχανής και είναι απαραίτητο όταν ασχολείσαι με το quilting.
  • Tο μεγάλο σήκωμα του ποδαριού.Απαραίτητο όταν ράβεις ογκώδη υφάσματα κυριως βάτες για quilting.
  • To τραπεζάκι που μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ την επιφάνεια εργασίας.Κι αυτό ιδανικό για όσους κάνουν quilting.
  • Η αθόρυβη λειτουργία της,ειδικά αν ράβεις νυχτερινές ώρες....είναι ό,τι καλύτερο!Η παλιά μου ήταν κομματάκι "φωνακλού".
  • Το αυτόματο πέρασμα της κλωστής στην βελόνα.
  • Η λειτουργία παραμονής της βελόνας στην κάτω θέση κάθε φορά που σταματάς να ράβεις ή αλλιώς "μέσα στο ύφασμα".Πολύ μου αρέσει,πάρα πολύ!!!!
  • Το βάρος της.Είναι σχεδόν ασήκωτη.Δεν κουνιέται καθόλου από την θέση της!Οι ελαφριές ραπτομηχανές είναι ωραίες αν τις παίρνεις σε μαθήματα ραπτικής μαζί σου.Αν δεν σκοπεύει κανείς όμως να την μετακινεί είμαι της άποψης πως μια βαριά ραπτομηχανή είναι ό,τι καλύτερο.Στις μεγάλες ταχύτητες δεν θέλεις η ραπτομηχανή σου να πηγαίνει ....βόλτα.


 






  


walking foot

ρυθμιζόμενη πίεση ποδιού



επιφάνεια εργασίας




Αυτή είναι η πρώτη μου ραπτομηχανή.Μετά το service της είναι και πάλι σας καινούρια.Σκέφτομαι να την πουλήσω μαζί με όλα τα εξτρά ποδαράκια και αξεσουάρ τα οποία είχα αγοράσει και δεν κάνουν στην Janome.Aλλά δεν το παίρνω απόφαση,την αγαπάω κατα κάποιο τρόπο και δεν θέλω να την αποχωριστώ...



10 σχόλια:

  1. αχ και εμένα η Janome είναι η μηχανή των ονείρων μου. Καποια στιγμή όταν πάψουν να μας ζητάνε ΕΤΑΚ και ΣΚΑΤΑΚ θα την πάρω!
    εσύ που έκανες ερευνα αγοράς πού με συμβουλεύεις να κινηθώ; εντός ή εκτός Ελλάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπάρχει το μαρούλι η μηχανή καλό είναι να αγοραστεί από Ελλάδα!Στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα και τιμές που εδώ δεν θα βρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!!
    Ψάχνοντας στο google για ραπτομηχανή,τα βήματα μου με οδήγησαν στο υπέροχο σπιτάκι σου!!!!
    Ήθελα να σας ρωτήσω από που αγοράσατε την συγκεκριμένη ραπτομηχανή και πόσο κόστισε?
    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήθελα να σας ρωτήσω από που αγοράσατε την συγκεκριμένη ραπτομηχανή και πόσο κόστισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμή της είναι περίπου στα 1200€ αν θυμάμαι καλά....ίσως και παραπάνω.Δεν την αγόρασα από την Ελλάδα άρα δεν μπορώ να συστήσω κάποιο κατάστημα.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα. Μπορεί η ανάρτησή σου να είναι χρόνια πρίν, αλλά είναι πάντα επίκαιρη. Θα ήθελα να υποβάλλω μία ερώτηση σχετικά με την janome. Mε ποιόν τρόπο έχεις καλυφθεί όσο αφορά το σέρβις, δεδομένου ότι είναι ηλεκτρονική και έχει αγοραστεί από το εξωτερικό;
    Ευχαριστώ
    Φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει εγγύηση όταν την αγοράζεις από εξωτερικό!Η καλύτερη τιμή έχει το τίμημά της,δυστυχώς!

      Διαγραφή
    2. Όσον αφορά το service πας στην Janome εδώ στην Ελλάδα,το μοντέλο πωλείται και εδώ.

      Διαγραφή
  6. περιμένουμε και ένα καινούργιο ποστ review μετά από 5 χρόνια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κι εγώ ονειρεύομαι να πάρω μία καλύτερη ραπτομηχανή τώρα που άρχισα λίγο παραπάνω να ράβω. καλή η BROTHER μου αλλά μόνο για καμιά κουρτίνα που λες κι εσύ. στα ρουχαλάκια που κάνω έχει αρχίσει να με χαλάει. δεν ξέρω όμως καν τι να ψάξω και από που να ξεκινήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λοιπόν,τι νομίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε επίσης...

Από το Blogger.

my Friends